Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:18, 15 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Też nie wiem jak być na bieżąco
Dziura w deszczu jest... słoneczko gdzieś na moment sie wyłoniło..to ja aparat i bieg po ogrodzie Nie zdążyłam oblecieć i po słoneczku wspomnienie Pobiegłam focić brunery... a skupiłam się na wiśni Kiku

Ania piękne zdjęcia i super ogród ,oczko wodne troszeczkę jak u mnie cieszę się że coś mam podobnego jak u " kokoszki" haha , do wizytówki dałaby oczko ,chyba ze już masz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:17, 15 kwi 2014

Do góry
Śliczne te tulipany na ostatniej focie.

Zbysiu, mnie te zwykłe też sie podobają jak są w dużej ilości i mają coś do kontrastu, efekt jest

ten też stary, co rok kwitnie, ale nie dobiera w cebulach, a obok sadzone na jesień, córa mi w B, nakupiła i z tym biednym palcem sadziłam gdzie popadło

Chylę czoła - rewolucja udana.

Czy te głogowniki masz dalej w donicach, czy już w gruncie i jak one się zachowują?

Ewa, przy okazji odbioru rośliny, obejrzysz na żywo, naprawdę jest lepiej, jeszcze ten centralny punkt ogniska szpeci, będzie zrobione, ale na razie wybieramy ziemię, przesiewamy i mam super materiał ziemny z kompostem do skrzyń i na rabaty

mam 2 rodzaje głogowników, odmianowo to samo GŁOGOWNIK RED ROBIN, ale 3 mam szczepione na pniu, 3 różne wysokości i te mam w donicach i przechowywałam w domku letnim, doskonale wyglądają, na razie nie tnę ich, czekam a nuż zakwitną, w sezonie 3 razy w celu zagęszczenia cięłam
każde cięcie wzmaga czerwone przyrosty, właściwie bardziej malinowe

pozostałe 8 sztuk kupowałam na żywopłot, w tej chwili [posadziliśmy je na brzegu rabaty z rh, też czekam na kwitnienie i potem cięcie; te zimowały w gruncie, przetrwały, ale co w zimniejsze zimy będzie, nie wiem, choć liczę, ze do -15 spokojnie sobie poradzą, p[o zmianie miejsca odżyły, bo w starym wcisnęłam je w gazony, z którymi nie wiedziałam, co zrobić, wytwarzają mocną bryłę korzeniową, aż się zdziwiłam

a i posiałam tu wielkie maki

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:14, 15 kwi 2014

Do góry
Chyba głosowanie musi trwać nadal, bo nie ma przewagi
Nie pada.. jeszcze nie pada uciekam do ogrodu... wieczorkiem wrócę

Tyle liści w jednej kępce kupionej w zeszłym roku.... oj będzie olbrzym

I znów to samo Ale ze mną.. z samowyzwalacza

Igiełkowy ogródeczek 14:11, 15 kwi 2014

Do góry
Gosia zasłużyłaś na igiełkowego cukiereczka

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:09, 15 kwi 2014

Do góry
świerk Acrocona

słoneczko, deszcz , śnieg, grad i błyskawice wszystko już dzisiaj było

Nadzieja na piękny ogród 14:08, 15 kwi 2014

Do góry
Nie wiem czy dobrze zrobiłam, jakaś ta rabata nie taka mi się wydaje chciałam ją trochę rozweselić i wsadziłam floksy ale nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Doradźcie coś?
Może Danusia coś poradzi?

Tu gdzie rośnie hebe myślę żeby może posadzić coś na pniu bo jakaś taka płaska ta rabata mi się wydaje.
Zastanawiam się też czy nie zmienić w ogóle jej kształtu na owalny tylko nie wiem co posadzić żeby nie było za dużo wszystkiego.

A koło huśtawki chciałam posadzić 2 róże, czy będą tam dobrze wyglądać?
Mazury i mój kawałek ziemi 14:05, 15 kwi 2014

Do góry
Pierwsze tulipanki zakwitly
Ogrodowe zacisze 13:58, 15 kwi 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)

Aniu!
U mnie pogoda też brzydka. Pada i jest zimno.
Ale i tak roślinkom to najwyraźniej nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie. Wszystko rośnie w oczach.

Wszystko wygląda rewelacyjnie. Super uchwyciłś piękno swojego ogrodu. Widać wiosna zagościła na dobre w Twoim ogrodzie . Ślicznie
Te trawki posadziłaś pod sosną. A co to jest za stanowisko? Cień , półcień czy będą w słońcu?
I czy mogę prosić o namiary na dostawcę!
Dziękuję i pozdrawiam
Ogród Wandzi 13:55, 15 kwi 2014

Do góry
tulipanowo

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:54, 15 kwi 2014

Do góry
Jej ale pięknie soczystą zieleń u mńie jeszcze do pełni wiosny dłuższa droga

Chyba nie jest tak źle, wskoczyłam na chwilę, ale na szybko i nic nie napisałam, poprawię się

Hejka dawno tu nie byłam ......pięknie u Ciebie ....ale zaległości chyba nie do odrobienia......
Pozdrawiam

Danusiu...........dzięki za inspiracje

Ania an_tre..........okna chyba czyściutkie

Zbysiu........nawet na żywo tak samo tylko pogoda nijaka, ale co tam, ma być cieplej

Rench........opłacało się te 2 lata walczyć, to moja najpiękniejsza wiosna
i kupiłam rozplenice Vertigo, juz posadzone, jeśli nic się nie przydarzy..będzie czad z nimi i rh

Mirka.............na 100% będzie z perukowcem idzie dośc prosto, na pewno wyhodujesz, nasz po spiłowaniu, a był wielki, chyba padł, trudno...przez lata mnóstwo roślin traciłam, przez niewiedzę i może czasami niedbalstwo
a tu moje patyki z ubiegłego roku, kwitły 1 kwiatem, dzis takie są, 2 limki i jedna Anabell

dorciabe........Dorotko, dzięki zmianom tak jest, bo wcześniej miałam za mało bylin i cebulowych i dłużyło się wyczekiwanie wiosny
w sobotę podcinałam ten berberys, chcę taki grzybek mieć, aby nic w oczy nie właziło, było podkasanie..i drapałam tron, bo będę go przemalowywać srodkiem OSMO biały olejowosk, a metal na czarno

Pola..........mnie wczoraj ten grad też umęczył, nogi coś mnie nawalały
no i martwię się, ze nie wyrabiam na forum
hortensja chyba zaraz zakwitnie, bo pąki wielkie

Ogród, który ciągle zmieniam 13:52, 15 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
No nie i jeszcze oczko ma ... będę oglądać Twoje bo u siebie robić nie będę...
A tak przy okazji do mnie możesz mówić Matylda, przynajmniej będę wiedziała, że o mnie chodzi, bo jak już zauważyłaś Anek tutaj dostatek

Matylda jak zajrzysz to dla ciebie wkleiłam brunnere(jak odmiana będę szukać później)

i taki wczorajszy zakup

Kurcze u nas pada grad
Moja bajka 13:51, 15 kwi 2014

Do góry

Maleńkie funkie zaczynają powoli wyglądać jak... funkie
Początki w Kruklandii 13:23, 15 kwi 2014

Do góry
O tak bym mogła mieć....ale na takie kule bukszpanowe to bym musiała z 10 lat czekać
Ogrodowe zacisze 13:20, 15 kwi 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Trawkowe zakupy udane....będę zaglądać jak urosną
Pozdrawiam z zimnego i deszczowego Kamiennego

Aniu!
U mnie pogoda też brzydka. Pada i jest zimno.
Ale i tak roślinkom to najwyraźniej nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie. Wszystko rośnie w oczach.
Ogrodowe zacisze 13:14, 15 kwi 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Ja jestem ciekawa tej Igel, można prosić o fotkę?

Na zdjęciach w necie bardzo mi się podobała. Ma pokrój fontannowy, liście połyskujące, nastroszone, o dł. ok. 15cm. Moja jest na razie malutka

Tutaj na pierwszym planie:
...Niedaleko Krishana... 13:10, 15 kwi 2014

Do góry
Witam ,

dopiero odkrywam jaką przyjemność może dawać "grzebanie w ziemi" ...

..choć do niedawna twierdziłam,że nie mam ręki do roślin a jedynym kwiatkiem jaki u mnie przetrwa to Fikus Benjamina, połknęłam bakcyla a nóż się uda

Zaczęło się od pomysłu zasłonięcia kuwety na balkonie,w tym celu zakupiłam pierwsze iglaczki:
potem przyszedł czas na zagospodarowanie parapetu: , potem jeszcze udoskonalenia:

Oczywiście na tym się nie skończyło

Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego dnia.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:08, 15 kwi 2014

Do góry
Przepiękne zdjęcie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:05, 15 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Klony ginalla rosną

Może niepotrzebnie robię zamieszanie, ale tu mi się wydają takie mocno zabudowane jak w większośći klonów. Może to tylko na zdjęciu tak wygląda.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:05, 15 kwi 2014

Do góry
mira napisał(a)

Wieki tu nie byłam a tu tyle fotek -

to które będziesz sadzić ? ja też obserwuję swoje i nadal głupia jestem co posadzę jesienią to mam a inne fiksują

Jeśli wieki, to widziałąs już zlikwidowane placki i posadzone w prostokąty cisy, powoli coś z tego będzie...
będę sadzić niskie z kolorowymi liśćmi, botaniczne i zwykłe,bo te ulepszane co rok gorsze, nawet nie mam pewności, czy wykopanie coś da, może? ale kto ma na to chęć, ja raczej nie

co?????????????????????????????? to które
_

ano zwykłe, takie i jeszcze takie żółte, ale dopiero zaczynają kwitnąć
a fioletowe w 2000 sadziłam i co rok takie same, nie rozrastają się, ale są

Irenko pooglądalam fotki i nie łapię się już w Twoim ogrodzie , jakaś wielka rewolta, powstaje piękne założenie parkowe i widać wiele pracy - widać

kochana, mniej teraz pracować musisz, to może do mnie zawitasz i na żywo się połapiesz, wszystko proste, ale aparatem, albo lewa, albo środek albo prawa strona widoczna
na razie tylko przesadzanie, ukorzenianie własnych rośłin, no ale wczoraj kupiłam 2 róże, pewnie do donic dam, bo nie mam pomysłu, jedna biała pnąca New Down i druga różowa wielkokwiatowa Calypso
...cos pogoda nam nie służy, dziś mam obniżoną kondycję
Rododendronowy ogród II. 12:58, 15 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Takie widoki dziś na mnie czekały w ogrodzie

Koty grasują a róznego rodzaju gryzonie robią co chcą.

ależ schrupane, ewidentnie smakowały

szkoda zawsze takich strat
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies