Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

butterfly 12:23, 04 paź 2016

Łukasz co to za olbrzymia chmura różowych kwiatuszkow na bylinowej? Czy to astry? One dużo miejsca wszerz potrzebują? pamietasz odmiane?

Podobnie jak Ty dużo bym jeszcze pozmienialaw swoim ogrodzie ale tak mi się nie chceeeeee a poza tym M. zapowiedział że chyba damy radę jeszcze w tym roku zrobić obrzeża więc się skończy wykradanie trawnika
Luki 13:29, 04 paź 2016

Asiu dziękuję, przyda się

Kasiu potestowałbym jeszcze sporo bylin, z którymi nie miałem kontaktu, ale miejsca już brak to testowania nie będzie, a szkoda.

Ano i smarkaty i obolały, głowa pęka... pozostaje uwalić się pod kołderkę i się wygrzać.

Beatko tak to astry, przy ziemi dużo miejsca nie potrzebują bo dość gęsto rosną, kładą się pod ciężarem, ale ja od zawsze związuje je w lipcu w talii by smuklejsze były, a gorą robi się właśnie taka chmura, są wysokie z 150cm u mnie mają i muszą mieć czymś nóżki zasłonięte, ale są totalnie bezproblemowe. Bardzo je lubię.
Nie wiem jaka to odmiana, ale jak chcesz wiosną Ci ukopię bo będę to robił, a tym sposobem cały nadmiar będę miał rozdysponowany

Ja gdybym miał pozwolenie to początkiem września zrobiłbym konkretną rozróbę, ale tak oficjalnie już nie będę tego poruszał chociaż męczy to człowieka strasznie.
Przy okazji zakładania obrzeży już możesz sobie rabatki na zapas powiększyć Zima będzie na myślenie, a wiosną działanie.

boguslawa_ma... 13:46, 04 paź 2016

Zaglądam do ciebie ,a ty chory,ale nową rabatę zrobiłeś z hostami
Ja zaś hosty wyrzuciłam,bo słońce liście przypalało,a i ślimaków pełno siedziało ciągle liście były pogryzione 2 szt.tylko zostawiłam.
Zdrówka życzę
Iwk4 15:29, 04 paź 2016

Łuki, zdrówka życzę.
leon60 15:46, 04 paź 2016

kuruj się chłopaku
malgorzata_s... 16:56, 04 paź 2016

No co Ty już święta? Z czego wnosisz że zima ciężka będzie? Zdrowiej
Luki 18:01, 04 paź 2016

Bogusiu rabata nie tyle nowa co odświeżona bo źle rośliny były posadzone, a teraz każda ma swoje miejsce

Iwonko, Olu dziękuję

Małgosiu wyskoczyło zdjęcie w propozycjach i tak poszło, że troszkę się naoglądałem i już w sumie kilka pomysłów mam, które mogę sobie po części już przygotować jak może jeszcze cieplej będzie na podwórku bo w grudniu to nie wiadomo jak będzie, ale spokojnie na razie na tapecie cebule Zima ciężka nie będzie pogodowo... inne przykre sprawy
Kindzia 18:11, 04 paź 2016

Luki napisał(a)
Bogusiu rabata nie tyle nowa co odświeżona bo źle rośliny były posadzone, a teraz każda ma swoje miejsce

Iwonko, Olu dziękuję

Małgosiu wyskoczyło zdjęcie w propozycjach i tak poszło, że troszkę się naoglądałem i już w sumie kilka pomysłów mam, które mogę sobie po części już przygotować jak może jeszcze cieplej będzie na podwórku bo w grudniu to nie wiadomo jak będzie, ale spokojnie na razie na tapecie cebule Zima ciężka nie będzie pogodowo... inne przykre sprawy

Pamiętam te Twoje patyczaste choinki...śliczniaste. Jak by Cię kiedyś napadło znowu i byś wił...przygarnę

Czytałam o prognozie na łagodną zimę...zobaczymy. Ja bym jednak wolała białą i tak -10 może być...coby robactwo przerzedziło...marzenia...

Leżysz sobie pod kołderką? Malinki z herbatką piłeś???
Luki 18:12, 04 paź 2016

Bawiąc się ostatnio z psiakiem siostry nastrzelałem mu troszkę zdjęć.
Dla mnie wyjątkowo zabawne

Psia wyścigówka

Awaria wycieraczek

Chyba nie trzeba mówić kto ma największą radochę z trawnika
Luki 18:16, 04 paź 2016

Kindzia miodek z cytrynką, rumianek... trzeba herbatkę z malinką iść zrobić
Na pewno wić będę i nie tylko to zapewne
O łagodnej zimie też czytałem, ale też wolałbym troszkę mrozu i śniegu tylko w grudniu-lutym, a nie w kwietniu