Kiermasz mnie rozczarował. Pojechałem z myślą o trawach, a nic ciekawego nie było...
Poczekam, może w centrach się pojawią.
Dzisiaj rano ulewa, teraz świeci słońce choć mocno wieje.
Troszkę nadrobię zdjęciami sprzed kilku dni.
To przywiozę Ci jedną do Pisarzowic, bo odnalazła się w przechowalniku i samotnie rośnie. Sobie ją rozmnożysz z czasem Miałam w zeszłym roku trzy i będzie ich w tym roku więcej. Ale spośród żurawek wolniej rosną, za to pierwsze na wiosnę chyba kwitną i liście mają zupełnie nie dekoracyjne, dlatego będą rosły w towarzystwie runianki.
Jedna literka a tyle zamieszania.... pozdrawiam dwie uśmiechnięte Beaty i lecę pokaz moich chwastów... to fragmenty, a nie cały ogród..
Zapomniałam o rozwarach.. też sieją sie na grandę.. i te trzeba pielić koniecznie, bo maja potem bardzo wielgaśny korzeń.... ogromny.... głęboki i szeroki, nie do wydarcia. Na bylinowej w tym roku kopałam, to oczy mi z orbit wylazły.
I zapomniałam o kocimiętce... ta też jest wszędzie..
Prośba była jak latałam po ogrodzie, wiec patrz z czym sie zmagam.. gorzej niż z chwastami...
Co sie u mnie wysiewa..... werbena, orliki, jeżówka, naparstnica, firletka, ostrogowiec, liatra i fiołki (koszmarnie)... i tyle mi przychodzi do głowy
I tak to wygląda, wszytko do wypielenia... i to koniecznie.. to wszytko ma rangę chwastów
Ogród utrzymywany przez wolontariuszy w centrum Rotterdamu, oprócz ogrodu warzywnego są zwierzęta domowe.Tu jeszcze wczesna wiosna więc skrzynie są puste, latem jesienią są zapełnione.
Beata.. pomyliłam Cię u siebie z Betą Sorki...... ale tak to jest jak sie czyta na szybko.. i zmieniacie awatarki..... sorki jeszcze raz.
Ale dzięki pomyłce czułam sie zobowiązana przeprosić i to natychmiast... załapałam sie na pokaz orlików... piękne zestawienie kolorów..... ładne zdjęcie.... Wniosek prosty, nawet pomyłki mogą mieć pozytywne strony
A tak swoja drogą słodziak na awatarek może być i to jak najbardziej, wtedy nigdy Cię nie pomylę... bo zawsze będziesz mi sie kojarzyć z Yorkiem.
I nie wiem co z tą lawendą po lewej stronie przy kostce... Czy ją przesadzić na obwódkę rabaty pod ogrodzeniem a zerwaną trawę uzupełnić w miejsce lawendy??