Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:20, 24 mar 2014

Do góry
w weekend tylko chwilkę byliśmy na działce, bo nasza córcia miała 4 urodzinki trzeba było przygotować się do tej poważnej imprezy
więc tylko kilka fotek roślinek
mix wiosennych

ciemierniki

bergenie się szykują...ale jak spadnie śnieg albo będzie przymrozek to niestety zrobią się czarne
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:18, 24 mar 2014

Do góry
Wyrysowałam tak na szybko - -mam nadzieję ze mnie Magnolia zrozumie....

Te 3 kulki na czerwonych nogach to niby Marikeny. Tu je wstawiłam, w takim jakby trójkącie, żeby nie zasłaniały za bardzo kraty z powojnikiem i różą - -nie wiem czy to o to chodzi....
w nogach kulki Danici, można je jeszcze dać na te linie gdzie cyfry 1-2-3

I od razu wymiary (niebieskie)
- dł przy oknie - 220cm do ścieżki
- jako że ścieżka idzie trochę łukiem to ta szer rabaty juz z drugiej strony wynosi ok 90 cm
- dł z kratą jakieś 330cm (na czerwono)

ale nabazgrałam.... aż sama się w tym gubie....

i jutro przyjda powojniki bo już maila dostałam o wysyłce....
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:17, 24 mar 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Witam Was dzisiaj iryskami

piękne powitanie Kasiu
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:16, 24 mar 2014

Do góry
Witam Was dzisiaj iryskami

które rosną pod sosną
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:16, 24 mar 2014

Do góry
Welka napisał(a)
Aniu kochana, byłam wczoraj u siostry - wszystkie rośliny, które od Ciebie dla niej brałam jesienią przeżyły i mają pączki, a forsycja będzie nawet kwitła
także jeszcze raz nie dziękujemy

Podpowiedź mi czy te od Ciebie, które są u mnie (taka niska brzoza, chyba itea i guzikowiec) mogę teraz przesadzić w docelowe miejsce? Czy czekać aż puszczą liście albo nawet do jesieni?
Pozdrawiam

Ta forsycja to chyba Golden Time, liści nie widzę wszystkie krzewy które kwitną wiosna tnie się po kwitnieniu, a te co latem i jesienią na wiosnę, przesadzaj jak najszybciej trzeba to było zrobić na początku nawet marca
ogrodoweimpresjejolki 20:13, 24 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)

Aniu, aż mnie zamurowało jak zobaczyłam tak obsypane kwieciem drzewo. Z tego co pamiętam to chyba jest śliwa ałycza

ale żeby tak szybko zakwitła to niespotykane fanie, bo miłych i budujących widoków nigdy za wiele
Ogród cichy i przytulny 20:12, 24 mar 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
trawnik jak dywanik...

Była wizyta jest rewizyta. Ja miałam ugór później ogród teraz zaczyna się "las". A u Ciebie na odwrót. Był las jest ogród. Ale masz już pięknie.
Mój "prywatny" kozak

Rodzina jeży

Nieproszony gość zaskroniec brrrrrr

To właśnie tu 20:12, 24 mar 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)
Powoli nadrabiam zaległości. Gabrielo, pamiętałam.

A ja dzisiaj kupiłam berberys ottawski. Ma cztery prawie łyse patyki, ale przecież urośnie. I zainwestowałam w jeszcze jednego derenia jadalnego. Będą nalewki!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:10, 24 mar 2014

Do góry
Lady Killer, w sam raz stosowne do mojej pozycji obecnie w pracy

Mają fajne, długie szyje, jak łabędzie

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:10, 24 mar 2014

Do góry
Aniu kochana, byłam wczoraj u siostry - wszystkie rośliny, które od Ciebie dla niej brałam jesienią przeżyły i mają pączki, a forsycja będzie nawet kwitła
także jeszcze raz nie dziękujemy

Podpowiedź mi czy te od Ciebie, które są u mnie (taka niska brzoza, chyba itea i guzikowiec) mogę teraz przesadzić w docelowe miejsce? Czy czekać aż puszczą liście albo nawet do jesieni?
Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 20:07, 24 mar 2014

Do góry
Mam w końcu stokrotki w mikołajowych donicach, w sobotę pół Olsztyna zjeździliśmy żeby je kupić, a i tak ciemnych zabrakło, a bladoróżowych w ogóle nie dostałam, ale i tak się cieszę, bo brałam ostatnie sztuki.

Irysy cebulowe zakwitły u mnie dopiero w sobotę, mam kilka sztuk na sprawdzenie czy dadzą sobie u mnie radę, a skoro dały, to jesienią dosadzę

żurawki po ataku opuchlaków, polaniu dursbanem i wykopywaniu co chwila w celu kontroli - przeżyły i zaczynają puszczać nowe liście
ogrodoweimpresjejolki 20:04, 24 mar 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

Jolu nie żartuj, to niemożliwe...

Aniu, aż mnie zamurowało jak zobaczyłam tak obsypane kwieciem drzewo. Z tego co pamiętam to chyba jest śliwa ałycza

Rododendronowy ogród II. 20:03, 24 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

pięknie ujęcie Bogdziu pracowity cytrynek, nie zaprząta sobie głowy zaświatami
Buziolki
Bratki 19:59, 24 mar 2014

Do góry
Łany bratków, przesliczne, a u mnie skromniutko pare sztuk takie bordo- róż wybrałam w tym sezonie.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:59, 24 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Też biały pierwiosnek skradł mi serce " Zresztą wszystkie wiosenne kwiatki cieszą
masz rację Jolu wszystkie kawiatuszki radują serce i cieszą oczy

Moje marzenie o ogrodzie 19:58, 24 mar 2014

Do góry
Tu przód i bok domu. Tutaj nie wiem co miałoby rosnąc, jest tu tylko brzoza, a pod nią kwiaty i zwykły bez jak na razie. Ale podoba mi się ta ściezka z trawy która sie tworzy
Ogród - Azyl Amatora 19:58, 24 mar 2014

Do góry
Robertop napisał(a)
Jedyne kwitnące:
Stokrotki:

samosiejka (Czy to jest bratek?):
Pierwsze wiosenne kwiatki bardzo cieszą...a fiołki dodatkowo pięknie pachną,też je lubię.Czytałam o siewkach...chyba przedobrzyłeś z podlewaniem...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:57, 24 mar 2014

Do góry
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:55, 24 mar 2014

Do góry
Marcinie i Marto macie świętą rację - nie kupować nic pojedyńczo. Ja to znam na pamięć. Ale czasami aż portfel sam się w sklepie otwiera Zaczęłam dziś robić rabatę przy południowej ścianie domu i (tak jak sugerowałeś Marcinie) chcę wykorzystać mój istniejący dobytek (rośnie w doniczkach, albo będzie do przesadzenia z innej strony ogrodu): 3 Tuje Aurea Nana, 2 małe jałowce Blue Star, 4 trzmieliny Emerald'n Gold, 1 mały klon ściętolistny, 1 dereń ok. 1,20cm, 5 berberysów nieznanego gatunku (jesienią były czerwone i pomarańczowe), 1 świerk Conika -spory ok. 1 m, 1 jałowiec Sky Rocket. Mam również kilka szmaragdów ok. 1 m (mogę je użyc do jakiejś kompozycji). Na 100% muszę dokupić turzyce albo jakieś miskanty. Wklejam poglądowe zdjęcie - południowa wystawa domu. Kilka stron wcześciej zamieściłam projekt z jesieni, ale był chaotyczny i wymagał zakupienia prawie wszystkich roślinek. Więc muszę wymysleć coś prostszego. Na samym środku rabaty (jadalni) mają być róże, lawenda, bukszpan - klasyka gatunku Chętnie posłucham Waszych rad
ogrodoweimpresjejolki 19:55, 24 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)

A wczoraj zanim doszłam do swojej działeczki, to takie widoki miałam po drodze

Jolu nie żartuj, to niemożliwe...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies