Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Nebel 12:56, 23 kwi 2014

Do góry
Ogrod zmienił właściciela, ale nadal istnieje

Rododendronowy ogród II. 12:56, 23 kwi 2014

Do góry
Bożena może wpadniesz na to co ja mam... nie jest to Princessa Anna (bo też go mam)... jest wyższy... kwiaty większe... kwitną wcześnie jak Ellite.. bez problemu kwitnie i zimuje, jedynie przymrozki majowe go potrafią uszkodzić.. tzn kwiaty zmrozic.. ale jeszcze nie było by nie zakwitł obficie.. w dodatku rośnie w ziemi nie do końca kwaśnej... bo sadzone były w 2009 roku. Wysokość do kolana.

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:53, 23 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

można, można, lekko się i przyjemnie ogląda
tez nie skubałam żurawek, po prostu nie jestem w stanie na czas wszystko zrobić, w małym ogródeczku, miałabym, jak w bombonierce

I tu sie rozumiemy... jedni maja bombonierki, a my mamy fabrykę czekoladek.........

No to jeszcze pokażę mojego różanecznika.. nie jest to Princessa Anna... jest wyższy... kwiaty większe... muszę do Bogdzi lecieć niech mi zdiagnozuje co ja mam.. kwitną wcześnie jak Ellite.. bez problemu kwitnie i zimuje, jedynie przymrozki majowe go potrafią uszkodzić..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:53, 23 kwi 2014

Do góry
Lepiej nie bo kto zadba, ja nie wyrabiam, albo zapomnę i co wtedy
a jak ta zakwitnie, to nos będę zatykać
Mazury i mój kawałek ziemi 12:50, 23 kwi 2014

Do góry

Hortensja pnąca
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:50, 23 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irena ślimaki to cholery... tylko ja mam te nagoskorupowe... cholerstwo straszne... i chowają ie głeboko w ziemi, trudno nawet je wyzbierać, bo żerują w nocy.
Kukliki wybaczyły przesadzanie i trzymanie tydzień wykopane i porzucone z korzeniami na wierzchu.. opuchlaki kukliki też lubią
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:48, 23 kwi 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, wrzucaj jeszcze. Oczy cieszę. Te tulipany to jak wypasione pełniki i jaskry w jednym oraz piwonie.

Na teraz dość wrzucania.. dla ciebie serduszka aurora, ta co mi kwitła w zeszłym roku całe lato..

Mazury i mój kawałek ziemi 12:48, 23 kwi 2014

Do góry
Dziś kosilam trawke 1,5 godz.tylko bo mały się obudził i kilka fotek zdążyłam zrobić

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:47, 23 kwi 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ta kalina - widzę pierwszy raz. Mam w planach plecy dla rabaty bylinowej z kalin właśnie (wpływ Dzidki i Magnolii). Kilka kalin już mam (m in. dzięki Hani, bo zobaczyła jak u nas ciężko o towar roślinny ).

Najważniejsze, żebyś nam wrzucała zdjęcia u siebie. Encyklopedia chodząca, trójwymiarowa, digitalna.

Oj słaba ze mnie encyklopedia .. ale od Hani pierwsza śnieżyca letnia pokazała kwiatki Muszę pamiętać by w inne miejsce przesadzić cebulki jesienią, bo m tu mi piesio niszczy.. a i M depcze po rabacie bo prostuje drzewa, wiec codziennie wchodzi by naciągnąć pasy..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:44, 23 kwi 2014

Do góry
Hi, hi, mój też czyli, jak oboje tak dbają, będzie z nimi super

a zapomniałam, kwitną berberysy, jak ja nie cierpię tego zapachu!
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:44, 23 kwi 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
wyjątkowo nie na bieżąco jestem ale dzisiejsze fotki przeleciałam bo u mnie leje to i przymusowy odpoczynek to co ci obgryza to nie ślimaki czasem?

Ela.. obgryzają i ślimaki i takie czarne mikro żuczki i inne robale.. suplement diety kupiony, będę sypać Tylko musze z głową to robić, bo pies chodzi po rabatach, by nie deptał po karmie.
U mnie sie wypogadza i nawet słoneczko sie przebija..
Fiołki wylądowały pod drugą choinka

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:42, 23 kwi 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Wiosna to taka piekna pora. Nie wiadomo co piękniejsze, czy magnolie, czy tulipanki, czy...? Wszędzie coś kwitnie i młode listeczka mają piękny odcień zieleni. Pozdrawiam Aniu wiosennie i już poświątecznie.

Dokładnie to samo napisałam wcześniej

Żurawki nowe listki maja cudne, pasuje odciąć stare, ale kto ma na to czas... nowe zarosną i nie będzie widać

I innych sporo, ale ile można wrzucać fotek??
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:40, 23 kwi 2014

Do góry
Eve napisał(a)
Aniu te zawirusowane bardzo ładne są

Różowe z niezapominajkami miodzio!

Są ładne, ale trzeba zniszczyć

Dziś zachwycałam sie hostami, uwielbiam je w tym stadium Bo potem to potfory z kupą liści

I inne.. ale nie mogę pokazać 50 host

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:35, 23 kwi 2014

Do góry
Joaska napisał(a)
Ania tulipki a donicach wyglądają cudnie, mus na przyszły rok popełnić takie same doniczki

Popełnij, ja też to zrobię

Brunnera zachwyca.... pokazywałam ale te niezapominajki przy pięknych liściach to widok bajka ..Nie umiem zrobić foto by oddało urodę Musze przyciągnąć tu waszą Agę
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:33, 23 kwi 2014

Do góry
admete napisał(a)
Aniu cudne doniczkowo powstało!!!!!

Buziaki zostawiam

I tym sposobem miałam mieć tylko 3 doniczki gierczusiowe, a mam znów więcej,, a jeszcze pelaśki czekają na maj I konwalie też czekają na maj .. oj maj to piękny miesiac

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:32, 23 kwi 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Donice przepiękne ja dzisiaj do moich angelik dosadzę niezapominajek

Dosadź koniecznie.. niezapominajki dobrze sie przesadzają..

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 12:29, 23 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Masz dwa powody tego stanu, albo błędy w uprawie i brak składników pokarmowych, te listki już nie odzyskają zdrowego wyglądu i żeby w razie czego nie rozprzestrzeniać choroby (jeśli to choroba) - oberwij je, Moja rada miała jakiś sens, nie ma cudów, że oprysk naprawi już uschnięte listki, chyba nie chcesz aby bukszpan wyglądał na obeschniętego??

Dlatego tak jak pisałam wcześniej, oberwij te listki. Następnie opryskaj Topsinem i podlej Topsinem, Za tydzień podlej Florovitem w płynie (rozcieńczonym jak podano na opakowaniu). Młode listki wyglądają zdrowo, a więc pozbądź się brzydkich, by nie szpeciły rośliny

1- wg mnie przemarzły albo słońce przypaliło młode delikatne listki.
2 - albo niedobór mikroelementów, albo choroba grzybowa.

Dziękuję Danusiu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:28, 23 kwi 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Ania pozdrawiam po świętach Też ogladam odcinek Mai z rododendronowym ogrodem i cieszę się...pękam z dumy Bogdzia jest THE BEST

Ewa ja już nie wyrabiam z Twoimi awatarkami.... u Ciebie wieki nie byłąm.. ale myślami jestem koło Ciebie.. niestety czas nie jest z gumy....... pamiętaj, że Cie zapraszam do siebie

I tulipki dzisiejsze.. TULIPAN LILIOKSZTAŁTNY CLAUDIA

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:25, 23 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Matyldo tylko cztery ... albo i nie tylko jakąś przegapiłyśmy ... ja oszalałam dla river zwłaszcza po ostatnim zdjęciu Ani ...

angeliki z niezapominajkami w donicach - Madżen możesz być nieskromna a Anek może być dumna ... pokazowe som ... a moje sobie mordki w ciup i festiwalu nie ma ;( ... czekam ... czekam ale ile można czekać ...

Iza - dobrze liczysz

A tulipki pisałam 15 kwietnia że szału nie ma ..

A to 19 kwietnia... napisałam że szał jest
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:23, 23 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Fajnie rozwiązałaś miejscówkę dla tulipków. Piękne masz magnolie i to aż 4? - susan, nigra, yellow river i gwiaździsta?

Mam tylko 4 magnolie. i chyba tyle sie zostanie. miejsca brak
Nigra zaczyna dawać czadu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies