Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:27, 22 mar 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

a teraz na jakieś zakupy i do ogrodu, bo jest od rana piękne słoneczko temp.+ 10 st.
ogrodoweimpresjejolki 08:40, 22 mar 2014

Do góry
W całej Polsce zapowiadają piękną słoneczna pogodę, a u mnie zimno i pochmurno

Nic to, w domu troszkę koloru się znajdzie Zakwitł grudnik jak przystało na drugą połowę marca

Cieszą też kwiaty azalii

Wilcza Góra 08:27, 22 mar 2014

Do góry
dzień dobry Wszystkim
Wilcza łapa idzie ostrzyć swoje pazurki w ogrodzie
do miłego....

Piaskownia na zakręcie 08:23, 22 mar 2014

Do góry
Przysłali mi pierwsze róże: Róża Novalis® ADR i Róża Rhapsody in Blue
Ładne krzaczki, jestem zadowolona

Zamawiałam w Ogrodnictwo Tomanek
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:42, 22 mar 2014

Do góry
W tym roku krokusy moje jakby mniej kwiatów miały. Może zbyt wysiliły się w zeszłym?
Albo tak jak mówisz, za ciepło było w zimie, i cały czas były na rozruchu, to potem i na kwiatki nie starczyło sił.

A ogólnie zadowolona jestem z zimy w ogrodzie, żeby tak moje siły były bardziej ogrodowe a nie kanapowe.
W nocy padało, czy grzmiało nie wiem, bo nie słyszałam. Teraz +6 i na wiele więcej chyba się nie zaniesie.
Pogodnego weekendu wszystkim. Niezapominajki jeszcze na rozsadniku, Czas je umiejscowić.

Ogród z łezką 07:02, 22 mar 2014

Do góry
Ogród z łezką 07:00, 22 mar 2014

Do góry
Wczoraj opanowaliśmy łezkę Przesadzone rozplenice, podzielone i przesadzone żurawki, ciurkadełko uruchomione
Były 3 rozplenice w łezce, ale to za dużo, w tym roku już by się rozpychały. Jedną stamtąd zabrałam, już podzielona
Zdążyliśmy jeszcze podsypać lawendy dolomitem.
Trochę czosnków wylazło znowu, korony cesarskie rosną jak na drożdżach. Jednak część ostróżek, po zeszłorocznych powodziach, nie dało rady. Jedna róża do wymiany. Liatry jeszcze się nie ruszają, nie wiem czy jeszcze czas na nie...
Ale już trochę kolorów jest

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 06:42, 22 mar 2014

Do góry
mi też 3 się najbardziej podoba ale ja bym dwa miejsca uwypukliła-coś takiego:

ale to Ty tu rządzisz
pozdrawiam i życzę miłego weekendu
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:20, 22 mar 2014

Do góry
Podążając za fascynacją florystyką byłam na pokazie florysty Tomasza Max Kuczyńskiego.
A to bukiety w jego wykonaniu:

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:01, 22 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ewuś dzięki za pamięc. Buziaczki zostawiam.Łapkę oszczędzaj i nie pisz na laptopku aż wyzdrowieje.

Posłuchałam Cię Bogdziu i już lepiej. Dziś będzie pięknie, więc życzę wspaniałego weekendu
Będę oglądać TV 20 kwietnia

Ogród cichy i przytulny 00:42, 22 mar 2014

Do góry
asiach napisał(a)
[img

Piękny ogród stworzyłaś.... Pozdrawiam
Ogród cioci 00:18, 22 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wszystkie doniczki z przesadzonymi krokusami posłużyły do ozdoby domu z suszarki i kołdry

I gotowe

Dziecięca wyobraźnia jest nieograniczona ...

Życzę szybkiego powrotu sprawności ruchowej...
człowiek to jednak twór niezbyt doskonały ....
co rusz jakaś część do naprawy
Szmaragdowy Zakątek 00:12, 22 mar 2014

Do góry
Wpadam z rewizytą, wiem tempo mam zabójcze Ale ale Nikita, zakochałam się w twoim słowie pisanym, przy wstępie płakałam ze śmiechu Ogródek masz śliczny, altana , ciurkadełko bajeczne Macham wiosennie i kwiatka zostawiam
Ogród przy lesie początek 2012/2013 00:10, 22 mar 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Asiu ,ładne w doniczkach .

Różyczki posadzone ,mus im kupić jakieś koleżanki ,może dostanę jarzmianki w szkółce .Moja towarzyszka ,wszędzie za mną .

Wiosna .Takie duże wszędzie hiacynty .

kocimiętka .

szałwia i siedząca na niej młoda jaszczurka ,czyli wiosna .

Ledwo dojrzałam tę jaszczurkę
Widzę że piesa Tobie też asystuje - moja nie zostawia mnie na krok
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:04, 22 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Ależ Ty masz przepiękną wiosnę u siebie... na jesień obowiązkowo u siebie muszę wsadzić krokusiki,gdzie tylko się da!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:59, 21 mar 2014

Do góry
Fajnie Irenko, masz efekt, jak przy pałacu królewskim

u mnie inaczej z górki na pazurki i bukszpanki czekają nie wiem do końca jak mam je posadzić, pomyślę przez sen, ostatnio wyśniłam pierogi w panierce
Ogród cichy i przytulny 23:43, 21 mar 2014

Do góry
Jestem właścicielką 20 arowej działki, a ogród zaczął powstawać od 1998r. Na początku był ugór i za nami jest sporo pracy. Wszystko wykonywaliśmy sami. Centymetr po centymetrze, metr po metrze …
Cały czas coś się w nim zmienia, a to za sprawą ostrej zimy, a to nietrafionych roślin, moich nowych wizji …. Niektóre rośliny zmieniały swoje położenie kilka razy. Nawet żartowałam, mówiąc, że one „zwiedzają” nasz ogród. Jest on dobrze doświetlony, praktycznie promienie słoneczne operują w nim od wschodu do zachodu. Ale w miarę upływu czasu, z roku na rok mamy coraz więcej cienia, który daje małą ulgę w upalne lato. W ogrodzie przeważa roślinność zimozielona. Dla przełamania monotonii zieleni starałam się zagrać kolorem, tak aby nie trzeba było czekać na jesień, na porę roku, która to wprowadza nas w świat pełen barw. Począwszy od wiosny wśród iglaków i roślin zimozielonych liściastych, takich jak : ligustr, trzmielina o liściach żółtych i żółto-zielonych zaczynają kwitnąć krzewy oczaru, forsycji, leszczyny południowej, rośliny cebulowe (przebiśniegi, hiacynty, żonkile, tulipany), wrzośce, a później azalie, bergenie, różaneczniki, jabłonie, piwonie, róże, mieczyki, powoje, wrzosy, trawy i wspaniałe hortensje.
tak wyglądał początek
[img
[img
Leśne Wzgórze 23:33, 21 mar 2014

Do góry
No na dziś już koniec siedzenia na Ogrodowisku- jutro rano eM przywiezie wypożyczony wertykulator i trzeba będzie wziąć się ostro do pracy. Dziś tylko pozbierałam trochę gałęzi, które pospadały z sosenek pod wpływem ostatnich wiatrów... a lista rzeczy do zrobienia taaaaaka długa

zdjęcia sprzed tygodnia:
Jejmość sasanka i rozłażąca się tojeść

krokusiki

berberys wypuszcza już żółte listki

Dziś po powrocie zobaczyłam, że forsycja zaczyna kwitnąć... może jutro uda się cyknąć kilka fotek w przerwie na kawę...
Działka prawie w Borach Tucholskich 23:21, 21 mar 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
dzisiaj pracowałem w tym miejscu -poprawki przy płotku i przyuważyłem że pąki pękają

więc już niedługo

Takie widoki lubię, chciałabym takie mieć w pierwszym dniu wiosny

Kiedy nadasz nam fotorelację ze szczepienia magnolek, ja chciałabym się od ciebie uczyć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies