Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:53, 04 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Też ciągłe zmiany, coraz [piękniej, a jak bujnie, ach
U nas też tylko słońce, konewki w użyciu
A ognisko nadal mam bałaganiarskie, choć plan juz mam, wiem jakie chcę

Irenko miło Cię widzieć

moje ognisko przełożone pod drugą brzozę,
czy miejsce dobre ???
sama mam wątpliwości....
w każdym razie chwilowe

Moja codzienność - ogród Oli 20:53, 04 kwi 2014

Do góry
Skrzynie gotowe, spiętrowane czekają na malowanie teren pod warzywnik powolutku ogarniam

i obrazek z dziś

Pozdrówki
Moja działka. 20:52, 04 kwi 2014

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:45, 04 kwi 2014

Do góry
Te bukszpany kupiłam ostatnio na giełdzie po 20 zł. za sztukę. One są duże ale muszą zarosnąć żeby można było dobrze je ukształtować

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:45, 04 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Nic nie poradzę na to że znowu ją obfociłam - wiem, wiem, świr jest no jest ale tak się z niej cieszę

uprasza się o nieśmianie bo całe drzewko wygląda tak:

Kwiaty ma śliczne, więc jak się już "weźmie" to będzie wiosną wielką atrakcją Twojego ogrodu.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:43, 04 kwi 2014

Do góry
Na jutro do ogrodu i nie tylko.

Częstujcie się.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:41, 04 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

Dzięki Matyldo (no wybacz ale tak mi się kojarzysz i w dodatku to fajne jest więc jeśli nie masz nic przeciwko... jeśli masz to mów proszę) - nie mogę się oprzeć cykaniu fot magnolce stąd musiałby być wszystkie trzy

A jeśli chodzi o te duety - to ogród potrafi zaskakiwać a ja miałam szczęście że wczoraj je odkryłam i uwieczniłam - bo jednego z nich już nie ma - bratek i stokrotka - ich duecik zakończyła dzisiaj kosiarka... a ja się cieszę z fotki

Lubię na forum "Matyldo", bo przynajmniej wiem, że to do mnie i nie muszę się zastanawiać a jeśli ktoś pisze "Aniu" to się zastanawiam bo przecież na stronie jeszcze 3 inne się wypowiedziały więc różnie to może być, a nóż widelec się wygłupię

Ale zobacz jaka ja monotematyczna jestem ... ciągle o tych fiołkach nawijam i dziś i ostatnio....

Miło mi że przejrzałaś mój wątek... nieźle mnie połechtałaś tymi pochwałami.
Grembosiowo 20:36, 04 kwi 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
No nie wiem, biały tutaj zbyt wyrazisty. W sumie chciałabym chyba uzyskać taki kolor jak ta konewka i misa, nawiązywałoby troszkę do kostki i fugi na elewacji, co o tym myślicie?
Tylko jak uzyskać taki kolor?

Pomalowac na srebrno i poczekac az sie przykurzy , zmatowieje i będzie taki jaki chcesz. Jestem za .
Ogródeczek jagody99 20:35, 04 kwi 2014

Do góry
Zaglądam i pozdrawiam
Grembosiowo 20:34, 04 kwi 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
I jeszcze pokażę nowy nabytek- świerk srebrny wolno rosnący. Planowałam tu trzmielinę szczepioną na pniu, ale jakoś ten świerk mnie zauroczył. Teraz szykuję mu coś w nóżki... Wąska rabatka przy wejściu prawie skończona, a tyle z nią miałam problemów.

Teraz pozostaje mi dosadzić trochę roślinek na bocznych rabatach w przedogródku, wypełnić zadarniającymi "nerki" i przedogródek będzie skończony.
Na tyłach też szykuje się trochę zmian, dosadzeń, ale my to przecież bardzo lubimy

A taki wianuszek z Tesco za 20 zł zawiesiłam na furtce, w rzeczywistości lepiej się prezentuje

super ta cegła wygląda a ile pracy to kosztowało szok efekt ceglany bardzo mi się podoba u mnie Grembosiu na obrzeżach to chyba ta dłuższa cegła już się kruszy bo ze starego babcinego budynku u mnie to amatorka u ciebie to majstersztyk normalnie Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedzinki Miłego
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:32, 04 kwi 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Anula zwyoglądane ostatnie strony i przeczytane. Wszystko jak zwykle piękne. A podpory jak z litego pęta a nie rurki to będą się trzymać. O tekstach Izy nie wspomnę - tak je lubię czytać. Patrzyłem czy sfociłaś karmniki ale nie dojrzałem. Hejka.

Zbyszek karmników nie sfociłam ( a go dziś przycinałąm, bo mi polazł na kamienie przy oczku... jutro zrobię) .. i skojarzyłam (bo karmnik to też ptaki), że nie sfociłam tez budek dla ptaków.. W kupionej budce sporo zainteresowanych, ale jednak nikt sie nie osiedlił.. ale w zrobionej budce przez eMusia.... chociaż nie taka ładna jak ta kupna.. w pierwszy dzień zameldowały sie sikorki.. I kursują non stop z budulcem... a jak pięknie siedzą i śpiewają na czubku brzozy.... to w podzięce.
Kosy robią kąpiele w kałuży, na płyciźnie... tak sie chlapią, że aż hałas robią..
A ciurkadełko dziś odpaliliśmy... bo były reklamacje, że nie działa, a pogoda w sam raz na ptasie SPA.

Leśne Wzgórze 20:31, 04 kwi 2014

Do góry

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:29, 04 kwi 2014

Do góry

Ogród pod bukami 20:27, 04 kwi 2014

Do góry
Nowe nabytki!
Dzisiejsze!

Leśne Wzgórze 20:26, 04 kwi 2014

Do góry

W ogródku Iwony 20:26, 04 kwi 2014

Do góry
Zakupy posadzone tylko fot nie ma - trza naładować baterie w aparacie. Postaram się jutro pokazać.

Dla wszystkich gości różyczka.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 20:25, 04 kwi 2014

Do góry
Asia... kup brzózki większe.. lampy zawiesisz za rok.. żarówki na kablu i spryty abażur z czegoś tam.. inne roślinki urosną, ale kilka większych akcentów zaprocentuje,, ogród wydaje sie dojrzalszy..a kora.. jest cudna.. i te brzozy tak szybko nie rosną jak te zwykłe.. co prawda w jednym roku pogryzły ją krety i nornice.. i musiałam ją palikować, bo próbowała sie wywrócić.. i biorąc pod uwagę, że u mnie wszytko szybko rośnie, bo dobra ziemia.. to dalej szału nie ma..
Taką kupiłam w kwietniu 2009 , zwróci uwagę na wysokość jodeł.... ok 1/3 z wysokości brzozy (lepszego foto nie mam). To ta po prawej, bo za wisienką to zwykła, najzwyklejsza..

A tak wygląda po 5 latach. jako odnośnik znów jodły ..

Zapraszam do siebie w kwestii nowego zastosowania Gucia
Żurawka - Heuchera 20:24, 04 kwi 2014

Do góry
Moje dzisiejsze zakupy
Proszę o pomoc w identyfikacji żurawek

Niestety sprzedający nie znał ich nazwy..

Zakochana w ogrodach 20:22, 04 kwi 2014

Do góry
Asiu zaraz pokażę to co mam, derenia mam i mnożę o czerwonych gałęziach, wiem, że szybko rośnie.
Ten biały sznurek to granica, pod kątem prostym skręca w lewo. Ponieważ brak płotu i małe dziecko, zależy mi żeby powstał szybko żywopłot.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:16, 04 kwi 2014

Do góry
ależ te rośliny gnają
czosnkom już główki widać

tulipany

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies