Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 00:29, 10 maj 2014

świerk sitkajski silberzwerg

Abies balsanea Nana

Abies Oberon

Abies balsanea Picolo
Gocha 00:34, 10 maj 2014

A taki barwinek dostałam od koleżanki- jest duży i rośnie wzwyż a nie poziomo i ma duże kwiaty i ciemnoniebieskie, intensywne
Mirella 08:11, 10 maj 2014

Gosiu jakie piękne zakupy, Lilaczek jeszcze śpiący, ale już za chwilkę pokaże na co go stać
iwonaal 10:01, 10 maj 2014

Rabata wow, masz talent nie zaprzeczaj.
dorciabe 10:37, 10 maj 2014

Gosia carexy, które sadziłam w ubiegłym roku bardzo dobrze przezimowały, wszystkie żyją. Ja mam carex morrowii variegata, frosted curls, bronz form, prairie fire, conica snowline
Jag_58 11:32, 10 maj 2014

Gosia ,ale żeś się rozbujała w tych zakupach ,faktycznie zostało coś dla innych ???? ale kupiłaś same rarytasy ,jodły z nowymi przyrostami wymiatają
Gocha 17:18, 10 maj 2014

dorciabe napisał(a)
Gosia carexy, które sadziłam w ubiegłym roku bardzo dobrze przezimowały, wszystkie żyją. Ja mam carex morrowii variegata, frosted curls, bronz form, prairie fire, conica snowline

Dorotko, wróciłam właśnie niedawno z Końskowoli - ale więcej tam nie pojadę. Niby wszystkiego mnóstwo ale ja pojechałam specjalnie po trawę i jej nie kupiłam bo była w dużych donicach czyli dużo droższa- na taką nie mam kasy - po 10,50 a w katalogu w mniejszych doniczkach po 3,50 netto- to jednak dużo taniej. Kupiłam tylko sporo jeżówki ale nie wiadomo jakie kolory- bo to mix. Jeszcze jakąś trawę ale taką co będzie trudno utrzymać w ryzach., i oregano jasne. Chciałam kupić orliki te ciemnogranatowe ale oczywiście nie było i wiele innych, które były w katalogu nie było dzisiaj w punkcie sprzedaży. Dorotko a gdzie Ty kupowałaś carexy i po ile?
Gocha 17:21, 10 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Rabata wow, masz talent nie zaprzeczaj.

Dzięki bardzo za pochwałę, staram się jak mogę. Ale sporo się zastanawiam zanim posadzę te rośliny, chcę, żeby wyglądały jak najlepiej. Pewnie nie wszystko mi się udaje ale ciągle się uczę. Pozdrawiam
Gocha 17:25, 10 maj 2014

Mirella napisał(a)
Gosiu jakie piękne zakupy, Lilaczek jeszcze śpiący, ale już za chwilkę pokaże na co go stać

Mirella dzisiaj też chciałam coś kupić tzn. miałam wszystko sprecyzowane ale nie jestem zadowolona za bardzo z dzisiejszych zakupów. Tylko jestem happy , że kupiłam jeżówki. Dopiero w tamtym roku nabyłam pierwszą i jedyną do tej pory, dzisiaj zakupiłam 12 szt, ale nie wiadomo jakie kolory bo to siewki- mix. Zobaczymy jak zakwitną.
Gocha 17:29, 10 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Gosia ,ale żeś się rozbujała w tych zakupach ,faktycznie zostało coś dla innych ???? ale kupiłaś same rarytasy ,jodły z nowymi przyrostami wymiatają

Jagoda mam wrażenie, że jednak nie wszystkiego nie wykupiłam. Coś jeszcze zostało a następne już rosną. Mam nadzieję trochę a właściwie jakąś większą ilość roślin kupić w lecie jak te małe teraz dorosną. Przede wszystkim będę wtedy kupowała hortensje, rh, borówki, jagody kamczackie i pewnie coś jeszcze. Zobaczymy w lecie.