Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

Madzenka 22:59, 10 maj 2014

Jolu pozytywne kantowanie bardzo mi się podobalo
eda 01:25, 11 maj 2014

Jolcia witam serdecznie nalej kochana ślimakom trochę piwa do miseczki i wkop ją troszkę w ziemię to powpadają i sałatę nie wszamią Buźiaki na noc zostawiam Paaa cieszę się że jesteś

Gwiazdeczka ze śniedka baldaszkowatego dla ciebie

barbara_kraj... 01:49, 11 maj 2014

jotka napisał(a)
Wielkiego farta dzisiaj mieliśmy, bo w czasie pobytu na działce nie spadła ani kropla deszczu, a teraz przy zamkniętym oknie słyszę jak leje .
Slimaki mają raj, a ja myślę, co mi wszamają. Poprzednio wsadzona salata w większości stała sie ich posiłkiem
Mówią, że trzeba się dzielić, ale na samą mysl mam golę w gardle !

No to identycznie - całe popołudnie na działce spędziliśmy i nawet słonecznie było. Solidny pasek trawnikowi zabrałam, wykancikowałam i turzyce przesadziłam. Sukces, bo dla dwóch dalii miejsce wyłuskałam. Pewnie niezbyt odpowiednie, ale jak tu dalie wyrzucić, kiedy do przymrozków oczy cieszyć będą?

A teraz pada Szkoda, że i jutro ma padać! Mam jeszcze tyle do zrobienia!
Nic to, grunt że ciepło. Poczekam na słońce
jotka 21:23, 11 maj 2014

Cała energia, którą zdołam czasami wykrzesać z siebie dzisiaj splywa z ulewnym deszczem lub porywana jest z silnym wiatrem ...
Ktokolwiek znajdzie choć czasteczke tej energii proszony jest o zwrot
hanka_andrus 21:43, 11 maj 2014

Jolu,blokuję odpływ energii. Złapałam trochę na swoim balkonie, kurier już do ciebie pędzi. Jutro z rana poczujesz nowe siły.
Przygnębiła mnie decyzja Iwonki, ale nie mam na to wpływu, Wg mnie lepiej z ludźmi, niż w samotności.
Byłaś w ogrodzie?
Pewnie nie, bo i ja zdryfowałam, co chwila opady. I na jutrzejsze prognozy patrzę.
Słoneczka Tobie życzę i optymizmu.
Anita1978 09:44, 12 maj 2014

Kancikowanie obejrzałam, poczytałam ,ze mąż do kantowania nie bardzo ( ) a i o towarzystwie dla host- wiesz , ze ja przy furtce tez mam hosty z tawulkami! Okazało się, że to strzał w 10! Trochę na ślepo, bo o dobroczynnym wpływie takiego sąsiedztwa nie wiedziałam
Pozdrówka!
AniaK 09:50, 12 maj 2014

Fajnie, że wyprawa na działkę udana. U nas ziemia bardzo mokra, czekamy na słońce żeby trochę osuszyło. Słoneczka więcej życzę
jotka 10:22, 12 maj 2014

AniaK napisał(a)
Fajnie, że wyprawa na działkę udana. U nas ziemia bardzo mokra, czekamy na słońce żeby trochę osuszyło. Słoneczka więcej życzę

Aniu, z lepszą pogodą (wg prognozy ) poczekać musimy do środy. U mnie tam gdzie ziemia dobrze uprawiona, to woda wsiąka, natomiast gdzie mniej było włożonej pracy to śliska glina ...
W sobotę mieliśmy farta,. bo całe popołudnie przez czas naszego pobytu nie spadła ani kropla. Dopiero jak ruszaliśmy, to pierwsze krople na szybę samochodu spadły

Przy wejściu powitał nas miły widok - kwitnący wiciokrzew pomorski

jotka 10:28, 12 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Kancikowanie obejrzałam, poczytałam ,ze mąż do kantowania nie bardzo ( ) a i o towarzystwie dla host- wiesz , ze ja przy furtce tez mam hosty z tawulkami! Okazało się, że to strzał w 10! Trochę na ślepo, bo o dobroczynnym wpływie takiego sąsiedztwa nie wiedziałam
Pozdrówka!

Anitko, czasami jak widać intuicja działa

Przypomniałam sobie, że dla host antyślimakowo działa też mikołajek nadmorski

jotka 10:35, 12 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Jolu,blokuję odpływ energii. Złapałam trochę na swoim balkonie, kurier już do ciebie pędzi. Jutro z rana poczujesz nowe siły.
Przygnębiła mnie decyzja Iwonki, ale nie mam na to wpływu, Wg mnie lepiej z ludźmi, niż w samotności.
Byłaś w ogrodzie?
Pewnie nie, bo i ja zdryfowałam, co chwila opady. I na jutrzejsze prognozy patrzę.
Słoneczka Tobie życzę i optymizmu.

Haniu, ten okruszek odesłany na razie przydał się Wczoraj kryzysowo, ale dziś lepiej. jeszcze stopuję z aktywnością ....

W sobotę iwchodząc od bramki do domku ucieszył mnie widok rokwitających czosnków