Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Marzenie o... 22:11, 26 mar 2014

Do góry
Nigra startuje: chyba będzie miała w tym roku kwiatki

pączki magnolii:

fioletowy wrzosiec Vivelli:
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:09, 26 mar 2014

Do góry
zmiana pozycji

fajna wiosna , fajna

słońce z każdej strony

i takiego życzę w kolejnych dniach

Marzenie o... 22:07, 26 mar 2014

Do góry
Marta są zdjęcia

wiosna przyszła też do mnie:

krokusy:

tulipany:

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:04, 26 mar 2014

Do góry
dalej dumam co z tym

wilczomlecz lubię jego kolor

a teraz sesja z cyklu księżniczka na ziarnku grochu

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:03, 26 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Majena - za wcześnie na magnolie. .. to że gdzieś kwitną to jest nienormalne!!
Sorki Madżen.. ale ćwicz.. pilnuję by Ci nie przeszkadzali..

Wieloszka - twój perfekcjonizm.... może spowodować, ze liliowce Cię będą denerwować.. na maksa.. zdrowe liliowce. raczej nie maja żółtych liści, zachowują sie jak hosty.. ale jedne u mnie bezproblemowe, a inne coś łapią... wtedy usuwam te brzydkie liście.. Liliowce jak nazwa wskazuje to kwiaty jednego dnia.. przekwitają, w deszczową pogodę robią sie brzydkie (jak róże)..... to ich minusy...
Ale kocham je za to, że szybko startują, zakrywają mi zasychające tulipany, jak zakwitną to ... Ale ogólnie liliowce to zdrowe rośliny... brzydkie liście późnym latem na niektórych .... nie stanowi problemu. ale dla Ciebie problemem będą badyle na któych były kwiaty. kwitną obficie i badyli jest od ... i jeszcze trochę.. ... nawet mnie one denerwują i wycinam ... Ale z tego powodu nie zrezygnuję z liliowców.. wszytko ma plusy i minusy..
Przekwitniętych kwiatków też nie obrywam.... bo bym chyba fioła dostałą od tej ilości.. same spadają..
Jeżeli już chcesz mieć liliowce, to proponuję w głębi rabaty.. by widać było kolor, ale nie widać było szczegółów.. raz na jakiś czas tam wpadniesz i zrobisz porządek.. a jak nie, to jesienią wytniesz jak leci i pozamiatane.. u mnie rosną na wąskim przejściu przy ścieżce.. wiec drażni wszytko...
Sorki Madzen .. usunę fotki..

Widać przekwitłe kwiaty..nie usuwam... i aby był efekt.. trzeba posadzić gęsto lub poczekać ze 3 lata na kępę, która jak sie rozrośnie dopiero robi efekt.. i wybierać odmiany niekapryśne ..

Aniu, jesteś Wielka Mała Mi
No to teraz dopiero mam nad czym dumać Bo będzie mnie drażnić dokładnie wszystko to, co opisałaś (znasz mnie lepiej niż ja sama ), a zarazem taka właśnie wielobarwna (tak, o mnie mowa ) rzeka mi się marzy - jak na Twoich fotkach
Nie bojam się tak bardzo zasychających kwiatów - kępy będą widziane z daleeeeka co tego, że posadzę ten łan (kasa+praca), a potem się okaże, że jednak więcej przeciw niż za...
Dlatego mam nad czym dumać...
Moje miejsce na ziemi ;) 21:59, 26 mar 2014

Do góry
...

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:58, 26 mar 2014

Do góry
podobno pod brzoza nic nie urośnie

pierwszy rozwijający się kwiat kaliny

wojsko hiacyntowe

serduszka jeszcze nie kwitnie ale ładnie wygląda

Moje miejsce na ziemi ;) 21:53, 26 mar 2014

Do góry
Wiosenna wiosenność ...

...
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:53, 26 mar 2014

Do góry
tulipanki

krokusy w cieniu teraz rozkwitają
Cedr atlaski - Cedrus atlantica 21:49, 26 mar 2014

Do góry
Chcielibysmy posadzic na tarasie cedra atlantyckiego glauca pendula zeby sie z jednej strony od sasiadow odslonic , ale nie wiemy czy glebokosc ziemi 60 cm jest wystarczajaca ?Myslicie ze to za plytko dla cedra?Taras ma tez 45m2 nie jest to za malo dla takiego drzewa?Pozdrawiam serdecznie

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:49, 26 mar 2014

Do góry
szachownica kostkowa moja ulubienica

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:47, 26 mar 2014

Do góry
i dalej przegląd kwitnienia z dzisiaj

jeszcze nie rozkwitły tulipany pełne ale je już zaliczam

tego też

puszkinia jest delikatna i wykłada się bo ma wiotka lodyge ale urocza

ten tulipan już też mnie cieszy

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:42, 26 mar 2014

Do góry
A dla ciężko pracujących posyłam motywator - znalazłem to ostatnio na Pinsie i od razu wiedziałem, że i u mnie taki poster zawiśnie nad biurkiem Będzie mnie motywować

Skoro o motywacji mowa spadam dalej do prawa pracy...
W cieniu - zacieniona 21:40, 26 mar 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Bogusiu, te begonie co pokazałaś wyglądają na okazy zdrowia. Ale mus kupić, bo może jeszcze jakieś piękne odmiany znajdziesz. Begonie mają takie neonowe kolory. Widać je z daleka.
....dwa pączkują...u mnie dobrze i długo kwitną...

listki też są ozdobą...
Ogród Eli 21:39, 26 mar 2014

Do góry
prac dziś było mnóstwo, m.in sama wykopałam rozplenicę, bo na M doczekaś się nie mogłam,,,,ufff ciężko byłouparta gadzina
przed wykopaniem

po wykopaniu... i pocie na mym czole

i jeszcze znalezisko w jednej z zeszłorocznych donic begoni... czy to krewetki????
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:38, 26 mar 2014

Do góry
Ode mnie - dla Was - na osłodzenie środy

A między murem domu a kostką wysiały mi się bratki - i kwitną

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:36, 26 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Majena - za wcześnie na magnolie. .. to że gdzieś kwitną to jest nienormalne!!
Sorki Madżen.. ale ćwicz.. pilnuję by Ci nie przeszkadzali..

Wieloszka - twój perfekcjonizm.... może spowodować, ze liliowce Cię będą denerwować.. na maksa.. zdrowe liliowce. raczej nie maja żółtych liści, zachowują sie jak hosty.. ale jedne u mnie bezproblemowe, a inne coś łapią... wtedy usuwam te brzydkie liście.. Liliowce jak nazwa wskazuje to kwiaty jednego dnia.. przekwitają, w deszczową pogodę robią sie brzydkie (jak róże)..... to ich minusy...
Ale kocham je za to, że szybko startują, zakrywają mi zasychające tulipany, jak zakwitną to ... Ale ogólnie liliowce to zdrowe rośliny... brzydkie liście późnym latem na niektórych .... nie stanowi problemu. ale dla Ciebie problemem będą badyle na któych były kwiaty. kwitną obficie i badyli jest od ... i jeszcze trochę.. ... nawet mnie one denerwują i wycinam ... Ale z tego powodu nie zrezygnuję z liliowców.. wszytko ma plusy i minusy..
Przekwitniętych kwiatków też nie obrywam.... bo bym chyba fioła dostałą od tej ilości.. same spadają..
Jeżeli już chcesz mieć liliowce, to proponuję w głębi rabaty.. by widać było kolor, ale nie widać było szczegółów.. raz na jakiś czas tam wpadniesz i zrobisz porządek.. a jak nie, to jesienią wytniesz jak leci i pozamiatane.. u mnie rosną na wąskim przejściu przy ścieżce.. wiec drażni wszytko...
Sorki Madzen .. usunę fotki..

Widać przekwitłe kwiaty..nie usuwam... i aby był efekt.. trzeba posadzić gęsto lub poczekać ze 3 lata na kępę, która jak sie rozrośnie dopiero robi efekt.. i wybierać odmiany niekapryśne ..

Jako początkująca wypowiem się... dostałam od Tatusia mojego "jakieś" lilie jesienią. Uważałam, że to taki "wsiowy kwiat" Jakieś badyle mi dał. Z racji tego , ze koffam Czesiulka- tj. Tatunia wkopałam niezdarnie do trawnika. Trawnik kosiłam jesienią jeźdźąc kosiarką z zapałem po czesiulkowych liliowcach. A one co.. wiosną sterczą w trawniku od nowa. Będę je trzymać, bo mają upór jak ja no i są od mojego Tatunia... czesiulkowe liliowce
W cieniu - zacieniona 21:35, 26 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu ale masz piękne begonie, moje dopiero 3 dni na balkonie stoją po wymianie ziemi, ale będzie teraz cieplej to pójdą pozdrówka
Moje jeszcze nie były hartowane.
...lubię białe kwiaty...dziękuję.
ogrodoweimpresjejolki 21:32, 26 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)

W pierwszej chwili pomyślałam, że to pigwowiec już kwitnie
A słońce dziś 'wróciło'
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:29, 26 mar 2014

Do góry
KingaR napisał(a)
Mam prośbę, czy pamiętasz może w jakim rozstawie sadziłaś tutaj lawendę ?

Przykra sprawa z tymi donicami (takie ładne...) trzymam kciuki, żeby dostawca jak najszybciej rozwiązał problem.

sadziłam chyba co 30cm ....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies