Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką 07:59, 26 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dla Małgosi kostrzewy. Miotlasta zdjęcie z teraz. Sina w sezonie.

Kasiu pięknie.
Dlaczego tak rzadko pokazujesz Twój ogród z tej perspektywy, ale proste patyki trzmielinowe
Chatka Baby Jagi 07:57, 26 mar 2014

Do góry
A tu wiciokrzewy... w kroplach....

Kwiatowy ogródek Monteverde 07:53, 26 mar 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Chatka Baby Jagi 07:52, 26 mar 2014

Do góry
Agcia: u mnie w sumie ma miejsce, może się rozrastać... zadarnia mi skarpkę... a raczej zaczyna zadarniać, ale jak mi gdzieś wlezie nie tam gdzie trzeba, też targam bezlitośnie....

A u mnie dziś rano 0 stopni....

I klika zdjątek z wczoraj.... pomidorki o których pisałam, że w sobotę udało mi się przepikować...

Słoneczny ogród słonecznej safikey 07:26, 26 mar 2014

Do góry
Po zimie czeka mnie troche poprawek np. obrzeży na rabacie ze żwirkiem, po zimie sie pozapadały:

oczy ciesza już bratki z tyłu domu, a buszpany łapia po zimowym spoczynku pierwsze wiosenne promienie słońca:

na 8-letniej azalii posadzonej w ubieglym roku jesienia pojawiły sie pierwsze pąki (prezent od rodziców)

Przd domem posadzilismy dwa dni temu swierka, bo juz drugi rok męczył się w doniczce

ale caly ogródek przed domem jest jeszcze nadal nie zaplanowany, więc czeka mnie przyjemnośc tworzenia wszystkiego od poczatku - juz na wiosnę

ogrodoweimpresjejolki 07:22, 26 mar 2014

Do góry
hania napisał(a)
wpadłam się przywitać i dużo słońca życzyć podobno jutro ma być

Witaj Haniu Słoneczka na razie nie widać, ale przynajmniej nie pada
Moje puszkiniowe poletko podlane, tylko czeka na ciepłe słoneczne promienie by cieszyć swoimi kwiatkami.

ogrodoweimpresjejolki 07:15, 26 mar 2014

Do góry
Haniu, nie ważne skąd zimno wieje,
ważne, że zapowiadają nadzieję
Weekend ma być u mnie znowu słoneczny,
bezwietrzny, a więc na spacer bezpieczny

Po opadach wczorajszych łubinowe rozetki liściowe znowu pewnie przyozdobiły się biżuterią

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:11, 26 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisała

A tak wygląda cebula z pobzygą cebularz, już pokazywałam, to cebula przekrojona na pół, nie przekrojona wygląda jak zdrowa.. tu artykuł o tym draństwie.. artykuł walka jak z krewetkami... a tak link textwygląda mucha

Straszne. Dobrze , że nie mam narcyzów, ble...nie cierpię owadów...!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:04, 26 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie wpadł do mnie , pewnie bardzo się spieszył do Ciebie. Pozdrawiam Ciebie i M.

Bogdziu powiedział, że następnym razem zdąży i kwiaty przesyła

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 06:59, 26 mar 2014

Do góry
Wczorajsza praca, dzisiaj patrzę, że roboty jednak ubywa

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:24, 26 mar 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przepiękne!!!!!!

Pozdrowienia zostawiam i miłego dnia życzę.
Dziś chyba wreszcie wraca słoneczko
Kolorowe Rabaty Martek 01:05, 26 mar 2014

Do góry
Witaj Martuś wiosennie pamiętam, ale jak zwykle jestem zakręcona. Niech no tylko się u nas wypogodzi
w tym roku targi w kwietniu i w nowej formule - wstęp ma być za 1 zł czyżby ktoś wreszcie posłuchał wystawców i zwiedzających... Wybierzesz się?
W ogródku Ani 00:03, 26 mar 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Myślałam,ze jutro wybiorę się trochę popracować,ale wieje zimny wiatr od jeziora i nie chcę się przeziębić.Może za kilka dni będzie cieplej...

Za kilka dni na pewno będzie cieplej, już dziś w pogodynce obiecali, że idzie do nas wyż-ciepły

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:55, 25 mar 2014

Do góry
Witam,
Narysowałam sobie rabatę, której głównym zadaniem jest zasłonięcie mnie od sąsiada. Fajnie by było gdyby z mojej strony była ładna.
Proszę, spójrzcie na nią i podpowiedzcie co można poprawić. Czy wogóle to co narysowałąm ma "ręce i nogi"?
Najpierw zdjęcie orginalne bez rabaty

A teraz projekcik

Od lewej:
Wysokie piętro: leszczyna południowa "purpurea", kalina japońska "Grandiflurum", żywotniki szmaragd, Lilak pospolity "Mme Florent Stepman" lub "Miss Ellen Wilmott", winobluszcz lub chmiel na śliwki,
Średnie piętro: jodła szlachetna "Blaue Hexe"(srebrne igły), berberys Thunberga "Green Carpet", Pod śliwkami: barwinek pospolity
Starorzecze na górce 23:48, 25 mar 2014

Do góry
Dam bardzo aktualne zdjęcia

Pierwsze słoneczne krokusiki (bo bardzo drobne) z 9.03, teraz już przekwitły

(holender, zapomniałam jak się zdjęcia wstawia )
Grembosiowo 23:29, 25 mar 2014

Do góry
A tutaj tylko przed, ale teraz jest pusto.

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:29, 25 mar 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)
Weekend spędziłam w ogrodzie na pozimowych porządkach. Wygrabianie, wycinanie (z rozpędu również powojnik górski... no cóż...)
Kwitnie to co u was, ciemierniki, krokusy, niezawodny barwinek.

Iza ależ ten ciemiernik piękny-ten pierwszy.Zegar też super,a wysiew pomidorków to już istna precyzja!
Pozdrawiam serdecznie
A co jest na tych zasianych pomidorkach?takie kamyczki?
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 25 mar 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)

I dzisiejsze pstryczki..

Aniu, cudne. Tak jak mówiliśmy zachowaj siewki dla mnie. Zawilce wychodzą z ziemi, tylko jeszcze trzeba poczekać aż jeszcze podrosną. Ciemierniki chyba cię kochają, wyjątkowo piękne.

Siewki pod ciemiernikiem Przesadzone siewki zeszłoroczne żyją wzytkie... tylko duż nei lubią przesadzania, male bez problemu

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:23, 25 mar 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
No, mam nadzieję, że temat trawy został wyczerpany. Nieopatrznie go poddałam i w program naprawczy piorun trzasł

A odnośnie narcyzów... podejrzewam, że przyczyną ich zanikania - oczywiście oprócz paskudnego szkodnika - jest to, że są to najczęściej delikatne mieszańce wyhodowane tak, aby po roku, dwóch trzeba było kupić następne.
Stara odmiana najzwyklejszych, białych i pięknie pachnących narcyzów jest nie do zdarcia. Ich żadna mucha się nie ima, żadna nornica nie ruszy.
Dla przypomnienia tego najzwyklejszego

Basiu... łatwo sprawdzić co jest przyczyną zanikania w przypadku tych much.... wykopujesz cebule i kroisz na pół.. i widać co jest w środku... bo dziurkę na piętce nie zawsze widać.. cebula w środku o tej porze roku wygląda jak zgniła.. moje zwykłe babcine.. też poszły się paść..
Foto archiwalne... w zeszłym roku nie miałam głowy do podlewania i pilnowania narcyzów.. poszły wszystkie... w setkach.. trudno .. babcine miałam w kilku miejscach...

A tak wygląda cebula z pobzygą cebularz, już pokazywałam, to cebula przekrojona na pół, nie przekrojona wygląda jak zdrowa.. tu artykuł o tym draństwie.. artykuł walka jak z krewetkami... a tak link textwygląda mucha

Ogród u stóp klasztoru 23:20, 25 mar 2014

Do góry
ogolone fryzurki dostały thujki . formowane tak od kilku ( 7 )lat . w tym roku cięcie było bardzo radykalne ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies