Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 20:14, 03 paź 2016

Luki napisał(a)
Iwonko ja z cebulowymi zacznę chyba po tym ochłodzeniu, bo przyszły tydzień podobno zapowiada się cieplejszy... podobno
Chociaż na samą myśl o tym ile tego mam i ile jeszcze planuję to mnie głowa boli, ale przynajmniej mam zaplanowane co i gdzie

Łuki, przed chwilą sprawdziłam 10-dniową pogodę. Do niedzieli ma padać ...
Dziś pada cały dzień. Potem u mnie ma być tak samo zimno, ale zza chmur ma być słoneczko, w dzień 11 - 12 stopni, w nocy 2 stopnie. Brrr..... Jak pomyślę o cebulowych, zimniej mi jest...
Jak tylko pokaże się bezdeszczowo, zaraz zabieram się za wykopanie gladioli i wsadzanie cebul.
I szczęściarzem Łuki jesteś, jak wiesz, gdzie co posadzisz.
Ja jak zwykle zagubiona jestem
Znowu będę chodzić z kartonikami między rabatami i rozkładać paczuszki
Rok temu sadziłam po kilka w jednym miejscu, teraz planuję pojedynczo, ale więcej na rabacie w danym kolorze ... Czy się uda, nie wiem, bo ilość ograniczona.
Iwk4 21:59, 03 paź 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka poradź proszę. Mam żurawki Zipper 16 sztuk, które miały być w ogrodzie przy biurze. Zrezygnowałam z sadzenia tam kolejnej hortensji i żurawek. Rośliny te znajdą miejsce w ogrodzie przydomowym.
Iwonka czy żurawki mogą być posadzone na obwódce? Myślę, żeby posadzić je w przedogródku na największej rabacie. Dodadzą trochę koloru, bo same tam iglaki, jedna hortka i dwa rh.
Co o tym myślisz?

Mirelko, nie znam tych żurawek Zipper, jak po zimie będą wyglądać.
U mnie po zimie żurawki wyglądały różnie. Większość musiałam przyciąć, ale bardzo szybko wystartowały. Bynajmniej większość ...
Jeśli ci opuchlaki nie pożerają roślinek, to możesz spróbować.
Wprawdzie to ni Zipper, ale efekt jest: Lime Marmalade rozmnożone z żurawek od Ewy

Iwk4 22:01, 03 paź 2016

Basilikum napisał(a)

nasz syn tez duzo pomaga, zaczelo sie od podaj srobke a teraz juz duzo potrafi sam i chetnie nas zastepuje i pomaga

ja sie tez przymierzam do remontu kuchni i bedzie duzo szuflad u mnie

Ale masz fajnie
Moi by tylko przy kompie siedzieli ( za mamusią )
Dlatego się cieszę, jak inne rzeczy ich zajmują
Iwk4 22:02, 03 paź 2016

GorAna napisał(a)
Ja chyba też posadzę cebule dopiero jak się ociepli.
Teraz cieszę się deszczem
Pozdrawiam Iwonko

Aniu, masz rację. Tylko, żeby to było jeszcze przed zimą
U mnie też pada.
Basilikum 06:32, 04 paź 2016

Moi tez czasami przy kompie, syn sie na informatyka uczy
ale tak jakos staramy sie zrobic naajpierw pracy a potem komp i inne takie

U nas tez pada i zimno brrr
Iwk4 07:02, 04 paź 2016

Iza, u mnie komp u najmłodszego na hasło. Inaczej by się nie dało. W tygodniu szkoła. On dopiero gimnazjum zaczął.
Starszy - klasa maturalna sam musi już wiedzieć co ważne. A ja i tak drżę, czy dobre wybory zrobił. Powiedzieć sobie wiele nie da. Na dodatek w internacie jest...

Patrzę przez okno i widzę czyste niebo. Kilka małych chmurek na niebie w kolorze różowej poświaty...
Kacha123 08:41, 04 paź 2016

Cześć Iwonko! Pięknie u Ciebie! I widzę, że nie ustajesz w dopieszczaniu ogrodu
AgataP 09:15, 04 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Dzisiaj Zbyszek zaangażował młodego do pracy przy pergoli. Uwielbiam ich wspólną pracę, kiedy młody może się coś nauczyć

Iwonka śliczne ogrodzenie z tych listewek, myślałam nad podobnym by odgrodzić warzywnik przed psiurą więc już ślę listę pytań:

listewki zdobyczne czy kupiliście? są grubsze czy cienkie takie na ok. 1 cm?
jaką mają szerokość? Robiliście z prześwitem na grubość listewki?
Bardzo ładnie to wygląda no i kolor też, czym malowaliście...

Będę wdzięczna Ci za odpowiedź, bo wiosną przymierzam się u siebie, a ponieważ mam tam ze 40 m więc wolałabym zrobić raz, dobrze i ładnie

Muszę przygotować projekt i oswajać przez zimę z nim męża hahaha

Ogród śliczny, coraz piękniej się robi

Basilikum 13:07, 04 paź 2016

u nasa leje i zimno brrr
a ja chce do ogrodu. Mam nadzieje, ze sie da
MirellaB 18:34, 04 paź 2016

Iwonka to posadzę. Tylko to sadzenie w kamyczkach brrrrr
Ciągle ta rabata w przedogródku nie zrobiona, już drugi rok czeka na zmiany, ale kompletnie nie wiem jak ją upiększyć. Chyba się nie da i tak zostanie - trudno.