Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 13:38, 03 paź 2016

wiunia napisał(a)
Dominiko świetne masz te żwirowe rabatki roślinki ładnie wyeksponowane,czyściutko!
Wiuniu dziękuje bardzo
MirellaB 14:47, 03 paź 2016

Domi u mnie też pada, ale nie smuci mnie to, deszcz się przyda, bo sucho bardzo.
frezja 15:13, 03 paź 2016

MirellaB napisał(a)
Domi u mnie też pada, ale nie smuci mnie to, deszcz się przyda, bo sucho bardzo.

Przy okazji, że pada rozsypałam nawóz jesienny i się rozpuszcza
lojalna_ 19:24, 03 paź 2016

Domi hahha nie napewno wszystko bedzie ok. Mnie przywieźli lewe a miały byc prawe i otwierały sie na zewnątrz a miały do srodka ...taka mała pomyłka .......zerwałam umowę ...... Po roku i sporych ilościach przeprosin złożyłam kolejne zamowienie w tej samej firmie i przyszły dobre ....podobały mi sie bardzo i zaryzykowałam jeszcze raz ale co mnie to nerwów kosztowało to tylko ja wiem /))))
Iwk4 20:05, 03 paź 2016

Dominiko, Agnieszko, dziękuję za info o malinkach. Zawsze cięłam wyżej, albo dopiero wiosną. Teraz tez przytnę jesienią
Dominika11 07:23, 04 paź 2016

MirellaB napisał(a)
lało całą noc - ja sie tez cieszę, niech roslinki zgromadzą sobie wodę na zimę

frezja napisał(a)

Przy okazji, że pada rozsypałam nawóz jesienny i się rozpuszcza
i super ja się jakoś nie mogę zebrać

lojalna_ napisał(a)
Domi hahha nie napewno wszystko bedzie ok. Mnie przywieźli lewe a miały byc prawe i otwierały sie na zewnątrz a miały do srodka ...taka mała pomyłka .......zerwałam umowę ...... Po roku i sporych ilościach przeprosin złożyłam kolejne zamowienie w tej samej firmie i przyszły dobre ....podobały mi sie bardzo i zaryzykowałam jeszcze raz ale co mnie to nerwów kosztowało to tylko ja wiem /))))
aaaaaa to teraz wsio jasne - mam nadzieję, że ja nie będę mieć takich przezyć

Iwk4 napisał(a)
Dominiko, Agnieszko, dziękuję za info o malinkach. Zawsze cięłam wyżej, albo dopiero wiosną. Teraz tez przytnę jesienią
cieszę się, że mogłam pomóc
Monka 09:39, 04 paź 2016

Dominika11 napisał(a)
u mnie też co roku wspaniale owocują, mimo, że je obciacham i powiem, że co roku owoców jest więcej i są wieksze

Powiedz mi proszę ścinasz wszystkie jak leci :0 , bo ja zakupiłam dwie odmiany, jedną owocującą na starych pędach a jedną na nowych i ten pan co sprzedawał powiedział,że owocujące na nowych pędach scinać w kwietniu na wys. 20-40 cm i teraz podusmowanie mam teraz obciąć obie odmiany ? bo już zgłupiałam
Dominika11 09:59, 04 paź 2016

Monka napisał(a)

Powiedz mi proszę ścinasz wszystkie jak leci :0 , bo ja zakupiłam dwie odmiany, jedną owocującą na starych pędach a jedną na nowych i ten pan co sprzedawał powiedział,że owocujące na nowych pędach scinać w kwietniu na wys. 20-40 cm i teraz podusmowanie mam teraz obciąć obie odmiany ? bo już zgłupiałam
z tego co wiem inni ścinaja dopiero na wiosne - ja wszystkie ścinam jesienią - też mam różne odmiany i nie pamiętam, które są które więc lece po kolei i ciacham - mozna też ścinać pędy, które w tym roku miały owoce, a pozostałe zostawić - mi sie rozlazły i nawet nie wiem, które odmiany się rozrosły poza sadzonkami - więc tnę wszystkie
Szarobialy 10:09, 04 paź 2016

Mój znajomy prowadzi gospodarstwo ekologiczne i miał swego czasu plantację malin. Owocowały do pierwszych mrozów więc pewnie jakaś jesienna odmiana. Potem, gdy poschły, były na całym polu poprostu koszone.
Dominika11 10:10, 04 paź 2016

Szarobialy napisał(a)
Mój znajomy prowadzi gospodarstwo ekologiczne i miał swego czasu plantację malin. Owocowały do pierwszych mrozów więc pewnie jakaś jesienna odmiana. Potem, gdy poschły, były na całym polu poprostu koszone.
dokładnie, a że ja mam kilka krzaczków to tnę sekatorem