Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 16:12, 15 lis 2022

Do góry
Ogród z koniczynką 16:09, 15 lis 2022

Do góry
Ogrodowe wariacje 16:06, 15 lis 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Właśnie ! Miałam zaproponować aby przesunąć obrzeże z kostki co najmniej o metr

Tutaj już nie przesunę, ponieważ bedę powiększać z tyłu zaraz za domem i to jest na przeciwko a syn już mi wypomina, że powoli nie ma gdzie grać w piłkę
Dodatkowo nawadnianie musi już tak zostać i obiecałam, że nie będziemy zmieniać Nawet metr zaburza pozostały układ rabat, który tu akurat lubię.

Ogród z koniczynką 16:06, 15 lis 2022

Do góry
W ogródku emerytki 15:57, 15 lis 2022

Do góry
Nadal mam problem że wstawieniem buziek, teraz przerzuca mnie na pierwszą stronę mojego wątku.
Takiego kota przysłała mi córka Kasia, piękny
Ogród z koniczynką 15:48, 15 lis 2022

Do góry
Wcześniej nie obyło się bez przykrych niespodzianek...Podczas grzybobrania schyliłam się po rydza i nie zauważyłam złamanej gałęzi, nadziałam się na nią, skaleczyła mnie przy oku...krew lała się, bo to unerwione miejsce...ale już zagojone...

Natomiast, po kilku dniach, eMuiowi podczas rąbania drewna, siekiera odbiła i trafiła w środkowy palec...Skaleczenie było duże, w szpitalu zeszyli mu to, zakładając 5 szwów, pocierpiał, ale po 2-ch tygodniach szwy zdjęte no i goi się dobrze...Szczęście, że nie odrąbał palca...

Cieplutkie jesienne widoczki
Ogród z koniczynką 15:36, 15 lis 2022

Do góry

"Jesienna" ostróżka ma się całkiem dobrze

Tawuła japońska w pełnej krasie w tym roku

Jeżyki nie zdołały upilnować bukszpanu w sąsiedztwie, ćma dotarła i tutaj...
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 13:07, 15 lis 2022

Do góry
Johanka77 napisał(a)

No najlepszy kwiat!
Tu widok z okna na nową rabatę

Mus dokupić kwiatków, taki jeden samotny na środku.
Ogrodowe wariacje 12:44, 15 lis 2022

Do góry
Dziewczyny doradźcie proszę czy te miskanty ML mogę spokojnie cofnąć w kierunku tuji? Tutaj chciałam zrobić zmianę i na przodzie dać seslerię ze stipą ale bez posunięcia ML nie będzie to możliwe.

Juz kiedys o tym pisalam, nie zdazylam teraz podziałać więc plan jest od poczatku sezonu. Tak jest latem z przodu:

Tak chcę

Ogrodowe wariacje 12:36, 15 lis 2022

Do góry
Wrzośce zamiast na wiosnę to już są gotowe, ale co się dziwić przy takiej pogodzie.

Ogród prawie wymarzony … 11:45, 15 lis 2022

Do góry
Jesieni Cdn

Ogród prawie wymarzony … 11:37, 15 lis 2022

Do góry
Kilka fot z coraz to bardziej jesiennego ogrodu. Brzozy pożółciały w niespełna kilka dni…

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 10:29, 15 lis 2022

Do góry
anuska2507 napisał(a)

Nie masz za co przepraszać
Podmurówka nie jest wkopana. Osadza się ją na dedykowanych uchwytach - ceownikach do podmurówki, przykręcanych do słupków. To typowy system ogrodzenia panelowego, ale jeśli potrzebujesz, mogę zrobić dokładniejsze zdjęcia, jak te płyty są zamocowane. Na poniższym widać, że beton "wisi" nad ziemią, wsparty na tych ceownikach.

Pytam bo też myślałam o zamontowaniu podmurówki na już istniejące ogrodzenie ale nie wiedziałam czy tak się da no i ja chciałam ją wkopać żeby chwasty nie przerastały.
Wam jaki główny cel przyświecał?
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 10:17, 15 lis 2022

Do góry

Kupiony jako 40 cm egzemplarz. Pięknie przebarwiony. 2 zimy w powiekszonej donicy w pomieszczeniu, kolejna zima-zadołowany i okryty włókniną.
Pierwszy rok w gruncie. Czekałam aż się przebarwi i się doczekalam
Ogród zacząć czas. 09:35, 15 lis 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Ja już sypnęłam. Zauważyłam, że jak jest mokro i przez cały dzień pada, to następnego dnia jest parcie na karmnik ponieważ siedzę w domu, mam wreszcie czas poobserwować. Ajka, dobra decyzja! Będziesz zachwycona.

Martuś, jak zdrówko? Mam nadzieję, że już lepiej!
My się wybraliśmy na długi weekend na zażywanie jodu, zamiast wielickiego smogu i widzę, że jest lepiej. Probuję nadrobić wpisy na O., to zaś tyle zaległości ogrodowych przez ten weekend… niesamowite, jak dziewczyny migiem działacie!

Hortensjowo 08:13, 15 lis 2022

Do góry
Helen napisał(a)
A u mnie już takie widoczki

Jeden jest zawsze taki wyrywny

Niech będzie. Piękniś z niego.
Zamiast sie szykowac do pracy siedze na 0.
Znowu oka nie pomaluje.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:07, 15 lis 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Hej Moniś. Styranie ogrodowe to rzeczywiście miły stan. Efekty owego widoczne są od razu.
Okancikowałam wszystko, co się da. Nóż do darni to cudowny wynalazek.

Kamienne płyty na drodze do kompostownika.

Wczoraj okancikowałam okręgi wokół drzewek na zapłociu. Początek jesieni obfitował w spore opady deszczu. Trawnik na zapłociu, z uwagi na brak kanalizacji deszczowej, jest bardzo nasiąknięty wodą. Wokół każdego drzewka zrobiłam nakłucia napowietrzające korzenie i spulchniłam glebę.

Aktualny stan zapłocia. Ranek był nieco mglisty.

Nie wszystkie liście opadły, więc czeka mnie jeszcze kilkukrotne ich grabienie lub zbieranie odkurzaczem ogrodowym, ale to już raczej praca kosmetyczna.

Do końca jesieni jeszcze sporo czasu.

Pomysł z kompostownikiem na prawdę miałaś udany i możliwe, że męża namówię na taki. Chociaż nie wiem kiedy to będzie...

Te twoje zakręty i zakamarki mi się podobają, zresztą w ogóle mi się takie zakamarki podobają.
No i dereń z mahonią. Mam zapiane zdjęcie od Ciebie, bo to będzie mój zestaw podstawowy pod brzozy
Tyle mam planów tylko mocy przerobowych za mało nie te proporcje
Kompozycje z trawami w roli głównej 08:04, 15 lis 2022

Do góry
AlinaP napisał(a)

Z końca października.
Ala pięknie ❤️
Hortensjowo 07:23, 15 lis 2022

Do góry
A u mnie już takie widoczki

Jeden jest zawsze taki wyrywny
Ogród Basi 01:01, 15 lis 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basiu, u Ciebie jest pięknie o każdej porze roku, bo masz świetnie dobrane rośliny
Podoba mi się irga pełna korali
I mam pytanie o to drzewo z bordowymi liśćmi: co to jest i czy jakoś je prowadziłaś, że ma kilka pni od samej ziemi.
I jeszcze pytam o trzmielinę w skrzyni, koło stołu - chyba widzę na niej korale, a to mnie zdziwiło, bo myślałam, że oskrzydlona ich nie zawiązuje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies