Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

JoannA 23:38, 19 maj 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, ja z chęcią Ci wyślę tego niebieskiego, a raczej fioletowego, tylko kiedy to można zrobić?

Doniu, pomyślimy jesienią. Teraz mają się zacząć upały to pora nie bardzo odpowiednia.
Dziękuję
Donia72 23:44, 19 maj 2014

Joasiu, będę pamiętała o orlikach
Donia72 00:19, 20 maj 2014

Na dobranoc
Dorota123 15:12, 20 maj 2014

Piękne te czarne kule i cała reszta.
Anita1978 15:20, 20 maj 2014

Donia72 napisał(a)
Dzisiaj była akcja: kanciki i mszyca No i oczywiście chwasty. W międzyczasie wstąpiłam do szkółki, ale roślinek nie kupiłam (tylko korę ). chciałam kupić sobie żółtego orlika, no był, ale liści nie miał, obżarte przez gąsienice. Wyboru żurawek też nie było, a róże bez podpisu jaka to odmiana. Były tylko zapisane kolory Trzeba będzie w innych szkółkach się rozejrzeć, no, albo na allegro kupić. Tylko nie wiem, jakoś się troszkę boje, czy będą to rośliny, o które mi chodzi. Widzę,że dużo Was zamawia w ten sposób

Widzę,,że orliki to dopiero ty masz cudne! A ja głupia chwale sie swoimi bidulkami.....
Jeśli chodzi o roże, to ja kupuję tylko tutaj: ROSARIUM szkółka róż- wpisz w wyszukiwarkę! Maja wiele odmian, ładne , zdrowe sadzonki! Nigdy sie nie ząwiodlam! Właśnie czekam na kolejna paczkę od nich! Ceny ci przyślą na maila!
A jakie chciałaś roże? Może cos podpowiem? Ja zamówiłam pnącą MOONLIGHT. I Artemis- piękna i zdrowa, mam już ją, ale te zamówiłam na prezent!
Donia72 21:33, 20 maj 2014

Dzisiaj też przesadzałam roślinki z miejsca na miejsce, w tym oczywiście orliki Dziś byłam na targu i kupiłam do doniczek bakope i białe petunie. Jeszcze muszę kupić kwiaty na taras na balustradę
A co do róż to wymyśliłam sobie żółtą pnącą przy furtce na pergolę. Tylko tam w tym miejscu nic nie chce rosnąć Były tam bzy, wiciokrzewy, milin... Dziś mama kupiła mi biały powojnik i różową różę w Biedronce, nie wiem jakie to odmiany, róża ma być pięknie pachnąca i dorasta do 150cm. Na razie pomalowana jest kratka i róża stoi we wodzie
Donia72 22:39, 20 maj 2014

Dorota123 napisał(a)
Piękne te czarne kule i cała reszta.

Dorotko, kulki kupiłam w sklepie ogrodniczym takim nie za dużym. Szukałam czegoś innego i zobaczyłam je przypadkiem Oj, smarkate lata mnie dopadły, leci z nosa i kaszel męczy...wycieczka rowerowa niedzielna mi się odwdzięczyła
Donia72 22:48, 20 maj 2014

Aniu, wrzucam fotki moich bodziszków. Jeden to jakiś duży rośnie, może przez to, że w cieniu pod wierzbą? Nie pamiętam, jakie miał kwiatki, ale chyba jakieś fioletowe.

A to drugiJeszcze nie ma kwiatków.

I trzeci, ale to chyba ten sam jak ten wyżej

leon60 22:51, 20 maj 2014

Donia72 napisał(a)

Kusisz orlikami cudne są
Donia72 22:53, 20 maj 2014

Coraz bardziej mi się podobają orliki U nas ma ich trochę sąsiad od ulicy i muszę męża wysłać do niego. Za piwko wykopie wszystkie