Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 14:42, 21 maj 2014

izabela75 napisał(a)
OOOO to zaryzykowaliście z tą płytą, bo ona może i wodoszczelna ale jednak to kartongips.Ale ja się nie znam

Ogólnie pięknie jest, już się nie mogę doczekać aż u mnie też tak bedzie

Całuski

eM obgadał z facetem w sklepie i spoko...mówi, że da radę. A on raczej z tych ostrożniejszych... Ale wszystko się okaże. Dlatego też te zabezpieczenia listwą dookoła między innymi.
Magda70 14:42, 21 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Bodziszek korzeniasty? A jego liście tak specyficznie "pachną"?

Ewcia..nie wąchałam. Ale powącham i dam znać.
monteverde 14:56, 21 maj 2014

Magda70 napisał(a)

Ha ha...jak będziemy kiedddyyyyyśśś przejazdem we Wrocku to wpadniemy...dam znać wcześniej to zakupisz kotwy, belki, linkę stalową i mocowania...może we dwa zrobią?? Tylko kiedy to będzie....

Ja dziś podlewalam przy lustrze nasadzenie i polalam wodą po nim...kurde - fajnie to wyglądało jak właśnie ściana wodna u Danusi...no ale już za dużo tego dobra by było...

nie mam więcej fotek...nic nowego się dziś zrobilo. Ewentualnie doniczkowo na tarasie:

i bodziszek zakwitł...pierwszy kwiatek!

Najbardziej przypomina mi to bodziszek kantabryjski Karmina tylko, że on jest niski do 20 cm wysokości, a nie wiem jak Twój jest wysoki? może jeszcze być Crystal Rose, ale on ma też 20 cm jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę
beta 20:48, 21 maj 2014

monteverde napisał(a)

Najbardziej przypomina mi to bodziszek kantabryjski Karmina tylko, że on jest niski do 20 cm wysokości, a nie wiem jak Twój jest wysoki? może jeszcze być Crystal Rose, ale on ma też 20 cm jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę

to chyba te drugie-Crystal Rose
bociek 21:21, 21 maj 2014

Eeeeeee, no to masz magiczne lustro w ogrodzie. No full wypas

Podlinkowalam swoje rosochy Ale moje to taka amatorszczyzna, ze litosci Nie to cuo u Ciebie pelna profeska ze specjalnym naciagiem. Dopracuje za jakis czas

Buziam
Magda70 22:26, 21 maj 2014

monteverde napisał(a)

Z tego co widzę w necie to też mi się wydaje , że kantabryjski. Tego drugiego za dużo zdjęć nie ma.
A bodziszek korzeniasty też ma podobne kwiaty. Nie znam się na bodziszkach. Bo chyba kantabryjski i korzeniasty to nie jest to samo?
Magda70 22:29, 21 maj 2014

beta napisał(a)

to chyba te drugie-Crystal Rose

Hm...mówisz?
Magda70 22:31, 21 maj 2014

bociek napisał(a)
Eeeeeee, no to masz magiczne lustro w ogrodzie. No full wypas

Podlinkowalam swoje rosochy Ale moje to taka amatorszczyzna, ze litosci Nie to cuo u Ciebie pelna profeska ze specjalnym naciagiem. Dopracuje za jakis czas

Buziam

Twoje fajne bo małe i można gałązki jeszcze swobodnie wyginać...u mnie niestety już nie wszystkie się da wygiąć...coś za coś..
Ale będzie dobrze Bociuś...
monitka 22:39, 21 maj 2014

Beta to jest bodziszek ode mnie? Nie pamiętam czy ci go wysyłałam. Jak tak to może być kantabryjski Karmina. Kiedyś u mnie była dyskusja o tym jaka to odmiana ale zapomniałam co ustaliłyśmy

Magda szczęka mi opadła po tych ślicznościach które u Ciebie zobaczyłam. BOSKO
Magda70 22:42, 21 maj 2014

monitka napisał(a)
Beta to jest bodziszek ode mnie? Nie pamiętam czy ci go wysyłałam. Jak tak to może być kantabryjski Karmina. Kiedyś u mnie była dyskusja o tym jaka to odmiana ale zapomniałam co ustaliłyśmy

Magda szczęka mi opadła po tych ślicznościach które u Ciebie zobaczyłam. BOSKO

Ha ha.,..no co Ty...historia bodziszka sięga aż do Szczecina?? Super...
Dzięki Monia..i zabieraj szczękę bo trawy jeszcze na tarasie nie ma i bloto samo...