Róża sadzona w tym roku ,własciwie dwie róże Pashminy . Mają mnóstwo paków i juz bardzo długo już kwitną ale teraz załatwił je deszcz i nie wyglądaja dobrze.No i tak to jest z różami......Trzeba bedzie je obciąc.
Masz racje astry szybciej sie rozrastają niz floksy i dlatego co rok częśc z nich ląduje pod ostatnim wolnym kawałkiem płotu od strony mojego sąsiada, jednak żeby ta rabata dłuzej kwitła to muszą tu rosnac i w ten sposób niemal cały sezon są tu kolory zaczynając od rh , poprzez dzwonki i tawułki , floksy i na końcu marcinki.
No to dzis moje lilie , te które teraz kwitną. Nie jest ich dużo bo częsc wygniła a nowo kupione prawie wcale nie wyrosły a jedyne które wyrosły to nie te które zamówiłam , przysłali cos innego .
Te maja dwa metry i zeby było je widac musiałam klonowi obciąc gałęzie i je odsłonic.
Bogdziu niesamowite są te lilie. Masz ogród pełen cudownych roślin i wszystko u ciebie takie dorodne.
Tez kupiłam w ub. roku takie lilie, ale w tym roku gdzieś zginęły. Może wymarzły, może pogniły, nie wiem ..
Sadzisz lilie wiosną czy jesienią ?
pozdrawiam