Ewo, częściej niż pszczoły odwiedzają kwiaty trzmiele i kruszczyce złotawki, te hałasują na odległość Piękne słowa, gdyby jeszcze z ekranu unosił się zapach kwiatów ...
Bogdziu ma przepiękny kolor, jaśniejszy od Polarnacht, a ciemniejszy od Haga, tak więc w tonacji bardzo mi pasuje - dziękuję raz jeszcze, mieć różanecznik od Królowej i to królewski ... zapowiadam, że będę się nim chwalił i wskazywał na Twoje Różanecznikowe królestwo, nie pomijając pięknego 492 odcinka 'Maja w ogrodzie"
Cześć
Fotorelacji z prac ogrodowych nie mam , bo jeszcze nic nie widać
Panowie przyjechali dopiero o 12, bo u nich tak mocno padało i panowie myśleli że u nas tez przeszedł potop.
A tu na szczęście po nocnym deszczu wszystko wyschło i dało się działać.
Nawet słoneczko wczoraj świeciło a chodzące dookoła burze przechodziły obok
Dzisiaj od rana świeci słońce więc panowie będą działać
Pomału będziemy się brać za wyjmowanie roślin więc wczoraj zrobiłam chyba ostatnią sesję tulipanków w tym roku
Wywaliłam jukę, floks szydlasty i wiechowaty. Wysadziłam szafirki, ale było już późno i nie wkopałam ich w inne miejsce. Przy okazji wybrałam sporo kamieni i zasiliłam ziemię kompostem. Już mi niewiele go zostało, ale mam jeszcze przerobiony obornik i gnojówkę z pokrzyw
Zakwita trzykrotka wirginijska. Ciekawe, bo jej sadzonki znajduję w różnych miejscach. Chyba się rozsiewa
Zakwitł posłonek. W południe było trochę słońca i rozwinął się. bardzo lubię tę krzewinkę. Miałam ją kiedyś, ale mi wymarzła.