Przyszłam Haniu na dzisiejszą lekturę o pracach jesiennych. Co bym nie zapomniała, że do zimy czas się przygotowywać powoli. Znalazłam kilka rad wstecz i muszę wrócić w wolnej chwili.
Nie bardzo rozumiem to okrywanie butelkæ korzeni, bo butelka ma małæ srednicę, ale chyba czegoś w pośpiechu nie doczytałam. Mus wrócić.
Pozdrowienia zostawiam
Fajnie, że się odezwałaś.
Czyli dalej działasz.
Kurcze, nie pamiętam, gdzie planowałaś domek...
Amanogawy - fajnie będą wyglądać. Znalazłaś już? Czy szukasz?
Zakupy cebulowe robiłaś? Czy to, co rok temu? Wykopywałaś cebulki, czy zostały w ziemi?
Ja swoje wykopywałam. Teraz będę sadzić. Tylko za kilka dni...
Jeżówki i łubiny podzieliłam. No i trochę żurawek.
Mam już domek ogrodnika.
Teraz w planach posadzenie 5 wiśni Amanogawa na parkingu. Mam nadzieję, że to dobry pomysł i zdążymy to zrobić jeszcze tej jesieni.
Żurawki spod graba musiałam zabrać, bo tam mizerniały. Podzieliłam turzycę.
Może uda mi się wrzucić fotki.
Iwonka śliczne ogrodzenie z tych listewek, myślałam nad podobnym by odgrodzić warzywnik przed psiurą więc już ślę listę pytań:
listewki zdobyczne czy kupiliście? są grubsze czy cienkie takie na ok. 1 cm?
jaką mają szerokość? Robiliście z prześwitem na grubość listewki?
Bardzo ładnie to wygląda no i kolor też, czym malowaliście...
Będę wdzięczna Ci za odpowiedź, bo wiosną przymierzam się u siebie, a ponieważ mam tam ze 40 m więc wolałabym zrobić raz, dobrze i ładnie
Muszę przygotować projekt i oswajać przez zimę z nim męża hahaha
Jeszcze nie bo wczoraj padało bardzo bardzo, teraz zapowiadają wiatry więc też ją oszczędzę może w sobotę jak pogoda pozwoli.
Ma około 10 pąków chciałabym jeszcze nacieszyć oczy
Cieszę się, że pokazałaś link do kół i linii prostych. To bardzo udane linie dla twojego ogrodu.
Efekt świetny. A do rad Toszki o zasadzie trójkąta muszę jeszcze wrócić.
Pozdrawiam Asiu.
Iza, u mnie komp u najmłodszego na hasło. Inaczej by się nie dało. W tygodniu szkoła. On dopiero gimnazjum zaczął.
Starszy - klasa maturalna sam musi już wiedzieć co ważne. A ja i tak drżę, czy dobre wybory zrobił. Powiedzieć sobie wiele nie da. Na dodatek w internacie jest...
Patrzę przez okno i widzę czyste niebo. Kilka małych chmurek na niebie w kolorze różowej poświaty...
Irenko, sporo musiałam się cofnąć, by wszystko obejrzeć. Sporo pracy wykonaliście. Masz piękny busz. Bardzo dużo roślin i jeszcze nowe nabytki znalazły swoje miejsce. U ciebieikroklimat. Wszystko pięknie rośnie. Trawy masz potężne i w tym ich urok.
Miłego dnia życzę.
U Ciebie też pada ... Niby dobrze, ale ja nie lubię zimna ...
Mirelko odpisałam, myślę, że możesz posadzić żurawki. Przez moment po zimie mogą się zbierać i trzeba je raczej przyciąć, jak listki będą brzydkie, ale szybko odbiją