Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Eli

Ogród Eli

elzbieta_g 22:19, 06 maj 2014

tusiawka napisał(a)
Ale przymrozek poczynił zniszczenia.

W hortensji może to tylko liście, a kwiatki w środku przeżyją. Ja tak miałam jakiś miesiąc temu z hortensją, kupioną w marcu i trzymaną w garażu. Miała już spore liście jak ją wystawiłam i po jakimś czasie złapał ją przymrozek. Liście musiałam poobrywać ale kwiaty przeżyły i teraz nie widać już jaka była biedna.

jednej hortensji mi szkoda bo największa i zawsze pięknie i długo kwitła, zobaczymy
leon60 22:31, 06 maj 2014

Popatrz Elu tak niedaleko siebie mieszkamy a u mnie mroziku nie było
elzbieta_g 22:36, 06 maj 2014

leon60 napisał(a)
Popatrz Elu tak niedaleko siebie mieszkamy a u mnie mroziku nie było
szczęściara
bartek_luberda 22:51, 06 maj 2014

U mnie takiego przymrozku nie było ale latałam okrywałam świeczki paliłam w foliaku i dopiero zauważyłam że mi klon czerwony szczepiony padł bo wszędzie ma już duże czerwone liście a u mnie nic
elzbieta_g 10:17, 07 maj 2014

Beatko mam nadzieję , że był to już ostatni przymrozek
myślałam , że azalia ocalała no ale nie całkiem

resztki tulipanów

za łezką posadzone limki i rozplenice, lepsze by były inne trawki ale takie akurat miałam i lepsza by była kora ...no ale ...z braku laku to i kit dobry

elzbieta_g 10:22, 07 maj 2014

i jeszcze sałatkowo, obdarowałam już wszystkich sąsiadów i pół rodziny

i pomidorkowo

i jeszcze majowy gość, prawie na dach wlazłam co by mu fotkę strzelić bo zamiast przelecieć nad domem to skręcił za drzewa

Katkak 22:18, 07 maj 2014

elzbieta_g napisał(a)
i jeszcze sałatkowo, obdarowałam już wszystkich sąsiadów i pół rodziny

i pomidorkowo

i jeszcze majowy gość, prawie na dach wlazłam co by mu fotkę strzelić bo zamiast przelecieć nad domem to skręcił za drzewa

No proszę, same witaminki A pomidorki sama z nasion hodowałaś czy sadzonki kupiłaś? Ja idę na łatwiznę i tylko sadzonki kupuję. I zawsze tylko koktajlowe, bo nie trzeba ich niczym pryskać. Raz próbowałam zwykłych i jak już ślinotoku na ich widok dostawałam, to wzięły się i zepsuły ;/
elzbieta_g 22:23, 07 maj 2014

Katkak napisał(a)

No proszę, same witaminki A pomidorki sama z nasion hodowałaś czy sadzonki kupiłaś? Ja idę na łatwiznę i tylko sadzonki kupuję. I zawsze tylko koktajlowe, bo nie trzeba ich niczym pryskać. Raz próbowałam zwykłych i jak już ślinotoku na ich widok dostawałam, to wzięły się i zepsuły ;/

z nasionek wszystko z nasionek...sałata , pomidory , jak i kwiatki jednoroczne, bawię się w to od stycznia a i nie pryskam nigdy niczym bo to ma być eko a nie eko kupuje w sklepie
koktajlowe pewno miałaś pod chmurką?
elzbieta_g 22:24, 07 maj 2014

Katkak napisał(a)

z nasionek wszystko z nasionek...sałata , pomidory , jak i kwiatki jednoroczne, bawię się w to od stycznia a i nie pryskam nigdy niczym bo to ma być eko a nie eko kupuje w sklepiezwykłe pewno miałaś pod chmurką?
malgorzata_s... 22:34, 07 maj 2014

Podziwiam twoje uprawy eco A sałatka pomidorowa ze słodziutkich swoich pomidorków mniam
Buziaki