Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Anity 10:27, 23 mar 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Byłyśmy wczoraj z Małgosią ( Margarete) w szkółce u Tracza . Rośliny były już wystawione, duży wybór magnolii. Sadzonki ładne, ale ceny....

Faktycznie sadzonka bardzo ładna ale cena nie zachęca do zakupu A nie dało się jej jakoś pod płaszczykiem podprowadzić Ty zagadała byś sprzedawcę a Małgosia by wyniosła boczkiem po jednej dla każdej
Ogród w Puszczykowie 10:26, 23 mar 2014

Do góry
Hoteliki dla owadów przygotowane do zawieszenia. Już wkrótce wprowadzą się pierwsi lokatorzy
Ogródek Anity 10:22, 23 mar 2014

Do góry
Małgosia kupiła trawy ozdobne, czego nie miała w planach....ale wiadomo...emocje ....
Oglądałyśmy donice, a Małgosia była przygotowana po uszy- miała nawet miarkę

Byłyśmy tez na pysznym ciacho i kawce, ale tu zdjęć nie zamieszczę, bo ne zrobiłam, nie zdążyłam, takie były dobre!
Ogród w Puszczykowie 10:21, 23 mar 2014

Do góry
Prunusy Umbraculifera dzięki Monice Borbetce i Monice H już kupione i posadzone w ilości 5szt
Teraz priorytet zakupowy: róże.

Budleje przesadzone i przycięte

A z krzewuszkami chyba pożegnam się na stałe...

Ogródek Anity 10:19, 23 mar 2014

Do góry
Byłyśmy wczoraj z Małgosią ( Margarete) w szkółce u Tracza . Rośliny były już wystawione, duży wybór magnolii. Sadzonki ładne, ale ceny....

To magnolia "genie" nowość

Małgosia robi zdjęcia drzewkom magnoliowym

Ale ta cena!...

No chyba innym razem....
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:18, 23 mar 2014

Do góry
Jeszcze parę fotek z wczorajszego dnia

Widok ogólny (miejsce pod basen juz na nowym miejscu, jeszcze płytki nie wkopane)

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:18, 23 mar 2014

Do góry
I stare:

Kwiatostany zielenieją, może nasiona będą i nowe siewki??

Przy okazji widać przycięte lawendy:

Te -ubiegłoroczne z biedronki - różowieją:

Te - to samo źródło - jeszcze nie:

Na ubiegłorocznej rabatce coraz więcej cebulowych:

Żonkile w żurawkach już mają duże pączki:

Irysków koniecznie muszę dokupić:

Niektóre tulipany mają już pączki, a tawuły coraz wyraźniejsze listki:
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:15, 23 mar 2014

Do góry
I troszke wiosny na dokładke.

Trzy lata temu posadzona jedna cebula

Liliowce też dają czadu

Marzenko lepiej się rozluźnić bo nie ma co podziwiać w tym etapie, jak dojdą trawki i żurawki powinien być dopiero efekt oczywiście plus reszta buksików.

Paweł lekkie problemy mam i muszę się w końcu za kregosłup zabrać. Teraz na większe efekty będzie trzeba poczekać przynajmniej z miesiąc. Dużo przerabiasz, a gdzie fotki w twoim wątku

Aniu dziękuje za wsparcie i wiare w moje rewolucje na obecną chwile jest dobrze bo nie żałuje, że wszystko zmieniam, a to dobre objawy
Co do żurawki bardziej bym obstawiał Chocoalte Ruffles, Can Can ma wyraźny rysunek na liściach.
Dzisiaj niestety wiele sobie nie odpoczne, bo trzeba zacząć planować remont w domu, a zaczyna się już jutro.

Basiu i tego się trzymajmy ma być lepiej.

Na koniec dodam. Sąsiad ociepla sobie dom i wszędzie mam styropian, ale nie mogę narzekać i nic mówić, bo gdybym pokazał co się u mnie działo przed weselem siostry to niejeden by zwątpił w ten świat głupie zwyczaje. No i żadensąsiad wtedy nie narzekał tylko posprzątał sam u siebie bez marudzenia.
Życie w wiejskim ogrodzie 10:15, 23 mar 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Śliczne trawki dostałeś
A przypomnisz co zamawiałeś i która to cyferrka na zdjęciu bo ja nie znam się

Alu to lista zakupów:

1. Calamagrostis acutiflora Karl Foerster 4 x 5.00=20.00zł
2. Miscanthus sinensis 'Gracillimus' 3 x 9.00=27.00zł
3. Stipa tenuissima 'PONY TAILS' 4 x 5.00=20.00zł
4. Alopecurus pratensis ’Aureovariegatus’ 5 x 4.50=22.50zł
5. Eragrostis spectabilis (Miłka okazała) 3 x 6.00=18.00zł
6. Festuca mairei 3 x 5.00=15.00zł

Niestety to zdjęcie jest mało wyraźne Na każdej doniczce masz numerek z listy zakupów

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:13, 23 mar 2014

Do góry
Wyskoczyłam zrobić parę zdjęć. Żeby coś porobić, będę musiała się ciepło ubrać, deszczyk kropi, no i w dłonie zimno (rękawiczki koniecznie!). Ptaki śpiewają aż miło

Hiacynty z marketu posadziłam do gruntu, bo ciągle więdły (w mini doniczkach nie było prawie ziemi):

Tym w gruncie niewiele brakuje:

Nowe ciemierniki:

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:13, 23 mar 2014

Do góry
Zresztą zadbałam by jak wyjrze z okien to żebym miała na co popatrzeć - np z jadalni

Za drzwi wejściowych

Moja codzienność - ogród Oli 10:13, 23 mar 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
prace rozpoczęte..super miłej niedzieli

Ela powoli do przodu bo samo się nie zrobi

Pogoda dziś cudowna w tej chwili 18 stopni, słońce i lekki wiaterek
Miłej niedzieli !
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:05, 23 mar 2014

Do góry
Teraz poczynione na szybko i z tego co było kompozycje w donicach + bratki.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:03, 23 mar 2014

Do góry
Małgoś dziękuję za miły dzień
Na pamiątkę zostawiam ci ....ciebie z magnoliami które Cię urzekły

Mam nadzieje na kolejne takie spotkanie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:02, 23 mar 2014

Do góry
W skrócie mówiąc na razie szału ni ma i doopy nie urywa, ale cóż trzeba teraz czekać cierpliwie na kolejne rośliny. Zdjęcia bez statystów. Lampa zniknie w bardzo bliskiej przyszłości.

Kuli daleko do ideału, ale dojdzie do idealnego stanu zapewne po tegororcznych przyrostach.
Ogród w Puszczykowie 10:01, 23 mar 2014

Do góry
To wg moich dociekań kalina Dawida. Jeden z moich pierwszych grzechów ogrodowych Kupiłam w szkółce, bo mi się spodobała, potem zgubiłam etykietę. Pierwszej zimy przymarzła, musiałam obciąć na łysą pałę. Teraz już nauczona, otuliłam agrowłókniną i przetrwała
Może ktoś z Was też ma taką?
Ogród w Puszczykowie 09:55, 23 mar 2014

Do góry
Wiosna przyszła i do mnie

Ogród w Puszczykowie 09:50, 23 mar 2014

Do góry
Kupiłam dwie kulki bukszpanowe... To chyba do mnie niepodobne...

Tu jedna z nich, już posadzona w donicy.
Hirutkowy raj:)) 09:50, 23 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Krysiu odpowiem ci na pytanie twoje postawione u Anity :

Ja też byłam zainteresowana i kupiłam u Tracza 4 szt miscanta gracillimusa, ładne, duże egzeplarze po
16 ,50 zł szt, ale juz z odbijającym nowymi zielonymi źdźbłami, duże sa - ja w ubiegłym roku kupowałam internetowo po 12 zł + przesyłka ale duzo mniejsze. Jak nie bedzie padac jutro to u siebie wstawie fotki.
Morning Light nie widziałam, a tez byłam zainteresowana, były rozplenice, miskanty gigantusy i kilka odmian carexów.
A' propos carrexów - masz dla mnie te carexy któr mi proponowałaś w ub roku ?
Pozdrawiam !

Małgosiu pieknie dziękuję za wiadomość ,a może u Finki kupię Mam dla Ciebie i Bożenki obiecaną ona się nazywa Ice Fountains kupiona u Mariusza w 2012 ,zdjecie ponizej jak kupiłam mizeroty a cena ech ..ale juz teraz podzielone kilka razy

a teraz wygladaja tak (pojedyncze kępy)

Ogród w Puszczykowie 09:48, 23 mar 2014

Do góry
Dwa świerki świąteczne przetrwały w zaskakująco dobrej formie. Wg informacji sprzedawcy to raczej rzadko spotykany u nas świerk Picea glauca Densata. No i jak zwykle dylemat, sadzić, nie sadzić? Jeśli tak to gdzie? Bo mogą z nich wyrosnąć całkiem spore drzewiska...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies