Najprawdopodobniej to czereśnia Marchijska. Z opisu mi pasuje....
A to przybliżenia z tej rabaty natkanej czym sie da.. Ty też docenisz taki układ rabatowy Bo my podobne gusta mamy.. i nie tylko do roślinek
Piwonia Jadwiga, baptysja i przewrotnik..
I rzut oka pod sukienkę
I oddalenie na bałągan rabatowy..
Gabriela....... czereśnie dojrzałe i nie gugły, może niezbyt urodziwe i okazałe, ale dają sie jeść Za to agrest zielony z synusiem rwiemy i podjadamy..... i to są gugły jak się patrzy..
A z programem, staram sie nie myśleć ,bo czym więcej myślę tym bardziej czuję sie przerażona .. na szczęście żyję jeszcze spotkaniem u Bogdzi
I fragment mojego dzisiejszego buszu... Ty to docenisz Bo sporo osób się skrzywi na taki busz i misz-masz
Złocienie, lubię je...szkoda, że ślimaki też ...
I busz od tyłu..w tle ognik.. ale ma kwiecia i wysokość do nieba.. chciałam do niego dojść i zrobić foto z bliska.... ale już tam nie dojdę... czekam do wiosny.. no cóż tak mam napchane wszystkiego... żyjątka maja tam teraz spokój..
byliśmy wczoraj ze znajomymi nad jeziorem i widziałam piękne łubiny, dziś strasznie żałuję, że sama ich nie wysiałam, kolory cudne, takie żywe , piękne czekam na zdjęcia aż zaczną kwitnąć
Jakoś dzieci do mnie sie garną.... a ja nie mam do nich ani cierpliwości ani zdolności.. ale chyba małe do małe do sie garnie
I dlaczego za rok???? Ja sie tak tylko zapytam..... basen juz sie napełnia... pokój dla gości mam.. a przed nami wakacje.....
I basen szkaradnik teraz będzie w każdy kadr się wpychał.... grrrr , nawet tu..grrr
Czas leci, pogoda piękna, praca wre. Oznaką zmian w ogrodzie są pierwsze kanciki, wyżwirowana niewielka rabata z przesadzoną i ostrzyżoną kostrzewą siną i przypalone plecy. Główna rabata żwirowa, dzięki podarunkowi kolegi wzbogaciła się o obrzeże - podoba mi się, ponieważ sam kamień wydawał mi się zbyt uporządkowany, a stemple sosnowe nadały mu pożądany przeze mnie lekko rustykalny wygląd. Postaram się wkleić wieczorem aktualne zdjęcia, nie zawsze mam dostęp do aparatu , a z komórki to nie to.
Dla Modrej Sowy zdjęcie hortensji annabele, sprzed 2-3 tyg. Aktualnie już mają zawiązki kwiatów. Kępy zostały wyhodowane z 3-5 patyków z korzonkami z ogrodu mamy - mają 4 lata, ale były już dzielone.
Nowe fotki wieczorem.
Sporym utrapieniem w tym sezonie jest mszyca. Psikałam już na przędziora i grzyba, ale jak widać niedokładnie, bo ominęłam wiciokrzew i jaśminowce, mszyce ucztują w najlepsze. Do tego wiatr, który utrudnia zabiegi mniej lub bardziej ekologicznym opryskiem.
Aniu masz moze nazwe tej piwoni? mam te sama, kupiona jako zdechlaka z jednym listkiem i bez nazwy. Dzisiaj to piekny krzak, piekne kwiaty ...ale dalej bez nazwy Poratujesz?
Kasia, ale jazda Aż by się chciało wskoczyć Będzie jeszcze piękniej gdy cała pergola porośnie A Twój ogród zawsze urzeka, bez względu na to ile roślinek ile roślinek w nim kwitnie 100 lat dla córci
Witam przespacerowałam sobie po Twoim ogrodzie, masz sporo roślin, które lubię a ta piwonia może za mało słońca ma ? ona w półcieniu rośnie ? Pozdrawiam!
A tabletki do lotosa mam l takie tabletki Jak możes to poczytaj i ile byś Ty dał ich....ja nie dawałąm tak dużo bananów na kaster jak ty... wiec mogę tych lotosów w kastrze mieć mniej... zaraz skoczę i zrobię foto tego najładniejszego...
Z domu na taras wchodzi się z jadalni, natomiast z ogrodu po schodkach, ale nikt z nich nie korzysta.
Generalnie ten górny taras jest niepotrzebny korzystamy z tego poniżej, który jest zadaszony.
Dzięki Wam bardzo
Kanciki niszczą na potęgę turkucie... codziennie po 20-30 sztuk uśmiercam wodą z olejem ale tego chyba jest tysiące tak jak aktualnie chwastnicy na ''gołych'' rabatach muszę szybko pielić bo to rośnie w zastraszającym tempie