Sama radość z ogrodu, a córcia załapała bakcyla do warzyw, trzeba jej wydzielić kąt, jakieś skrzynie, niech się wciąga na dobre
marzę o emeryturze, braku pośpiechu i siedzenia w ogrodzie, ale jak na razie tylko wiek emerytalny wydłużyli mi..lub nam
pachną kwitnące skimmie, jakby konwalią..
i kiełki host, w bardziej lub mniej zaawansowanym stadium
Joasiu, Ewciu, Paniprzyrodo, Danusiu, Lidko.....dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa....przepraszam, że tak w jednym poście....dopada mnie brak czasu
dzisiajsze zdjecia Kamiennego
forsycja w pełni kwitnienia....do przesadzenia, bo żywopłot ją zagłusza
Poświęcenia tu żadnego nie widzę. Nic nie muszę, a że chcę to już inna broszka.
Życzę wszystkim by im się chciało bywać w ogrodzie do późnej starości i by siły im dopisywały natyle, żeby przy pomocy 2 kijków posiać pachnący groszek.
A czemu dwóch?
Na jednym wsparcie, drugim kopanie dołka,i zasypywanie ziarenka, bez konieczności schylania.
Miłego dnia młodym i bardziej młodym duchem.
Ale nie wiem, czy teraz znajdę ładną? i tak mus poprawić posadzenie cisa, nie wyszło dobrze...
poduchy coraz bardziej niebieskie
i......cały czas myślę, gdzie ten mój żywopłot z głogowników przenieść, ogród niby duży i nie ma gdzie!
Działka jest na prawdę w cudnym miejscu, przed laskiem jest jeszcze rzeczka ale zanim ja tam dojdę z moim ogrodem to trochę minie, na razie będzie tam trawa no i może posadzę tam brzozy
Szkoda tylko że sąsiedzi nie dbają w ogóle o dolne części działek, i po obu stronach mam chaszcze od których muszę się jak najszybciej odgrodzić, muszę, jak dam radę to w tym roku, dosadzić kilka świerków serbskich, brzozy i derenie bo one szybko rosną i pięknie wyglądają
Monia i bardzo dobrze że wklejasz zdjęcia niebawem zaroi sie od dobrych duszyczek które zasypią cię pomysłami
Tak na szybko ja na froncie bym "uzielenił" trochę ten podjazd.
i zmieniła trochę kształt rabat, dobór roślin to inna historia najpierw zacznij od ukształtowania rabat, a potem będziemy je wypełniać, na pewno dałabym wyższe piętro wzdłuż chodnika coś w ten deseń:
Śliczne.
Też mój wzrok przyciągneła ta hebe, u Kasi też rośnie. Aż mnie zadziwiłyście. Ładna jest.
Ja nie mam nakolanników tylko taki klęcznik mięciutki - i powiem Ci że go bardzo często używam, można sobie na nim klęczeć albo nawek klapnąć tyłkiem - wygodny i ciepły nakolanniki dobra rzecz. Też kupowałam w zeszłym roku liatrę w biedronce - zakwitła mi tylko jedna z nich ale w tym roku powinno być lepiej. Pozdrawiam.
Witam Gosiu oglądałam twój ogród w Mai piekny ale zmiany których dokonujesz jeszcze bardziej mi się podobają odglądam twój watek ale pisze pierwszy raz Pozdrawiam z Mazowsza