Jeszcze chwila i tawułki będą miały swój czas. Pięknie rozrosły się od zeszłego roku. Dosadziłam jeszcze dwie parę dni temu i mam nadzieję na uzyskanie ciekawego efektu.
Żurawki rosną w towarzystwie tawułek i bukszpanów pod starą jabłonką i najwidoczniej dobrze im tam. Za rok będzie co dzielić.
Zazdroszczę truskaweczek własnego chowu Ja co roku staram się jak najwięcej mrozić w całości i zmiksowane. Pycha!
A dzisiaj miałam na śniadanie koktajl truskawkowo-jagodowy. Jagody ze słoika od Mamy
Tak się zastanawiam.... Sporo roślin masz w bezpośrednio pod drzewami, które jak wiadomo wyciągają sporo wilgoci z gleby. Czy zatem masz linię kropluiącą , czy tez sama wszystko podlewasz, żeby utrzymać byliny w tak dobrej kondycji
Witaj Karolino. Jak pięknie i miło u Ciebie. Rabata Syna mnie wzruszyła, mój w tym roku wybrał sobie w ogrodniczym fuksję i posadził do doniczki z żabą Sama nie mogę się doczekać aż zakwitnie...
To najlepszy dowód na to ,że jednak dzieci czerpią wzór z rodziców. Jeszcze trochę i będziemy miały pomocników w ogrodzie.
Myślę, że to zasługa po prostu gleby, która jest trochę gliniasta i dłużej zatrzymuje wilgoć. A spulchniają ją dzielne dżdżownice, których są tu olbrzymie ilości.