Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 20:15, 06 maj 2014

i na koniec moje tulipanki, które zachwyciły mnie fajnym kształtem płatków

Alisonek 22:53, 06 maj 2014

No Wiuniu rozkręcasz się
doniczka świetna, w naszym były tylko same oczojebne kolory. a maskaowaniem studzienki też się muszę zająć nie dziwię się żę tulipanki tak się spodobały, bo faktycznie są piekne! te fiolety boskie, coś dla mnie
agatanowa 13:16, 11 maj 2014

Hej Wiunia! Jak Twoj zywopłocik grabowy? Pokazesz?

Super tulipki, bardzo ladne te zimno-lilafiolet
iwonaal 17:13, 11 maj 2014

No, no Wioletko. To się dzieje u Ciebie.
Mala_Mi 22:44, 13 maj 2014

Bratki w donicy są przesłodkie.

Brązowa donicę pomalujesz na biało jak pozostałe??

Widzę kawał roboty w ogrodzie.... wielkie rabaty przygotowane i częściowo obsadzone..

A szałwia odbije.. możesz przyciąć przemrożone, to sie zagęści ... i ciut później zakwitnie, ale za t obędzie jej więcej
grembosia 23:05, 13 maj 2014

Wiuniu, ależ się u Ciebie dzieje. Powstają piękne rabaty, ogród nabiera kształtów. Donice urocze, co jedna, to piękniejsza. Też uwielbiam te miniaturowe bratki, słodkie są.
Widzę, że w temacie maciejki jesteś wyedukowana. Ja posiałam pierwszy raz i nie wiem, czy nie za gęsto. Zerknij do mnie i podpowiedz, czy przerzedzić.
Pozdrawiam cieplutko
Alisonek 23:29, 13 maj 2014

Wiuniu gdzie się podziewasz??? wstaw chociaż 1 zdjęcie żebyśmy wiedzieli co porabiasz, bo na końcu wstawisz efektowne zdjęcie gotowych rabat i będzie po zawodach, a tak uczestniczymy w przemianach moje graby po cięciu chyba chorują
buziaki zostawiam
wiunia 18:55, 14 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bratki w donicy są przesłodkie.

Brązowa donicę pomalujesz na biało jak pozostałe??

Widzę kawał roboty w ogrodzie.... wielkie rabaty przygotowane i częściowo obsadzone..

A szałwia odbije.. możesz przyciąć przemrożone, to sie zagęści ... i ciut później zakwitnie, ale za t obędzie jej więcej

Aniu witam Cię serdecznie na razie donicy nie będę malowała jak będzie mi kolidowała z całością to może wtedy teraz jako tako wygląda w zestawieniu z z częściami drewnianymi foteli balkonowych , pergoli i domku narzędziowego, który jest obok tarasu , szałwia rośnie i te środeczki mają się lepiej Pozdrawiam Aniu serdecznie
wiunia 19:02, 14 maj 2014

Alisonek napisał(a)
Wiuniu gdzie się podziewasz??? wstaw chociaż 1 zdjęcie żebyśmy wiedzieli co porabiasz, bo na końcu wstawisz efektowne zdjęcie gotowych rabat i będzie po zawodach, a tak uczestniczymy w przemianach moje graby po cięciu chyba chorują
buziaki zostawiam

Alu zmartwiłam się tym, że Twoje graby chorują po cięciu jak się objawia ten stan ? Ile Twoje graby mają "wzrostu" po przycięciu, tzn na jaką wysokość je obciachałaś? Żółkną czy więdną? Moje jakoś sobie radzą, też je przycięłam teraz mają po przycięciu ok 40 cm może powinnam jeszcze raz w czerwcu podciąć? Fotki jakieś zrobię ale teraz nie ma nic nowego tylko doniczkę odsadziłam w pelasie i posadziłam mini mini słoneczniki do donic i mini mini starce do gruntu, prawie ich nie widać Pozdrawiam gorąco!
wiunia 19:07, 14 maj 2014

grembosia napisał(a)
Wiuniu, ależ się u Ciebie dzieje. Powstają piękne rabaty, ogród nabiera kształtów. Donice urocze, co jedna, to piękniejsza. Też uwielbiam te miniaturowe bratki, słodkie są.
Widzę, że w temacie maciejki jesteś wyedukowana. Ja posiałam pierwszy raz i nie wiem, czy nie za gęsto. Zerknij do mnie i podpowiedz, czy przerzedzić.
Pozdrawiam cieplutko

Grembosiu właśnie doczytałam w necie, że trzeba maciejkę przerwać, choć po rozmowie z dwiema koleżankami ogrodowo zakręconymi jestem w kropce, bo jedna mówi - przerwać, a druga - nie przerywać Ja chyba jednak przerwę , bo moja rośnie w doniczkach jak rzeżucha Pozdrawiam!