Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 09:58, 10 lip 2017

Krys – migdałek był cudny i miałam na niego sposób, żeby nie chorował, ale jak nie chciał być ze mną to nie...prosić się nie będę. Palibin też jest śliczny i jeszcze na dodatek jak pięknie pachnie.
Nie Krysiu, to nie doniczka – to obrzeże trawnikowe, żeby trawa mi go nie zarastała i łatwiej było kosić trawnik.

Margerytka40 – też mi się wydaje Asiu, że to dobra zamiana

Margarete – no też Małgoś byłam zdziwiona, bo to typowa letnia burza była, taka co zdarza się w upalne, duszne dni...a tu przecież ani upału nie było ani duchoty i jeszcze ten grad. Dobrze, że szkód nie narobił.
Po Palibinie się spodziewam, że będzie taki śliczny jak Twój...tylko ile lat przyjdzie mi czekać....
A na dereniówkę zapraszam już za...trzy lata...ha ha. Myślę, że tyle czasu wystarczy dereniom, aby zrealizować się życiowo i wydać na świat jakieś owocki.

Kasya – ok Kasiu, podpytam delikatnie pana. Będę u niego w na pewno tym tygodniu, więc dam znać.

malgorzata_s.. - ten sezon jakiś dziwny od samego początku...jak nie jakieś niesamowite wiosenne mrozy, to gradobicia i nawałnice z wietrzyskiem okropnym – po prostu strach się bać co może jeszcze wydarzyć się do końca roku

rozark – dzięki WIELKIE RENIU !!! Od roku szukałam żurawki Rio...a ty myk myk i już znalazłaś. Co tam jeszcze było ciekawego? Coś kupiłaś?
Nikita 10:11, 10 lip 2017

Dziś sesja zdjęciowa – w roli głównej hortensje

LIMELIGTH

VANILLE FRAISE

PINK ANABELLE

ANABELLE

BOBO

Margerytka40 10:27, 10 lip 2017

Ależ już hortki masz ładne. Moje ledwo co pąki widać. Obcięłam je wiosną bardzo radykalnie i chyba dlatego.
Makusia 10:48, 10 lip 2017

Migdałek spory był, ale w czerni długo nie pochodziłaś I dobrze- przecież trzeba jakoś dalej żyć -wystarczy, że będzie w pamięci i w sercu ten migdałek
Magnolia rzeczywiście zgrabnie już wyglądająca i pokaźna! Hortki super, ale pink są nieźle pink
GorAna 11:37, 10 lip 2017

Wpadam, i co widzę, talie hortensje!!!!....moje daleko w polu
Ale jaki wypucowany ogród
Pozdrawiam Nikito
Krys 20:43, 10 lip 2017

Coooooo Pink Anabell juz taka rozwinieta i juz rozowa?? Musze ja miec u mnie limki jeszcze nie maja kwiatow
AnnaCh 21:47, 10 lip 2017

Jakie wielkie hortki
Pink, jak to powiedziała Makusia, bardzo pink A zmiana starego drzewka na nowe bardzo fajna. Nie ma co płakać, jest miejsce na nowe chciejstwa
Nikita 11:55, 11 lip 2017

Margerytka40 – hortki jeszcze malutkie (większość posadzona jako małe, ulistnione patyczki), ale powoli pokazują na co je stać

Makusia – mi jest w czerni ładnie, ale przy tych temperaturach na dworze postanowiłam, że jednak zrzucę żałobę.
Magnolia kupiona na 40zł., ale już egzemplarze bardzo przebrane (no, za taka cenę to się ludziska rzuciły). Jeśli będą w przyszłym roku to się chyba skuszę na jakąś jedną sztukę.
Pink Anabelle okropnie poszarpana w czasie ostatniej nawałnicy, ale bardzo ją poprosiłam, żeby jakoś wstała i dała radę bidulka.

Krys – Krysiu, Pink Anabelle od razu jest różowa...ona nigdy nie jest biała.
Twoje hortki jeszcze nie mają kwiatów ??? To dlaczego moje już kwitną ? Przecież one prawie po sąsiedzku...

AnnaCh – co Wy z tymi hortkami...jakie wielkie? I naprawdę nigdzie jeszcze nie kwitną tylko u mnie ??? Hmmm...coś jest z nimi nie tak...
Nikita 12:07, 11 lip 2017

Dziś kolejna sesja zdjęciowa – tym razem pod tytułem „Po drugiej stronie lustra”

Dorota123 08:14, 12 lip 2017

Świetny pomysł z tym lustrem. Wygląda jak przejście do zaczarowanego ogrodu.