"Mówiąc to, zatrzymał się, popatrzył dookoła, spojrzał na cudowny szarawy gąszcz nad swą głową, a z jego oczu wyzierało uszczęśliwienie. - Och! Ile tu gniazd będzie na wiosnę! - rzekł. Nie ma chyba w całej Anglii drugiego tak dobrego miejsca do budowania gniazd. Nikt tu nie chodzi, a jaki gąszcz drzew i róż!"
Bogusiu masz jeszcze miejsce na sadzonki bo ja już nie a zimno na dworze, szklarenki nie mam i co tu robić zdziczeją , powyciągają się a są takie piękne
"Oczy jego zdawały się wszystko dostrzegać: i szare drzewa z szarymi welonami wijących się po nich pnączy, i festony z gałęzi, i gąszcz splątanych pędów na murze i w trawie, i zarośnięte altany z kamiennymi ławkami i wielkimi, kamiennymi wazonami wewnątrz. - Nigdy nie myślałem, że zobaczę to miejsce - rzekł wreszcie szeptem."
Agata.. widzę, że u Ciebie też nie każda gałązka jest w kwiatach.. czy się mylę. Bo nas postraszono, tzn Elę, że jak nie ma na każdej gałęzi kwiatów to może chorować..
rabatka, na której przeważają cebulowe, tulipany, szafirki, czosnki ozdobne, szachownica ( tylko jedna wzeszła nie wiem czemu) no i moja jedyna wierzba Hakuro, jest ze mną w ogródku trzeci sezon
witam
Jak zobaczyłam tą ławkę, to aż mi się śmiać zachciało - mam dosłownie identyczną, choć białą. Rozbrojoną przez moich chłopaków, i też w tym roku planuję przeprowadzić jej metamorfozę Mam nadzieję, że u mnie efekt będzie choć w połowie tak dobry jak u Ciebie... Czy ta ławka też w "spadku"? Pozdrawiam, czytam dalej