Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:20, 28 kwi 2014

Do góry
kiciaodzenka napisał(a)

o, jaka zadowolona! bedzie pieknie, płasko jak stół
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:19, 28 kwi 2014

Do góry

Zakwitła nasza wisienka. Jednak w pobliżu nie ma żadnej wisienki-sąsiadki, zatem nie ma też odpowiedniego zapylacza, bo chyba wiśnie Umbraculifera do tego się nie nadają. Stąd moje wątpliwości, czy pojawią się owoce?
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:16, 28 kwi 2014

Do góry

Ze wszystkich moich tulipanów Blue Beauty podobają mi się najbardziej. Są intensywnie różowe z jasnym obrzeżem płatków i mają karbowane liście. Urocze . Jeśli jesienią je gdzieś spotkam to chyba sobie dokupię.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:13, 28 kwi 2014

Do góry
I niestety pogoda znowu deszczowa, więc nie poszaleje w ogrodzie po poludniu
A moze jeszcze się wypogodzi?

Czy ktos moze mi podpowiedziec jaka funkie kupilam- nawet pani w szkolce nie pamietala nazwy
Chcialam ja posadzic na sloncu (11-16) tylko nie wiem wytrzyma.
????

Mysle że jest to funkia Fragrant Bouguert albo Emily Dickinson?

Slonecznie pozdrawiam
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:13, 28 kwi 2014

Do góry

Zaczęły kwitnąć tulipany China Town
Ogród, który ciągle zmieniam 09:12, 28 kwi 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Jagoda ----zajrzałam przez przypadek i wcale nie żałuję piękny duży dojrzały ogród a będzie jeszcze piękniejszy.Duże ukochane buksiki hodowane przez Ciebie .ławeczka w fajnym miejscu oczko nic tyklko odoczywać Będę tu zagladać mimo wychodków na drzewach ha ha /uśmiałam się Pozdrawiam serdecznie

Witaj Zawitko fajnie i miło Cię gościć ,dzięki za serdeczne słowa ogród ma 15 lat i drzewa np.świerki ,daglezje czy sosny są już faktycznie dorodne ,miło mi że sie Tobie podoba ,Buksiki lubię w kulkach więc je tak prowadzę nie mam stożków ,ale nie za bardzo je lubię ,oczko to dzieło mojego M i moje i bardzo lubimy przy nim siedzieć i popijać kawkę ,A wychodek już zamieszkały haha sama tez się z tego uśmiałam z Małą Mi. pozdrawiam zapraszam i oczywiście wpadam z rewizytądal Ciebie pomost nad oczkiem ,gdzie siedząc moczę nogi
Ogród do kwadratu 09:11, 28 kwi 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Kasiu... miło mi ... zapraszam

A u nas przymiarki do linkowania buczków. EM pomalował już słupki, kupił olinowanie , cybanty, haczyki i inne niezbędne elementy. Prace przerwała jednak burza...

Aga, a gdzie kupowaliście całe oprzyrządowanie? Przez internet?
Ogród, który ciągle zmieniam 09:00, 28 kwi 2014

Do góry
PERKA napisał(a)
Trafiłam do Twojego ogrodu przez ciekawość przestrzeni o których pisała w swoim wątku Mathildis I nie żałuję! Bardzo podobają mi się Twoje pomysły nawet, jak pisałaś, jeżeli jest to efekt wielu zmian – to powiem tylko - rób tak dalej bo jest SUPER! Będę zaglądała z pewnością po inspiracje. Zazdroszczę pięknych, dużych drzew – tych owocowych i tych ozdobnych, och te świerki ..... Kompozycje roślin, szczególnie tych tworzących tło są wyjątkowe.
A oczko wodne – wypisz wymaluj jak z programu Gardeners’World – bajeczne! Mam na takie chętkę ale jeszcze jestem leszcz w tych sprawach, może kiedyś… ?
Ilość ławeczek – imponująca właśnie jestem na tym etapie – jak powiedziałam M że chcę mieć ich z 6-8 to takich oczu u niego jeszcze nie widziałam Lubisz tak jak ja piwonie i hosty..Co tu więcej mówić? Będę u Ciebie na bieżąco „podglądać”

Witaj Perka w moim ogrodzie bardzo miło Cie gościć i dzięki za tak miłe słowa ,faktycznie ogród przeszedł wiele metamorfoz ,początkowo wyglądał zupełnie inaczej ,ale ogród już dość wiekowy bo ma 15 lat Muszę poszperać za zdjęciami z lat poprzednich ,zobaczę co znajdę i wrzucę fotki .Oczko to fajna sprawa w ogrodzie i nie wyobrażam sobie ogrodu chociaż bez małego np.w kamieniu ciurkadełka tak że namawiam a na pewno nie pożałujesz
Ławeczki mus mieć nie dość ,że to element dekoracyjny no to jest gdzie odpocząć i posiedzieć więc M też skorzysta i już oczka będą mu się śmiały Lubię wszystkie roślinki w ogrodzie ,ale piwonie to moje dzieciństwo i dlatego tak je lubię Zaglądaj poglśdaj kopiuj jesli coś Ci wpadnie wyjątkowo w oko ,pozdrawiam i oczywiście wpadam z rewizytąDla Ciebie ławeczka tym razem wykonana własnoręcznie przez M,może zainspiruje, mam takie3 szt.

Grubej dyni zmagania z naturą 08:53, 28 kwi 2014

Do góry
Wyszło idealnie...

Trawa rośnie

Z lewej dojdzie żywopłot, na wprost będzie rabata: smaragdy + coś, no właśnie co?
Zakochana w ogrodach 08:52, 28 kwi 2014

Do góry
Zakochana w ogrodach 08:51, 28 kwi 2014

Do góry
[img bluszcz będzie zasłaniał kompostownik od południa size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/57/578766/original.JPG[/img]to mini warzywnik w budowie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:48, 28 kwi 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Rządki ziemniaczane

Ach...jooo....ile ziemniaczków będzie
Ja w końcu posadziłam całe 5 sztuk

A montany zachwycają...super wyglądają!
Grubej dyni zmagania z naturą 08:48, 28 kwi 2014

Do góry
Relacja z pracowitego weekendu.
Gabiony, które już są, są głownie dlatego, że na działce jest spadek terenu i chcieliśmy wyrównać teren w sposób tarasowy. Na tym podwyższonym terenie za gabionami, patrząc od strony tarasu, między innymi zaplanowaliśmy trawnik. Zaopatrzeni w doświadczenie z otrawnikowania całej działki wcześniej, co widać na fotkach na początku wątku, zabraliśmy się tym razem do fachowego założena reprezentacyjnego trawniczka Połączyliśmy moją potrzebę geometrii i ładu w ogrodzie oraz męża inżynierskie podejście do sprawy i wyznaczyliśmy idealnie poziomy poziom na tym kawałku stoku

Dosypaliśmy kilkanaście centymetrów dobrej ziemi, zwałowaliśmy, przegrabiliśmy, zwałowaliśmy, dosypaliśmy, przegrabiliśmy, zwałowaliśmy ...

Ogród cichy i przytulny 08:43, 28 kwi 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Dzisiaj 7.15 - jest słońce, błękitne niebo, jest ogród - jest super - trzeba iść do pracy- ogród musi poczekać

Ależ pięknie!!! Wzdycham sobie
Ogród cichy i przytulny 08:36, 28 kwi 2014

Do góry
reni napisał(a)
Pięknie to wygląda..pozdrawiam

Tak tak z daleka całkiem nieźle a z bliska w jednym z gorszych miejsc
Ale się nie poddam - jestem gotowa nie do bitwy tylko do wojny z nimi. Proch został rzucony
Wizytówka mojego ogrodu - trawnik z mrówkami
Ogródek Goniak 08:24, 28 kwi 2014

Do góry
goniak napisał(a)
Bardzo proszę, oto mój świerk Iseli Fastigiate
Muszę stwierdzić, że dosyć szybko przyrasta.

sliczne rabatki !

chyba tez sobie potem tak zredukuje trawniczek , tzn trawniczka jeszcze nie ma, ale jak bedzie to go zredukuje

napisz prosze jak i kiedy przycinasz Palibina, bo mam kilka krzaczkow slabo rozgalezionych i 1 na pniu

hmmm...chyba zapomnialam powiedziec "dzien dobry"
Tulipan - Tulipa 08:22, 28 kwi 2014

Do góry
Pierwsze tulipany o pociętych lub rozdzielonych płatkach pojawiły w połowie XVII wieku i były nazywane "Dragon Tulips" (Smocze tulipany) lub z francuska "Monstre" (Monstra, Potwory). Moim zdaniem było to bardzo obrazowe i doskonale po dzień dzisiejszy oddaje charakter tych tulipanów, bardziej niż taka dość powściągliwa nazwa "Parrot". To najdłużej kwitnąca grupa w ogrodzie, w warunkach takiej normalnej wiosny zaczynającej się z kalendarzem, kwitną od końca kwietnia po ostatnie tygodnie maja. W tym roku wcześniej.
W moim ogrodzie "Parrot King" (2008), wspaniały w kolorach i strzępieniach obrzeży płatków, średnica kwiatów prawie 15 cm. No coż, taka nazwa zobowiązuje do robienia wrażenia...

I wprawdzie bardziej stonowany, ale o niezwykle wyszukanym kształcie "White Parrot" (2007)...

Wstawiam daty przy tulipanach, bo to zawsze pomaga w historycznym umiejscowieniu sobie niektórych odmian. Najstarszy z papuzich w moim ogrodzie jest "Fantasy" z 1910 roku. Nie tak fantazyjny w kształcie jak odmiany ostatnich lat, niemniej bardzo ładny w mało spotykanym łososiowym kolorze z zielonymi znaczenia płatków. No i najważniejsze – powiew historii i wspomnienie starodawnych tulipanów...

Pozdrawiam,
Piotr
Ogród cichy i przytulny 08:22, 28 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj 7.15 - jest słońce, błękitne niebo, jest ogród - jest super - trzeba iść do pracy- ogród musi poczekać
Ogródek Agam 08:21, 28 kwi 2014

Do góry
Wymalowałam wczoraj plan i ustawiłam wiśnie tak. Co myślicie? Czy wiśnię nr 3 powinnam przesunąć bardziej w lewo? Tak aby idą chodnikiem nie mieć przed oczami pieńka? Średnica wiśni 3metry.

Kwiatowy ogródek Monteverde 08:14, 28 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Obiela lada dzień otworzy kwiaty

Pąki hortensji pnącej

Galaxy magnolia

Powojnik Stolwijk po południu
i rano pąki Markhaim's i White

Same piękności
też kupiłam magnolię choć inną odmianę Gratulacje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies