Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miejsko & sielsko 16:14, 26 mar 2014

Do góry
W dalszym ciągu oczekuje na Motylicę
Moje spełniające się marzenie 16:06, 26 mar 2014

Do góry
Ania_ogrodniczka napisał(a)
Ja dzisiaj przekopałam rabatkę, usuwałam chwasty, masakra ile tego jest. Zaczynam żałować, ze przed zimą randupem nie popsikałam, ale bałam się że dzieci biegają i z taką chemią wkraczać.

Znalazłam coś takiego przy siatce, ma ładny kwiatuszek niebieski/fioletowy. Wygląda na coś piennego wyrasta przy całej siatce z tyłu. Cóż to ?

To jest barwinek pospolity też go mam .Dziś nie byłam na działce bo rano był przymrozek,a miałam sprawy
pozałatwiać ,ale jutro idę postaram ci się to wysłać
Moja działka. 15:57, 26 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Świetne sadzonki, a Basia już podpowiedziała, jak ciąć
Z obu chcesz stożki?

No właśnie nie wiem ,jak Basia pokazała, to z tego po lewej ładna kulka by była
A takie stożki i kule widziałam z cisa w Pszczynie.
Moje spełniające się marzenie 15:56, 26 mar 2014

Do góry
I gości miałam na stołówce

Moje spełniające się marzenie 15:55, 26 mar 2014

Do góry
Ja dzisiaj przekopałam rabatkę, usuwałam chwasty, masakra ile tego jest. Zaczynam żałować, ze przed zimą randupem nie popsikałam, ale bałam się że dzieci biegają i z taką chemią wkraczać.

Znalazłam coś takiego przy siatce, ma ładny kwiatuszek niebieski/fioletowy. Wygląda na coś piennego wyrasta przy całej siatce z tyłu. Cóż to ?

Moje storczyki 15:53, 26 mar 2014

Do góry
A tutaj miniaturka, niestety nie wiem jakim kolorem mnie obdarzy, gdyż kupiłam ją już po przekwitnięciu i jeszcze mój ostatni nabytek

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 15:53, 26 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Pokaż, to ciekawe

Irenko już teraz kształt rabat nieaktualny więc nie ma co pokazywać za to mogę wkleić stan aktualny projektu.. będzie pewnie słabo widać ale cóż :
Moje storczyki 15:50, 26 mar 2014

Do góry
A w tym martwią mnie te plamki na korzeniach...

Moje storczyki 15:45, 26 mar 2014

Do góry
Sebastian to są zdjęcia tego o czym Ci pisałam czy to ten wełnowiec ?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:45, 26 mar 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
A tu zdjęcia z góry, żeby pokazać jak ten mój wydumany podział na strefy wygląda.
Na razie jeszcze totalny bałagan.
Po lewej stronie będą jeszcze trzy dorenbosy, takie jak już mam i trawowisko.
Za brzozami będę chciała jeszcze posadzić coś, co zasłoni płot i będzie tłem dla brzózek.
Chyba się zdecyduję na wąski żywopłot grabowy.
Ten u Marzenki nie daje mi spać w nocy…..
W przyszłym roku planuję jeszcze wymienić ten wstrętny domek na jakiś mniej rzucający się w oczy i obsadzić pnącym czymś.

Trawnik mam w tym roku zwertykulowany "do bólu"

Gabisia:
po pierwsze primo - gdzie bałagan ...
po drugie primo jest cudnie i strefy nie są wydumane
po trzecie primo baaaardzo mi się podoba
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:41, 26 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Gabisia ... toż to absolutne piękno !!! ... kulkowisko mnie położyło ... żwirowisko przeczołgało a widok na taras ... to publiczne miejsce nie powiem ...

jaką masz trafkę w donicach ? i co rośnie od donic na prawo ... no i to mało widoczne za owym czymś od donic na prawo ... Gabisia więcej zdjęć bo pięknie

Izuniu - uwielbiam Cię

W donicach mam jakieś carexy - zabij, zapomniałam!
Podobne do Amazon Mist….
Po prawej, w obwódce wrzosowej?
To brązowe to Buchanani, czy jakoś tak
Nowe Życie ;-) 15:40, 26 mar 2014

Do góry

Dziś byłam na rynku, kupiłam sobie trochę kwiatków do doniczek. Z wyjęciem ich na dwór będę musiała jednak trochę poczekać, bo w nocy było na termometrach -3.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:32, 26 mar 2014

Do góry
A tu zdjęcia z góry, żeby pokazać jak ten mój wydumany podział na strefy wygląda.
Na razie jeszcze totalny bałagan.
Po lewej stronie będą jeszcze trzy dorenbosy, takie jak już mam i trawowisko.
Za brzozami będę chciała jeszcze posadzić coś, co zasłoni płot i będzie tłem dla brzózek.
Chyba się zdecyduję na wąski żywopłot grabowy.
Ten u Marzenki nie daje mi spać w nocy…..
W przyszłym roku planuję jeszcze wymienić ten wstrętny domek na jakiś mniej rzucający się w oczy i obsadzić pnącym czymś.

Trawnik mam w tym roku zwertykulowany "do bólu"
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:30, 26 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
wiosna 2013

Madżen jak dobrze że dałaś takie ujęcie ... wiesz że ja chcem te płyty i karmnika(czy jak się go tam pisze) u siebie mieć dosłownie zrobię "ctrl +c" do siebie i wkleję "ctrl+v" tylko uświadom mnie co dokładnie tam nasadziłaś że masz dwa kolorki, karmnik i co jeszcze??? bo sobie do listy zakupów muszę dopisać
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:29, 26 mar 2014

Do góry
Stare, małe cisy spod płotu, przesadziłam pod brzozy z zamiarem formowania kwadratów:

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:27, 26 mar 2014

Do góry
Z przodu, bukszpanowa obwódka "Madzina" nareszcie przycięta:
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:19, 26 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Asia poglądowo tylko do Kostomłotów mogę jechać ... dokonałam malwersacji finansowej i kupienie nawet źdźbła grozi mi rozpadem pożycia ... no jakiś tydzień muszę być grzeczna ... jakoś wytrzymam ...

(ale płaszczyk mam taki o jakim całłłe życie marzyłam )

Iza jak tylko tydzień to damy radę , ble byś miała otwartą skarbonkę na Targi bo tam będzie chyba trochę kuszenia
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:15, 26 mar 2014

Do góry
Gabisia ... toż to absolutne piękno !!! ... kulkowisko mnie położyło ... żwirowisko przeczołgało a widok na taras ... to publiczne miejsce nie powiem ...

jaką masz trafkę w donicach ? i co rośnie od donic na prawo ... no i to mało widoczne za owym czymś od donic na prawo ... Gabisia więcej zdjęć bo pięknie
Ogródeczek jagody99 15:15, 26 mar 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)

Irenko kochana pewnie ze wytrzymam nie mam wyjsciai tak ciagle mam cos do roboty zajmuje sie moimi wnukami pracuje zawodowo tak ze ciagle w biegu szkoda slow kocham te moje aniolki to cale moje zycie choc mnie umecza
No ale zima nie zgadza sie na rozwod ze mna i juz w srode nastepny sztorm zapowiadaja sniezyce i silny wiatr brrrrrrrrr do obrzydzenia a ja chce do ogrodu

O rany!! To w jakim rejonie mieszkasz?
Wnuki kocha się więcej, jak dzieci
zostawiam ci kwiatki, majowe wspomnienie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies