Kasiu pewnie bywaja zajęte... na chwilkę. Gosia siada, robi rzut okiem wokoło i wstaje- poprawia, piele, przycina. Jak kończy to ma brudne łapki i ziemię w butach, liście we włosach, więc zmyka do łazienki. Wciąż zamierza wrócić za moment na ten leżak, ale w kąpieli zasypia.
Tak myślę, z autopsji brałam.
SS tez będzie świetna. dziś w szkółce widziałam je - piękne były, wielkie, poprowadzone na trzypniowe. Kosztowały jedyne 3380 zł.
Ja mam taką za 120 i jestem z niej dumna.
SS kupuj juś poprowadzone choć troszkę, żeby nie walczyć z puszczanie 50 nowych pędów co sezon
Jeszcze alternatywnie wrzucam klon strzępiastokory- piękny tez tylko nie rośnie zbyt szybko.
Cześć
Lubię jak rzucasz okiem na mój ogród ☺
A tu jeszcze słyszę że go lubisz☺ merci ☺
Na szalwiowej ciągle brakuje drzewa...ma być jarząb lub jak to nie będzieto może zdecyduję się na ŚŚ?co Ty na to?
Widziałaś? Zastąpiłam zurawki bodziszkiem...na razie jeszcze nie ma co pokazywC
Odpowiedziałam???? Nie pamiętam, a nie będę się przekopywać.
Akant kwitnie pięknie co roku i bez problemu. Liście są ogromne, ale kwiat wybija ponad liście.
Niestety w tym roku kwiaty ma malutkie i wygląda mizernie, ale to wszytko przez to , że go wiosną (maj???) przesadzałam,jest ogromy wiec go poturbowałam mocno. Pociechy w tym roku z niego mieć nie będę ale cieszę się ,że żyje. Fatalnie znosi przesadzanie. Przynajmniej w okresie jak już rośnie i ma liście.
Musiałam przesadzić bo mi pożerał rododendrona
Może Twój świeżo sadzony i dlatego tak strajkuje. Mam siewki nieruszane i kwitną, są jak najbardziej normalne, tylko, ze to młode to jeszcze nie takie ogromne.
Ten rok dla mojego ogrodu jest chyba najgorszy ze wszystkich lat.. liczyłam, że rośliny lata i jesieni będą już dobre.. ale niestety też zawiodło dużó.. w tym wszystkich to róże wypadają i tak najlepiej
A akant zawsze był wielki jak ja.. a w tym roku jest mniejszy od średniej hosty
Witaj Ewo
Pod magnolia było juz sporo zmian. Na tym zdjeciu jest stipa z czosnkami. Na kolejnym , na ktorym ja pokazujesz jest w innej fazie. To stipa pony tails, ktora rosnie i rozsiewa sie u mnie juz od 5 lat
Brązowa trawki to Buchanani , na tym zdjeciu rosły równiez zurawki Palace purple, ktorych juz nie ma , bo zzarły je opuchlaki. Zielona trawa to carex morrowi variegata - gorąco polecam te zimozielona roslinę
tak to stipa z jeżówkami southerm bells
jeszcze tu coś tworzę po omacku ,świerka wyeksponowałam ,bo zasłonięty rósł w rogu za magnolią,podsadziłam żurawkami i nie wiem co dalej ,przydałoby się coś zimozielonego może kulki jakieś ?ale jak ,gdzie? dalszy plan tez do modyfikacji ,tamaraszek i magnolia zjadały wszystko,wyratowałam stamtąd hortkę (wysunięta na prostą) i tego właśnie świerka
i sporo drzew (nie krzewów!) magnolii - niestety już po kwitnieniu
Fotka jednego z takich drzew magnoliowych
poniżej ostatnie z kwitnących na nim niesamowite kwiaty. Cudny zapach a wielkość kwiatu - średnica - około 30 cm! Może słabo widać na fotce ale magnolia była obsypana kwiatami - musiał to być niesamowity widok
Cieszę się cieszę I celowo bylinówki mam kompletnie osobno niż trocinówki, jedyne drzewa w pobliżu kwitnących to magnolia jabłoń rajska i buczek kolumnowy, reszta drzew po obwodzie
Przedwczoraj próbowłam wyplewić chwasty z róż. Masakra, złapałam kolejnego kleszcza, coś mnie lubią w tym rokuI złamałam jedną z gałązek. Zobaczymy czy sie ukorzeni. Na jesieni spróbuję zrobić szczepki dla Ciebie. Nie wiem jak się ukorzenia jeszcze ta róża, ale spróbujemy. Poradźcie to tak zrobię
A ja byłam przekonana, że sesleria jesienna kwitnie dopiero wrzesień - październik. Ja jej jeszcze nie mam ale nie widziałam u forumowiczek na zdjęciach żadnych kłosów ????