Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Ivvvona 23:05, 16 lip 2016

Powtórzę za innymi - piękne bylinówki

Madzenka 13:49, 17 lip 2016

Nadrobiłam zaległości, obejrzałam rudbekie, liliowce i floksy. Pięknie u Ciie wszystko kwitnie
Bogdzia 20:18, 17 lip 2016

ewsyg napisał(a)
Bożenko, imponująca kolekcja liliowców. Floksikowo cudne. Lubię floksy za ich upojny zapach. U mnie rosną w różnych zakątkach. jesienne astry to szalone rośliny, chyba żadne nie rozrastając się z takim impetem jak te. W tamtym roku o mało nie załatwiły mi poziomek bo im całą wodę wypiły. W tym roku wpadłam na pomysł. Wykopałam te duże karpy, podzieliłam na mniejsze i wsadziłam do szerokich donic, które zadołowałam. Teraz siedzą sobie w więzieniu. Zobaczymy co z tego będzie. A jak u was z pogodą, mocno szalała ?

Powiem Ci Ewo ze nie lubię roslin w donicach bo rosliny zawsze mają za mało wody ale fakt że niektóre trzeba ograniczac.Ten liliowiec którego zdjecie mi pokazywałas u mnie pierwsze kwiaty miał podobne do Twoich , potem juz lepiej wybarwione , nie wiem od czego to zależy , może od temperatury????Jeśli chcesz jakiegos to pisz.U mnie bardzo wiało , deszcz był ale bez przesady tzn kałuze nie stały ale jak na moje pustynne miejsce to dużo deszczu spadło i z tego bardzo sie cieszę.Pozdrówka.
Bogdzia 20:19, 17 lip 2016

ewa_k napisał(a)
No właśnie
Tego czasu ciągle mało

Brak czasu to dolegliwosc wielu osób , co dziwne również emerytów
Bogdzia 20:22, 17 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
Pięknie łany kwiecia i rabaty komponujesz super - cały czas coś kwitnie

Masz tyle innych roślin poza Rh i to ich ilość i różnorodność odmian. Słowem ogród nie tylko rododendronowy

Dzięki za pochwały , staram sie by było kolorowo ale moje rh coraz mniej miejsca zostawiaja dla innych roslin.Zaczynam je juz bardzo mocno ciąc, , koniec rozrastania na szerokosc , teraz tylko do góry mają pozwolenie.
Bogdzia 20:26, 17 lip 2016

Luteczka napisał(a)

Bogdziu, boskie widoki
Podziwiam, podziwiam

Tu będa zmiany wywalę liliowce. Słyszałam że chcesz.Po lewej stronie widac jakie sa .A z tyłu na ,,rusztowaniu" są posadzone Eden Rose, rosna i rosną i ich nie widac, jesli w tym roku nie urosna to zmienie je na inne.
Bogdzia 20:29, 17 lip 2016

Imienniczka napisał(a)
Zakochałam się w Twoich liliowcach

Byłam u Ciebie i widziałam Twoje. Wiem ze je lubisz oraz ze robisz piękne zdjecia. Jesli jestes jakims zainteresowana to pisz.Dużej kępy nie wyśle ale jakąs pojedynczą sadzonkę mogę.
Bogdzia 20:30, 17 lip 2016

Kasiek napisał(a)
Nie bede juz cytowac zdjecia...ale...ale tam musi pachniec

Pachnie faktycznie , lilie i floksy to bardzo pachnace połączenie.
Bogdzia 20:31, 17 lip 2016

Ivvvona napisał(a)
Powtórzę za innymi - piękne bylinówki

Dzięki Iwonko ale inni sa specjalistami w bylinówkach , u mnie to tylko potrzeba koloru.
Bogdzia 20:37, 17 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Nadrobiłam zaległości, obejrzałam rudbekie, liliowce i floksy. Pięknie u Ciie wszystko kwitnie

To dzis mniej efektowne kwiaty ale tez je lubię bo długo kwitną i lubia je motyle choc z tymi motylami to zagadka bo w jednych latach jest ich dużo a w innych mniej. Do Ciebie te roslinki nie pasują ale popatrzec na nie mozesz , to nachyłki. Mam trzy rodzaje ale trzeci kwitnie dopiero jednym kwiatkiem , jest u mnie nowy , to prezent od Kondzia.