Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Żywopłotki cisowe. 20:53, 17 lip 2016

Do góry
Lilie obłędne, dalie czarujące, jeżówki to też moja słabość. Wszystkie kwiaty pięknie połączone.
W ogródku Iwony 20:43, 17 lip 2016

Do góry
Iwonko ale ładnie u Ciebie i pachnąco. Widzę ze masz nachyłki , własnie u siebie tez je wkleiłam ale lilie grają pierwsze skrzypce.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 20:30, 17 lip 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Nie bede juz cytowac zdjecia...ale...ale tam musi pachniec

Pachnie faktycznie , lilie i floksy to bardzo pachnace połączenie.
Znowu na wsi 16:07, 17 lip 2016

Do góry
Spotkanie bardzo sympatyczne, jak wszystkie spotkania zakręconych ogrodomaniaków .
Ewa, też mam nadzieję że jeszcze kiedyś ...

Tymczasem moje niebieskości, zółcie, różowości i gdzie niegdzie przypadkowy pomarańczowy. Jak te lilie. Jak kupowałam miały być pewnie różowe . Ale i tak są ładne, nawet bardzo ładne

Hortensjada 13:20, 17 lip 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Witam, hortensje jutro bo kilka godzin spędziłam dzisiaj na testowaniu aparatu fotograficznego, myślałam, że pójdzie łatwiej ale niestety daleko mi jeszcze do ręcznych ustawień. Nigdy nie używałam tego typu sprzętu więc trudno mi się przestawić. Na razie sprawdzam opcje automatyczne
Mam nadzieję, że fotki się spodobają Najwdzięczniejsze do tego typu eksperymentów są oczywiście lilie

Testowanie idzie Ci znakomicie...jaki to sprzęt dostałaś ??
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:56, 17 lip 2016

Do góry
Przepraszam że nie odpowiadam na posty , wszystkim za wpisy dziękuję ale troche za dużo problemów na mnie spadło i jakoś nie mam głowy do forum. Poniewaz mam trochę zrobionych wcześniej zdjęć to wstawię żeby się gdzieś nie zapodziały.
Kolejne lilie wcześniej nie pokazywane jeszcze
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:08, 17 lip 2016

Do góry
Jacqueline de Pre znowu kwitnie

Octavia Hill

Molineux i lilie

Petticoat i Mariatheresia zmęczone deszczem

Splendid Ruffles

Great Noth Eastern Rose

Ogród, mydło i powidło. 00:37, 17 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Matko, strasznie u Ciebie musiało wiać
Dobrze, że nic poważnego się nie stało.
Jeżówki masz przepiękne
Pozdrawiam

No wiało, latałam od okna do okna i się martwiłam, na szczęście nie jest źle ale to i tak pikuś w porównaniu do Waszej przeprawy z grzybkami.
Co do jeżówek to ich pierwszy rok u mnie, no to jeszcze moją trzecią dorzucę Profusion.

Pink flower Circus i Evergold.

Lilie NN

Betka napisał(a)
Kasiu czy ta róża nie ma szarej pleśni? moje tak wyglądały opryskałam topsinem i im przeszło . czytałam że te róże które mają bardzo pełny kwiat są wrażliwsze na grzyby .

Nie mam oczywiście pewności bo doświadczenie jeszcze nikłe ale wydaje mi się że ona tak się "starzeje" a może i deszczu nie lubi, bo liście ma zieloniutkie, bez najmniejszych śladów choroby.
Ogródek Ewy 22:50, 16 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewcia ja sie sprzed rozanki nie ruszam . Ales cudo stworzyla, a tak sie martwilas. O nasionka szczeci chetnie poprosze. Twoje nasionka sa dla mnie szczesliwe. Pelno jezowek z Twoich nasionek mam .

Jeśli jutro nie będzie padało do zajrzę czy nasionka są już "gotowe"
Jak to się dzieje że roślinki które wysyłam u nowych właścicieli rosną lepiej niż u mnie, gdzie tu sprawiedliwość Żartuję oczywiście
Ta różanka którą pokazałam zapoczątkowała dopiero zakup róż, będzie nowa, większa rabata z różami tylko budowa się skończy.
Teraz poluję na Lilie a co....
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:50, 16 lip 2016

Do góry
Lilie pachnące olbrzymy

Czekoladowy kosmos

miniaturowy dzwonek Elizabeth Oliver
Żywopłotki cisowe. 22:36, 16 lip 2016

Do góry
JoannA napisał(a)
Lilie masz piękne Haniu ale nie pomogę rozpoznać.
Ogród bujny aż kipi od kolorów, tym razem urzekła mnie żółta jeżówka. Wiesz jaka to odmiana?

Pomału z liliami dojdę, zawsze za dużo kupuje na raz i nie daję rady oznaczyć, z różami jest podobnie.
Asiu - zajrzałam do zapisków jeżówka to Lelani PVR z myślałam że nn.
jeszcze sprawdzę w info czy się zgadza.

Tę jeżówkę kolorze morelowo/różowa o jednym kwiatku zamawiałam tam gdzie ciemierniki. Miały być 3 szt, przysłali jedną bez nazwy.
Może rozpoznasz która z trzech może być.
Hot Papaja
Marmelade
Purple Deliht duble
ostatnia to pewnie nie.
Wiesz mnie ostatnio wzięło na żółte, pomarańczowe i czerwone a kiedyś nie znosiłam.
Żywopłotki cisowe. 22:17, 16 lip 2016

Do góry
Przychodzę z rewizytą i podziwiam - masz piękny, kolorowy ogród. Rabaty aż kipią od kwiatów. Szpaler hortek zachwycający, tak samo jak lilie i dalie.
W ogródku Iwony 21:50, 16 lip 2016

Do góry
Anabell napisał(a)
Trafiłam na kolekcje liliowców, to jedne z najładniejszych kolorów.
Lilie zdrowiutkie w dużej masie.
Masz śliczną rabatę z białym kamieniem, ale pracowita, wybieranie każdego listka.

Witaj Hania, chyba pierwszy raz u mnie? Lubie wszelkie kolory w ogrodzie co widać na fotkach. Rabata nie jest taka pracochłonna - od czasu do czasu przelecę z małą łopatką
W ogródku Iwony 21:45, 16 lip 2016

Do góry
Trafiłam na kolekcje liliowców, to jedne z najładniejszych kolorów.
Lilie zdrowiutkie w dużej masie.
Masz śliczną rabatę z białym kamieniem, ale pracowita, wybieranie każdego listka.
Żywopłotki cisowe. 21:23, 16 lip 2016

Do góry
Lilie masz piękne Haniu ale nie pomogę rozpoznać.
Ogród bujny aż kipi od kolorów, tym razem urzekła mnie żółta jeżówka. Wiesz jaka to odmiana?
Hortensjada 21:07, 16 lip 2016

Do góry
Witam, hortensje jutro bo kilka godzin spędziłam dzisiaj na testowaniu aparatu fotograficznego, myślałam, że pójdzie łatwiej ale niestety daleko mi jeszcze do ręcznych ustawień. Nigdy nie używałam tego typu sprzętu więc trudno mi się przestawić. Na razie sprawdzam opcje automatyczne
Mam nadzieję, że fotki się spodobają Najwdzięczniejsze do tego typu eksperymentów są oczywiście lilie
Ogród na piasku i z wielkim murem 18:45, 16 lip 2016

Do góry
znalazły się moje lilie, myślałam że gdzieś przepadły, a one dopiero teraz jak zakwitły się ujawniły

Rododendronowy ogród II. 22:55, 15 lip 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudny liliowiec a zapach lilii, aż tu doleciał

Lilie rzeczywiscie bardzo pachną, az ludzie na ulicy sie dziwią że jest zapach bo lilii z ulicy nie widac
Rododendronowy ogród II. 22:50, 15 lip 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Bogdziu niesamowite są te lilie. Masz ogród pełen cudownych roślin i wszystko u ciebie takie dorodne.
Tez kupiłam w ub. roku takie lilie, ale w tym roku gdzieś zginęły. Może wymarzły, może pogniły, nie wiem ..
Sadzisz lilie wiosną czy jesienią ?
pozdrawiam

Sadze wiosną a w ten sposób mam nadzieje ze choc pierwszy rok będa. W tym roku też mi sporo wygniło , taki rok.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies