Spotkanie bardzo sympatyczne, jak wszystkie spotkania zakręconych ogrodomaniaków .
Ewa, też mam nadzieję że jeszcze kiedyś ...
Tymczasem moje niebieskości, zółcie, różowości i gdzie niegdzie przypadkowy pomarańczowy. Jak te lilie. Jak kupowałam miały być pewnie różowe . Ale i tak są ładne, nawet bardzo ładne
Przepraszam że nie odpowiadam na posty , wszystkim za wpisy dziękuję ale troche za dużo problemów na mnie spadło i jakoś nie mam głowy do forum. Poniewaz mam trochę zrobionych wcześniej zdjęć to wstawię żeby się gdzieś nie zapodziały.
Kolejne lilie wcześniej nie pokazywane jeszcze
No wiało, latałam od okna do okna i się martwiłam, na szczęście nie jest źle ale to i tak pikuś w porównaniu do Waszej przeprawy z grzybkami.
Co do jeżówek to ich pierwszy rok u mnie, no to jeszcze moją trzecią dorzucę Profusion.
Pink flower Circus i Evergold.
Lilie NN
Nie mam oczywiście pewności bo doświadczenie jeszcze nikłe ale wydaje mi się że ona tak się "starzeje" a może i deszczu nie lubi, bo liście ma zieloniutkie, bez najmniejszych śladów choroby.
Jeśli jutro nie będzie padało do zajrzę czy nasionka są już "gotowe"
Jak to się dzieje że roślinki które wysyłam u nowych właścicieli rosną lepiej niż u mnie, gdzie tu sprawiedliwość Żartuję oczywiście
Ta różanka którą pokazałam zapoczątkowała dopiero zakup róż, będzie nowa, większa rabata z różami tylko budowa się skończy.
Teraz poluję na Lilie a co....
Pomału z liliami dojdę, zawsze za dużo kupuje na raz i nie daję rady oznaczyć, z różami jest podobnie.
Asiu - zajrzałam do zapisków jeżówka to Lelani PVR z myślałam że nn.
jeszcze sprawdzę w info czy się zgadza.
Tę jeżówkę kolorze morelowo/różowa o jednym kwiatku zamawiałam tam gdzie ciemierniki. Miały być 3 szt, przysłali jedną bez nazwy.
Może rozpoznasz która z trzech może być.
Hot Papaja
Marmelade
Purple Deliht duble
ostatnia to pewnie nie.
Wiesz mnie ostatnio wzięło na żółte, pomarańczowe i czerwone a kiedyś nie znosiłam.
Witaj Hania, chyba pierwszy raz u mnie? Lubie wszelkie kolory w ogrodzie co widać na fotkach. Rabata nie jest taka pracochłonna - od czasu do czasu przelecę z małą łopatką
Trafiłam na kolekcje liliowców, to jedne z najładniejszych kolorów.
Lilie zdrowiutkie w dużej masie.
Masz śliczną rabatę z białym kamieniem, ale pracowita, wybieranie każdego listka.
Witam, hortensje jutro bo kilka godzin spędziłam dzisiaj na testowaniu aparatu fotograficznego, myślałam, że pójdzie łatwiej ale niestety daleko mi jeszcze do ręcznych ustawień. Nigdy nie używałam tego typu sprzętu więc trudno mi się przestawić. Na razie sprawdzam opcje automatyczne
Mam nadzieję, że fotki się spodobają Najwdzięczniejsze do tego typu eksperymentów są oczywiście lilie