Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 12:22, 09 maj 2014

To jest chyba Ania DS nie wiedziałam ze ma bloga, ale w pracy nie mogę się przemieścić zrobię to w domu Wielkie .dzięki Akanto
akanta 22:34, 09 maj 2014

Róża Multiflora ma ogrom pączuszków,jeszcze zielone ale wklejam ci zdjęcie z ubiegłego roku.

pnie się po śliwie i opada na ogrodzenie i dalej idzie po nim.

..i druga wspiera się na murze

Co roku wycinam młode długie bicze bo by zarosła całą śliwę ,strasznie się rozrasta.
Trzecią posadziłam pod Surmią też już się wspina po pniu.Może w tym roku mocniej zakwitnie.
dajana 23:07, 09 maj 2014

Aniu ona nie powtarza kwitnienia prawda? naszukałam się jej dzisiaj u ciebie Piękna jest, jeśli rośnie pod drzewami to chyba w półcieniu tez sobie poradzi .Posadzę ją również przy domku drewnianym niech go oplata swą urodą,piszę również bo w innych miejscach tez ją przewiduję ,ależ ona wielka .Dziękuję za fotkę
Zeta 07:48, 10 maj 2014

Raaaaany ale piękność ...to róża ?? Pnąca?? Gdzie Ty takie cudo znalazłaś??
akanta 14:04, 10 maj 2014

dajana napisał(a)
Aniu ona nie powtarza kwitnienia prawda? naszukałam się jej dzisiaj u ciebie Piękna jest, jeśli rośnie pod drzewami to chyba w półcieniu tez sobie poradzi .Posadzę ją również przy domku drewnianym niech go oplata swą urodą,piszę również bo w innych miejscach tez ją przewiduję ,ależ ona wielka .Dziękuję za fotkę

Niestety nie powtarza ale potem te koraliki ją zdobią,moje pieski też o nie proszą jak są czerwone pewnie wiedzą o jej dobroczynnym działaniu.Całą zimę podjadają tą wit.C.Wszędzie urośnie a na zgliszczach kamieniach zwłaszcza .Wielka jest naprawdę i to z jednego pnia. Pień ma teraz na szer. dwóch palców .Patole wypuszcza nawet ponad 2 m więc dużo miejsca potrzebuje.
akanta 14:08, 10 maj 2014

Zeta napisał(a)
Raaaaany ale piękność ...to róża ?? Pnąca?? Gdzie Ty takie cudo znalazłaś??

Zetko miałam żółtą pnącą na podkładce ,ale nie dawała rady w cieniu ,słabła i w końcu ją wycięłam ale z ziemi wybił wielki pęd i postanowiłam zobaczyć co to będzie.No i kumojemu zdziwieniu zakwitło to coś co mnie bardziej zachwyciło niż była szlachetność.Dałam jej drugie życie i warto było !
akanta 15:26, 10 maj 2014

Danusiu i Zetko sfociłam ją wam przed chwilą abyście miały większe o niej wyobrażenie.

...na ścianie

..na drzewie tworzy parasol

jola54 12:02, 12 maj 2014

Witaj! czytam wszystkie Twoje posty i podziwiam Twoje zmagania z ugorem pełnym kamieni. Ale wokół Twojego pięknego domu robi się naprawdę bajecznie.
Zeta 12:34, 12 maj 2014

Niesamowita ...ja bym ja pewnie wcześniej wyrzuciła....a jednak było warto
dajana 14:35, 12 maj 2014

Anusiu i to jest czego mi potrzeba już trzy jej patyczki mają listki .a koralików starczy i dla mnie i dla i dla ptaszków w zimie .Właśnie taki olbrzym różany mi się marzył
Zecie tez przypadła do gustu Prawda ze piękna?