Carola, projekt wygląda na prawdę fajnie! Przedogródek będzie prezentował się fantastycznie...nie zazdraszam tylko ogromu pracy...musisz wziąć tydzień wolnego..
Dzięki Carola za miłe spotkanie. Masz rewelacyjny ogród...tysiące wspaniałych roślin !!!!!!
Oczywiście na trawki i żurawki jestem chętna. Aha i na tą żółtą z zielonym brzegiem hostę zapisuję się na jesień.
Powiedz mi jeszcze, czy ta rozplenica z "kotkami" to ma jakieś upodobania co do stanowiska...słońce czy raczej cień dla niej lepsiejsze
Ja wciąż szukam tego miejsca. Tamaryszek to takie romantyczne drzewo- i ławeczka pod nim to takie dopełnienie. Na razie chodzę i się przyglądam- pewnie przyjdzie taka chwila, że stanę i powiem - "to tu"
Zapomniałam dodać, że kupiłam jeszcze jednego zawilca japońskiego i hortensję miniaturową Bobo. A tu moja wymarzona szałwia omszona Strasznie chciałam ją mieć
żurawka kingkong Tu trochę klapnięta, bo dopiero była podlana.
bo to powinno być już tak
w ubiegłym roku wiosna kupiłem Purple Fountain z liśćmi, stał w miejscu i po 2tygodniach jak przyszło słoneczko w ciągu 2 dni padł, wymieniłem jest ok a za "zaoszczędzone" kupiłem miłorząb variegata ładnie przezimował ale przymrozki załatwiły mu wszystkie listki
tym sposobem mami buczka i miłorząb
czy kształt rabaty jest odpowiedni? ja tu już rośliny planuje a od tego powinnam zacząć trochę więcej fotek dla zobrazowania. tu linia do poprawy ten ukos chciałam w miarę równolegle do wykusza
Bogusiu, nie wiem czy mam w folderach fotkę siewki. Na działce mam już podrośnięte, ale wybiorę najmniejszą i sfocę. Na pewno w piątek zdjęcie będzie
Edit: Póki nie mam nowej fotki, to wstawiam zdjęcie, na którym widać nowe przyrosty na głównym pędzie. Otóż siewki są do nich bardzo podobne, przede wszystkim do tych najmniejszych