Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:39, 13 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Zrobił się ogród botaniczny. Irenko wszystko masz. Dzięki że pokazałaś Carex Elata Aurea. Jak kupiłem bez opisu (wg. opisu Danusi). I teraz jestem przekonany że to ta. Szczególnie poznaję po kwiatostanie. W tej fazie kwiatostan może być ale jak przekwitnie to faktycznie nie jest ciekawy. Wyciąłem je. Ja przed rh sadzę begonie i te ożywiają po przekwitnięciu.

Zbysiu, powiem ci, że jak oglądamy ogród, to on wypada nietypowo, jakby nie rabaty, nie kwiaty, ale całość, myślę, że bliżej mu do leśnego ogrodu i botanicznego zarazem...jeśli też to widzisz, znaczy, że w tym kierunku zmierza..
...wszystko ma Ania, bo lubi, ja ograniczam się do powtarzalności, tego co mam zwłaszcza, ze nie daję radę

..dla mnie te trawy, to tegoroczne odkrycie....nowość, ale już je czuję, czyli jestem ich pewna na 100%, po Twojej opinii
z begoniami doskonały pomysł, bo rh piękne, ale jak nagie, mus je ubrać
dlatego ja wysiałam maki, orliki same i idę w trawy, tak sobie myślę....jeśli sił braknie...trawy zawsze uciacham wg instrukcji Madżen w jej wątku,, Fotorelacje"

a tu mój gość egzotyczny, siedział, nie wyżerał, odpoczywał
dla mnie ta koronka cudo
Między pasjami 14:33, 13 maj 2014

Do góry

Joluś nie ma się czego wstydzić. Ja też dopiero kiedyś na rynku zapytałam pana co to za roślinka i okazało się, że kocimiętka Kupiłam 4. Masz rację - są śliczne A to moja dla Ciebie
Kubusiowo II 14:31, 13 maj 2014

Do góry
A co do pomocnika w ogrodzie to powiem Wam, że Kuba robi się gorszy niż ja Przynajmniej jeżeli chodzi o zakupy. Nie mogę go ze soba brać bo ostatnio jak go wzięlam to wyszedł z dwoma różami a ja z niczym
Kazał sobie w Kubusiowie rabatę założyć.... teraz już jest większa o dwie róże

Jurajski Ogród 14:20, 13 maj 2014

Do góry
Anetko, podam na priw, ale później.

Perka - dzięki

Grembosiu, dziękuję

Gocha, to miłe Rzeczywiście zapachów u mnie sporo, a teraz jeszcze do kwitnienia szykuje się macierzanka.

Małgorzato, można dzielić po głównym kwitnieniu, można latem, można jesienią - byleby po przesadzeniu miały wilgotno (najlepiej w czasie deszczowej pogody). Czy się wyradzają? Nie wiem, bo zwykle je dzielę, przesadzam itp. Macierzanka zawsze mi odbija, nawet łysa, nie zauważyłam "wyradzania się", tylko trzeba ją czasem ciąć, bardzo nisko.
Wklejam fotkę dzisiejszą mojej macierzanki, która powoli szykuje się do kwitnienia:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:19, 13 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pięknie u ciebie Danusiu, jak zwykle.....gustownie i ze smakiem dobrane kolory. W podobnych kolorach ciemnego fioletu aż prawie czerni z biało-kremowa obwódka widziałysmy z dziewczynami w niedziele na targach w Piotrkowie Trybunalskim surfinie i jak nie lubie surfinii to była skłonna je kupic ale ubiegła mnie jakaś inna klientka ...szkoda, miałabym wystrój "po Danusiowemu"
Swoja droga dziewczyny piszące wczesniej maja racje - gdyby nie ty i twoje Ogrodowisko mój ogród nie wygladałby tak jak dzis, nie poznałabym wielu wspaniałych osób, nie widziała tylu pienych miejsc, nie spedzałabym czasu wolnego na takich miłych spotkaniach jak to chociazby ostatnie w Piotrkowie na Targach "Pamietajcie o ogrodach" a potem u naszej ogrodowiskowej kolezanki Anity.
Dzieki za to wszystko !
Chatka Baby Jagi 14:12, 13 maj 2014

Do góry
A to sa rumiany.... nie wiem jak się dokładnie nazywają, ale jestem z nich bardzo dumna, bo były takie malusieńkie rosły w łące u sąsiada, w sumie w drodze już... he he... wykopałam je i wsadziłam do ogródka i kwitną jakby były ogrodowe... no normalnie kwiaty, liście, wszystko wieksze rośnie...

A obok dębik i tawuły.... przy wjeździe...

a tu jeszcze hosty...

Roztoczańskie klimaty 14:11, 13 maj 2014

Do góry
przejrzałam praktycznie cały wątek, jestem zainspirowana!!

i mam pytanie - co to za cudne cudo różowe pomiędzy rozchodnikami i rozplenicami?

Zeta napisał(a)
[img size=360x480]

Chatka Baby Jagi 14:08, 13 maj 2014

Do góry

Chatka Baby Jagi 14:06, 13 maj 2014

Do góry

Głóg...

Chatka Baby Jagi 14:03, 13 maj 2014

Do góry
Już, już zaczynają iryski.....

Odnawiam ogród 14:01, 13 maj 2014

Do góry
dolcevita napisał(a)
Hmmm bukszpany bukszpanami, jak są małe i ładnie przycięte to super wyglądają, ale założę się że takiego dziwoląga nie widziałyście

Da się coś z nim zrobić?

Trochę słao widać... może bonzaj dla ubogich?
Zostawiasz tylko parę gałęzi i na nich kulki lub poduchy.
Coś z niego może być
Chatka Baby Jagi 13:58, 13 maj 2014

Do góry
I kasztanowiec wreszcie kwitnie.... tawuła... biały, pełny bez.... szkoda tylko, że wszystko się zlewa na zdjęciu...

A w budce na kasztanie mieszkają kowaliki z małymi....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:58, 13 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Przepięknie wygląda to połączenie.
Chciała bym poprowadzić kalinę jako drzewko i ma już wyprowadzony pień główny, ale chyba powinnam ją podeprzeć do puki pień nie będzie dostatecznie gruby.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:58, 13 maj 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Miła pozdrawiam i czekam na relację z pracowitego weekendu

Uff, ja mam za mało czasu

tu doskonale widoczny ambrowiec
wyliczając średnią, co rok wychodzi 1,2 m

gdyby ktoś chciał pytać o żurawki
Georgia Pech i Southem Comfort, te są dla mnie nr1, a zwłaszcza ta druga

z drugiej strony, trzeba przejść wyspy i widok
kurcze, nie da się pokazać ogrodu w całości, nawet z góry już..

turzyca palmowa....Dżaga juz tam rządzi!

i w skrzyniach się już dzieje

Walczę z ogrodem :) 13:56, 13 maj 2014

Do góry
Teraz moje myśli krążą wokół naszego nowego domownika (tzn nowego od piątku). I teraz będe walczyła z ogrodem i i ... łobuzem, który będzie mi ten ogród niszczył (pokochałam już krety, nornice... pokocham i jego:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:49, 13 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Test leżaka czyli " Życie jest piękne"

hahaha super
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:46, 13 maj 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Tamaryszki u Ciebie najpiękniejsze. Mój 4-letni maluch ale i tak się cieszę, że go mam.
Pozdrawiamy.

nieskromnie powiem, są wyjątkowe
malucha musisz od początku prowadzić, masz szansę na stworzenie czegoś wyjątkowego...od razu musi dostać cugle

ale zaskoczyła mnie wisteria

Odnawiam ogród 13:45, 13 maj 2014

Do góry
Hmmm bukszpany bukszpanami, jak są małe i ładnie przycięte to super wyglądają, ale założę się że takiego dziwoląga nie widziałyście

Da się coś z nim zrobić?
Chatka Baby Jagi 13:41, 13 maj 2014

Do góry
Konwalie....

Chatka Baby Jagi 13:35, 13 maj 2014

Do góry
Moja młodziudka rabata, a już zachwaszczona.....strasznie mi zarasta mchem, raz mi si e to podoba a za chwile go plewię he he, sama nie mogę się zdecydowac.... w tym roku strasznie biednie się odezwały orliki.... w tamtym roku rosły jak szalone... Tu znalzły miejsce żurawki od Mathildis....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies