Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Rench 23:35, 27 maj 2014

Chyba moim trytomom tez muszę rżniecie zrobić ,same liście paskudy mają
Mala_Mi 23:36, 27 maj 2014

anna_g napisał(a)
Dzięki Aniu za info o przywrotniku... i za poświęcenie że po deszczu biegałaś Kurcze to ja się trochę przeliczyłam z nim... no ale zobaczymy... najwyżej wymienię... w każdym razie moje na razie maluchy i mam nadzieję, że w tym roku nie poszaleją strasznie Dobrej nocki

Spoko, będziesz częściej ciąć
Poszaleją, poszaleją Ten typ tak ma
Mala_Mi 23:38, 27 maj 2014

Rench napisał(a)
Chyba moim trytomom tez muszę rżniecie zrobić ,same liście paskudy mają

U Ciebie później .. nie nerwowo, ale obcięcie szpetnych liści nie zaszkodziło, byle nie za nisko.. w drugiej kępie dopiero dziś pojawiły sie zalążki kwiatów ...
Czytałaś ??? jedziemy do Wrocławia.. za rok.... A może szybciej...

Lecę spać.. bo mnie stary wyeksmituje w łózka
barbara_kraj... 00:28, 28 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Jest mi wstyd, że tak wszytko pomieszałam Tort był śliczny i chciałam mu zrobić foto, ale za szybko wszytko sie działo.. jak na przyspieszonym filmie... i mi ktoś go pokroił ..... zanim zfociłam buuuuuu ..ale był bardzo smaczny Udało mi sie zakosić ostatni kawałek... wpadłam do "jadłodajni" z hasłem gdzie tort.. i mi pokazali ostami kawałek.. ale wielki kawałek.. a to świadczy, że był i ładny i apetyczny bo poszedł calutki.. Wybacz mi gafę ..plissssss

Hahaha! Tort pokroiła Małgorzata i pierwszy kawałek dostałam ja! Szczęście, że ten ostatni Ci się dostał. Ale, kto zjada ostatki, ten piękny i gładki
Madzenka 06:48, 28 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Wersja dla M, że dostałyśmy w prezencie i na wymianę na spotkaniu To taki plan awaryjny, ja na szczęście jeszcze nie muszę sie czaić

Moje róże maja tyle pąków że szok.. chyba pasuje im teraz sypnąć papu..... specjalistki rózane..pytanie do was.. teraz nawozić???? Bo ja niczego nie nawożę, i tak za szybko wszytko rośnie..

Agata, Magda i Renia - nie wiem czy zrozumiałyście post..... zapisałam was na spotkanie do Wrocławia... jak będzie to ja już miejsce zaklepałam I nie krzyczeć, że daleko... w kilometrach tylko 110 więcej, a w czasie godzina szybciej.. damy radę.. Godzina jazdy mniej, wiec można nabrać więcej roślinek i na kolana

Edit.. do Wrocka jest autostrada, a do Łodzi nawet 2 pasów w jedna stronę nigdzie nie ma... obwodnica Kielc tylko.... kierunek do jazdy dużo lepszy

To co mam robić zlot? Bo na ciebie indywidualnie się nie doczekam!

Jak będziesz tak dalej trzaskać strony to tylko pismo obrazkowe dam radę ogarnąć...
Madziarzeszow 07:37, 28 maj 2014

Aniu ja zawsze z Wami bardzoooooooooo chętnie nawet 20 godz mogę jechać z roślinami na kolanach oczywiście a ile szkółek po drodze będziemy mijać
Pszczelarnia 08:16, 28 maj 2014

Anek, dzięki za uwagi i rady do powojnika. Jesteś "grosse Szpecjalistin". Co praktyka ogrodnicza to praktyka - czyni Miszcza!
Myślę o tym Flammula - najwyżej wymarznie kiedyś przez przypadek. Kolory nie wchodzą w grę do tej masy zieleni i bordo.
Rób listę (błagam czytelną). To ja muszę się szybciej jednak krzaków pozbyć na planowanej rabacie wysokiej.
agatanowa 11:54, 28 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Agata, młoda kocimiętka jest rzadziutka, jak CI nie zależy na tych kwiatach to ciachnij pędy.... zakwitnie z tych co wypuści ze środka.. a puści dużo i to szybciej niż Ci się wydaje.. ja sadziłam kocimiętkę ..a po 2 latach co drugą wyrywałam bo się zagłuszały
Ta kępa w prawym dolnym rogu, to zeszłoroczna siewka..... patrz już jaka

Kocimiętka nie lubi żyznej ziemi, bo będzie rosła w górę i będzie sie pokładać. Ta kępa rośnie na macie w żwirku Bo na przejściu koło oczka się wysiała.. Jak pędy sie pokładają to tnij .... zakwitnie drugi raz.. albo wycinaj tylko pędy co się pokładają, wtedy będzie kwitła non stop.
Ja mam jej za dużo i za duży ogród , wiec tnę wszytko jak leci

będę cieła, bo ma grubaśne i długasne pędy, róze zasłania, a mogłaby być niższa i bardziej gęsta
taki potwór z niej się zrobił ku mojemu zaskoczeniu, bo kupowałam kompletną biedę po 1 zł w listopadzie, co to wyglądało ledwo z ziemi (pewnie już zamierała na zimę), zresztą za gęto ją bałam już widzę
Anita1978 11:56, 28 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Hahaha! Tort pokroiła Małgorzata i pierwszy kawałek dostałam ja! Szczęście, że ten ostatni Ci się dostał. Ale, kto zjada ostatki, ten piękny i gładki

No właśnie
ZbigniewG 12:48, 28 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
..Uważam, że mieszkam w dobrym rejonie Polski
Oj dawno u Ciebie nie byłąm.. u nikogo dawno nie byłam. ..

Ania to na zachętę igiełki