Oj Haniu żeby tak było jak piszesz. Karczownik zjadł korzenie u róży , która rośnie przed budleją ( wybija z ziemi tylko jeden młody pęd), zawiązki liści modraka sama uszkodziłam przypadkiem w czasie prac pielęgnacyjnych ,....
Haniu ja pamiętam o Twojej prośbie, ale odrostów brak.
Pozdrawiam cieplutko Jasia
Czas do pracy ogrody zarosły chwastami a ja po zimie jestem strasznie leniwa.Byc może mam za duzo pracy na mojej głowie i dla tego jestem zniechęcona.Ogródek przydomowy aż krzyczy
" Nie Zapuszczaj mnie " A ja nie nadążam. Niedawno sprzątnęłam i skosiłam trewę uporządkowałam kilka grządek pod wiatą i przy płocie od garażu. Reszta nietknięta, bo nie starcza mi czasu.
Paniprzyrodo busz w ogrodach jest piękny oraz praktyczny - chwasty mają małe szanse rozwoju .
Aktualnych zdjęć przedogródka brak - nadrobię zaległości w maju.
Część ogrodu przed ruiną (stodoły)
Aniu montererde, dziękuję za link do róży.
Bardzo wczesne wycinanie liści u ciemierników to taka ruletka, stare liście są brzydkie ale chronią pąki i kwiaty przed przymrozkami , dlatego początkowa wycięłam tylko liście na kilku ciemiernikach żeby cieszyć oko kwiatami, gdyby przyszedł mróz ocalałyby kwiaty na nieprzyciętych roślinach.
Pozdrawiam Jasia
Będą kwitły moje ulubione fioletowe irysy, które w zeszłym roku przesadzałam i niestety miały przerwę w kwitnieniu
admirationy z 15szt. ostatło się pół pies załatwił
moje jabłonki cieszą mnie w tym roku