Jedne piwonie na 2 cm, a inne na 10.... i wynalazłam kolejnych kilka piwonii, o których zapomnialam I nie wiem co to za jedne Jestem niereformowalna, bo piwonie sadzone w w zeszłym roku.. czyli powinnam była nazwę zapisać.. a jednak nie zapisałam..
Za to powojnik już w pąkach.... Był gratisem do zakupów.. kazałam Pani dać coś z czego będę zadowolona.. jestem zadowolona... kwitnie w kwietniu i sierpniu, nie wymaga cięcia... W zeszłym roku była mała, a w tym pokaże co potrafi.... jest kawał powojnika..
Kolory to mi narcyzówka załatwiła.. na amen... wiec za dużo kolorów nie ma.. prymulki, wczesne tulipany i magnolia.. resztki krokusowe.. wrzośce, ciemierniki.... bieda nastała
I te przestawienie zegarków to dla mnie tragedia.. nie cierpię tego przestawiania.. a jak trzeba wcześnie wstać.. to już tragedia.
Kolor biały to nie kolor, ale magnolia jest zjawiskowa.. i czerwone listki grujecznika.. zachwycam się ...
W tak zwanym " międzyczasie " inicjatywą sąsiedzką kupiliśmy zbiorowo wertykulator... Każdy z nas ma mikro ogródeczek ,stąd bez sensu było kupowanie 3 maszynek.....U mnie jeszcze akcji nie było , noo bo wiecie.. Niby krokusy .... Ale sąsiad siem sprężył i zrobił.. Ale nie wiem...czy ten trawnik ażżżż takkkk ma wyglądać ????? Nie miałam ńigdy robionej wertykulacji , ale jak patrzałam na Wasze wertykulowane trawniki , to żaden tak okropaśnie nie wyglądał... Poradżcie coś , plizzzz.
Sąsiadka u ciebie jakaś inna strefa klimatyczna 3 km od mojej??? Tulipany zakwitły? Ja posadziłem jesienią 100 sztuk obok chodnika i nie ma jeszcze kwiatów tylko pierwsze pąki sie pojawiły.
Widoki ogólne.
Na tym najlepiej widać jak małe są jeszcze rośliny.
Uwierzycie , że pod płotem rośnie żywopłot ? Tuje brabanty - wysokość ok 10 cm . Ha !