Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

hanka_andrus 19:56, 20 maj 2014

Miodunka rośnie mimo wykopania. Dla następnej chętnej będzie.
A te kropkowane pary wyślij do mnie, Jakoś nie widzę u siebie, chyba muszę w parku nazbierać. A mszyce rządzą.
Karolinek 20:46, 20 maj 2014

Selly napisał(a)

Czy to efekt zdjęcia i przekłamania koloru, czy też twoja tojeść jest żółta ?
Ja mam taką, ale moja jest jasno-zielona .

Selly, to żółta odmiana. Jak masz na nią chęć to zapraszam, z chęcią się podzielę. Pytasz o chwasty. Też u mnie rosną Ale rzeczywiście nie ma ich dużo. W tamtym roku przekopałam i wydarłam wszystkie. I później miałam dłu.....go spokój. Teraz pojawia się gdzieniegdzie np. skrzyp, podagrycznik, ale umiarkowanie.
Karolinek 20:50, 20 maj 2014

Magdalenka napisał(a)
Też mam żółtą tojeść, super elektryzujący kolor. Podpatrzyłam u sąsiada w ogródku, kupiłam 2 lata temu i już u siebie mam niezłą kępkę przy tarasie. Rozsadzam gdzie się da
Pozdrawiam słonecznie.

Ja dostałam swoją od mamy, taką malutką kępkę w tamtym roku. Pięknie się rozrosła i nie daje szans chwastom. Przez zimę zrobiła się brązowa, a na wiosnę wypiękniała
Dziękuję za słoneczne pozdrowienia i również pozdrawiam
Karolinek 21:06, 20 maj 2014

Ewa, pogonisz to dziadostwo, na pewno! Z kolei u mnie aktualnie inwazja przędziorków (chyba to one). Na floksach wypatrzyłam takie miejsca z białą jakby pianą, a pod nią małe ok.3mm brzydactwo. Nigdy wcześniej nie miałam z takimi dziwolongami do czynienia. Zafundowałam im chłodny prysznic z Targetu. Oby pomogło.

Nallar, one się tylko przytulają

Haniu, miodunki trochę na początku marnie wyglądały po tych przenosinach, pewnie tęskniły za swoją ogrodniczką, ale pogodziły się już z tym faktem i chyba dobrze im u mnie.
Ja musiałam biedronki zaprosić na kalinę.Były na agreście, na mięcie, a tam zero mszyc, więc co jakąś wypatrzyłam to ją w łapki i na kalinę. Teraz jest ich całkiem sporo.
hanka_andrus 21:28, 20 maj 2014

Niezły sposób -na przeprowadzkę.
Ale nie mam czasu będąc w ogrodzie, a męczyć biedrony w słoiku przez kilka godzin, żal.
Selly 07:59, 21 maj 2014

Karolinek napisał(a)

Selly, to żółta odmiana. Jak masz na nią chęć to zapraszam, z chęcią się podzielę. Pytasz o chwasty. Też u mnie rosną Ale rzeczywiście nie ma ich dużo. W tamtym roku przekopałam i wydarłam wszystkie. I później miałam dłu.....go spokój. Teraz pojawia się gdzieniegdzie np. skrzyp, podagrycznik, ale umiarkowanie.

Dzięki za propozycję, chyba na razie jednak nie skorzystam. Nie mam pomysłu , gdzie miałabym taką żółtą tojeść wsadzić. Wyrosłam już z okresu, gdy kupowałam lub brałam wszystko , co mi wpadało w ręce. Teraz już działam bardziej przemyślanie ( na szczęście ) Ale jeśli mi zaświta pomysł na żółtą tojeść, to się do ciebie uśmiechnę

Chyba ze wszystkich chwastów skrzyp jest najgorszy. Ma tak głęboko korzenie, że wręcz nie sposób ich wykopać. U mnie rozprzestrzenia się błyskawicznie i nawet randap na niego nie działa. Perz czy podagrycznik to mały pikuś w porównaniu ze skrzypem.
Karolinek 12:14, 21 maj 2014

Poranna sesja niezwykle udana.
Czyż on nie jest piękny?! Posadzony przez syna, codziennie chodzi i sprawdza, co nowego kwitnie. Trochę był niepocieszony, że tylko jeden irys zakwitł, ale za to jaki

eda 14:30, 21 maj 2014

piękny wyraźisty kolorek super fota modela pozdrówka
MamaMagda 14:49, 21 maj 2014

ale cudny irys! pogratuluj synkowi eksponatu
Magdalenka 15:52, 21 maj 2014

Super zdjęcie, na myśl przychodzi mi rafa koralowa i te śliczne, kolorowe rybki