Niestety dojrzały ogród też wymaga pracy.. dużo pracy... samego ciecia jest od cholery i jeszcze ciut ciut.. zaraz do Ciebie zajrzę...
Wycięta bylinówka pusta.... ale to tylko pozory... bo jest tu wszystkiego za dużo..... za rok jeżdże tu na łopacie i koryguję nasadzenia..
Zaraz lecę oglądać u innych ale kulturalnie odpowiadam gościom.. i wrzucam dzisiejsze fotki... bo ilości fotek plan naprawczy nie redukował
Dla Ciebie hiacynty
Genialnie wynalazłam kompromis.. jak zostawić poczochrańca, a trochę bo uporzadkować.. chciałam go wogle wyciąć, ale napotkałam opór...
Dla Ciebie iryski z innego aparatu. dalej nie ten kolor.. są fioletowe.. cudne Szukam za rok tej odmiany...
Piękne okazy podziwiam u Ciebie Ewcia i tak fajnie pokazane ciemiernik śnieżno biały mój taki pól zielony ale to natura umie wzbogacić Pozdrawiam serdecznie i zostawiam kwiatucha
Fajne te Twoje skrzynie Jakie są ich wymiary? Mam jedną skrzynię na warzywka, też jest wyłożoną folią od środka. Drewno dłużej pożyje, a roślinom nie szkodzi. Wiesz, że fachowo nazywają się... kwatery? Kojarzy mi się ta nazwa z cmentarzem.
I wogóle postępu prac gratuluję!
Agastache...czekam na nią z niecierpliwością....jej piękne kłosy przyciągają roje owadów.Muszę tylko od początku wzrostu przygotować podpory...w ubiegłym roku połowę skosił wiatr...
Ciekawe czy się wysiała?
Moje forsycje kwitną na całego.. u nas 2 tygodnie szybciej wiosna.
I nieprawda, że jak sie zetnie forsycje to w przyszłym roku nie zakwitną.. moja nie chciała kwitnąć, rok temu ja obcięłam.. i kwitnie tylko na nowych przyrostach.. w tym roku ją opacholę mocno
A bzy puszczą pąki kwiatowe.. ale to bez białostocki Twardziel
Bo chłop patrzy innymi kategoriami i jak widzi sens to sie nie buntuje
Mój wymyślił gdzie posadzić liliowce.. i to był strzał w dziesiątkę .. a ja zachwycam sie jego pomysłem.. i moimi krokuskami W sadzie też będzie pięknie
Edit.. widzisz ile też mam zakoli.. dlatego dla równowagi wprowadzam proste linie