Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 15:30, 23 maj 2014

Dziękuje bardzo za zyczenia miłego spotkania, kwiaty rh ugotowane w słońcu . W cieniu jest 30 stopni.A na jutro jakiś deszcz zapowiadają i 90 % nieba zachmurzone. Czy to możliwe???

Marzenko ja bym nie przesadzała bo zaraz po kwitnieniu zaczynają rosnac peotem zawiązuja kwiaty. To duży wysiłek dla rośliny a jeszcze wysoka temperatura do tego . Jak nie musisz to moim zdaniem nie przesadzaj, a jak musisz to bardzo ryzykujesz.
Margarete 15:37, 23 maj 2014

Zaglądam na moment żeby sie pochwalic że wczoraj u mnie na kwitnącym i pachnącym upajająco bzie - pablin uwijał sie ten taki bzyczek którego kiedys u siebie pokazywałaś - ten tzw. "polski koliberek". Próbowąłam go obfocic ale to nie łątwe, zwłaszcza telefonem i on cały czas w ruchu. Ale cieszyłam sie ze mogłam błysnąc wiedza przed moimi bliskimi i wiedziąłam co on za jeden. A swoja droga wcale mu sie nie dziwie że przyleciał, bo mój bez jest już stary a przez to rozłozysty i kwitnie w tym roku jak szalony a pachnie tak że w cąłym ogrodzie go czuc a na tarasie to az za mocno sie go czuje....
Pozdrawiam i do jutra !
Kasya 16:17, 23 maj 2014

Bogdziu, czy rododendronom podsypuje sie obornik ??
Kindzia 17:30, 23 maj 2014

Bogdziu do jutra I jeszcze raz : nie martw się, wszyscy Cię kochamy...nawet jakbyś same pokrzywy miała uwiędłe...
I mój gość uparty (), do domu mi się pchał, z zeszłego weekendu

Bogdzia 21:16, 23 maj 2014

Margarete napisał(a)
Zaglądam na moment żeby sie pochwalic że wczoraj u mnie na kwitnącym i pachnącym upajająco bzie - pablin uwijał sie ten taki bzyczek którego kiedys u siebie pokazywałaś - ten tzw. "polski koliberek". Próbowąłam go obfocic ale to nie łątwe, zwłaszcza telefonem i on cały czas w ruchu. Ale cieszyłam sie ze mogłam błysnąc wiedza przed moimi bliskimi i wiedziąłam co on za jeden. A swoja droga wcale mu sie nie dziwie że przyleciał, bo mój bez jest już stary a przez to rozłozysty i kwitnie w tym roku jak szalony a pachnie tak że w cąłym ogrodzie go czuc a na tarasie to az za mocno sie go czuje....
Pozdrawiam i do jutra !

Oj wiem że niełatwo zrobic mu zdjecie a telefonem to sobie wyobrazic nie umiem ale przynajmniej sobie na niego popatrzyłas.Moje bzy już przekwitaja ale nie obcięłam jeszcze bo pięknie pachna nawet takie ususzone. Do jutra Małgoś.
Bogdzia 21:17, 23 maj 2014

Kasya napisał(a)
Bogdziu, czy rododendronom podsypuje sie obornik ??

Odpowiem Ci że nie wiem . Ja nie daję bo myśle ze ma za duzo azotu ale sa tacy co polecaja.
Bogdzia 21:19, 23 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Bogdziu do jutra I jeszcze raz : nie martw się, wszyscy Cię kochamy...nawet jakbyś same pokrzywy miała uwiędłe...
I mój gość uparty (), do domu mi się pchał, z zeszłego weekendu

Piękne zdjęcie , to maluszek pewnie dopiero wyleciał z gniazda i nie wiedział gdzie sie ma podziac.Pokrzywy mam dorodne wiec spokojnie i z dobrym nastrojem z powodu tych pokrzyw czekam na jutrzejszych Gości. Szerokiej drogi wszystkim życze i buziaki na drogę.
Agania 21:23, 23 maj 2014

Bogdziu, życzę Ci przepięknej pogody jutro i wspaniałych gości, podziwiam Cię za to bardzo szczególnie, że chcesz pokazać nam z ogrodowiska swój ogród, za to Cię kocham...... i żałuję bardzo, że nie będę jutro, ale jestem z Tobą całym sercem i dodaję odwagi i mocno pozdrawiam
buziak
Bogdzia 21:28, 23 maj 2014

Agania napisał(a)
Bogdziu, życzę ci przepięknej pogody jutro i wspaniałych gości, podziwiam Cię za to bardzo szczególnie, bo ja schowałabym się teraz najlepiej pod ziemię, ale już jestem na ogrodowisku i was kocham...... ale jestem z tobą i mocno pozdrawiam
buziak

Ja gości mogę przyjmowac , gorzej mój ogrod ktoremu w tym przeszkadza raz mróz raz słońce. Goscie pisza ze i pokrzywy podziwiac moga wiec pokrzywy hoduje dla motylków i sa całkiem okazałe . Chwasty tez mam dla urozmaicenia , no i by sie rymowało to i nawet cos do zjedzenia. Czy bedzie smakowało nie wiem ale głodnemu wszystko smakuje i na to liczę a wokół nie ma zadnej restauracji wiec skazani sa na to co dam. Pozdrawiam Agatko serdecznie.
Agania 21:37, 23 maj 2014

Bogdziku, my chcemy przede wszystkim poznać ciebie i spędzić z Tobą niezapomniane chwile, reszta to już na fotach była, jest i będzie...........i zawsze jest przepięknie..............szkoda, że mnie nie będzie