Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 23:16, 19 maj 2014

Wreszcie po latach zakwitł mi pierwszy wielosił. Jakoś nie może się u mnie zaaklimatyzowć. I najgorsze, że nie wiem dlaczego. Podobno obfity samosiew daje, niewybredny co do podłoża, a u mnie mu źle

Za to bodziszek himalajski czuje się dobrze

monteverde 23:33, 19 maj 2014

Basiu a może właśnie za dobrze i szedł w liście a nie kwitł ładny Plenum u mnie jeszcze nie zakwitl, ale inne tak ja dzisiaj wróciłam z ogrodu o 21.00 też pielenie sadzenie i siedzenie na ławeczce dzisiaj uskuteczniałam
barbara_kraj... 23:40, 19 maj 2014

Aniu, on w ogóle nie chciał rosnąć! W końcu wypadał. Ten aktualny usadowił się przy przetaczniku. Przezimował, wyrósł i zakwitł
Drugi marny i pewnie nic z niego nie będzie
monteverde 23:42, 19 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, on w ogóle nie chciał rosnąć! W końcu wypadał. Ten aktualny usadowił się przy przetaczniku. Przezimował, wyrósł i zakwitł
Drugi marny i pewnie nic z niego nie będzie

to go przesadź z zaciszne miejsce
barbara_kraj... 23:49, 19 maj 2014

Pozbierałam z całej działki siewki trzykrotki wirginijskiej i posadziłam w jednym miejscu. Pewnie jeszcze niejedną gdzieś spotkam i do tych dosadzę. W nowym miejscu, jak się nawet rozsiewać będą, nie będzie mi przeszkadzało.

Hortensje ogrodowe zakwitną. Mają sporo pączków

barbara_kraj... 23:49, 19 maj 2014

monteverde napisał(a)

to go przesadź z zaciszne miejsce

Tak zrobię
asiach 08:32, 20 maj 2014

Pozdrowienia zostawiam życząc miłego dnia
jotka 12:41, 20 maj 2014

Trudno faktycznie fotografować orliki przez te zwieszone ich główki, ale warto się wysilić dla ich urody
U mnie dziś lato, skwar się z nieba leje... mam nadzieję,eże pomidory i ogórki w tunelu zamkniętym wytrzymają do popołudnia, bo dopiero wtedy będziemy mogli pojechać. Teraz już tunel będziemy zostawiali już z uchylonym okienkiem, bo nie mamy możliwości jeździć codziennie. Taki mankament odległości ogrodka od domu
ewsyg 19:05, 20 maj 2014

Basiu, moje kosaćce złapały paskudną chorobę grzybową a zaczynają kwitnąć. Część widzę, że nie zakwitnie. Dzisiaj spryskałam je środkiem systemicznym i zobaczymy co będzie. Bardzo lubię ich cytrynowy zapach.
Ivvvona 20:12, 20 maj 2014

Bardzo ładny ten wielosił, wart zachodu. Basiu, aż wierzyc się nie chce że masz 400 metrową działkę, tak dużo ciekawych roślinek zgromadziłaś. Teraz kwiatów mało, ale ta bujna zieleń też przepiękna. Wkrótce znów zrobi się kolorowo. Poradź proszę czy mozna teraz przesadzić języczkę ? Jest tak pogryziona, ma dziury w liściach i chcę ją przesadzić w mniej widoczne miejsce. A może poobcinać też te najbrzydsze liście? Podejrzewam ślimaki, ale nigdy nie znalazłam na niej ani jednego.