Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Od ogrodu do łąki i stawu 22:31, 20 mar 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 20 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Się nie przejmuj, że za krótko przycięłaś Pastellę, będzie gęściejsza i ładniejsza. Ja moje też obcięłam, mimo że wytworzyła długie pędy, które wcale nie zmarzły. No, rok na róże się robi niesamowity, krzaczaste jak urosną, to będą gigantami.
Twoja wiosna śliczna w ogrodzie, stan zaawansowania mamy porównywalny, tyle że u mnie nie tylko niskie ale i wysokie żółte narcyzy rozkwitają. To ich rekord.

Gabrysiu, róże cięłam oszczędnie, szkoda mi było tj wysokosci.. taka łagodna zima może sie nie powtórzyć dłuuugo, wiec niech zaszczycą królowe swoją wysokością

Tylko boniki , przesadzane róże (w tym Pastella) i moja miniaturka, co miała wysokosc powyżej 1,5m.... skróciłam tę królową na 20cm. Czarnej plamistości dostała rok temu... .. za karę skazana na gilotynę

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:27, 20 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Anka ..ja to sie w tym roku tak pospieszyłam z robotą że chodzę teraz po ogrodzie i wyszukuję ...
oczywiście że cały czas coś się znajduje ,, ale w zasadzie to jestem nie na bieżąco tylko do przodu ...

Sarę bernard też zamówiłam ale malutkie picki dostałam . koleżanka zamówiła na waja strefo i dostała mutanty nie sadzonki . drogie wprawdzie jak psi ale z jednej sadzony zrobiła 3 duże jak moje dwie , więc szybko obliczyłam że jej po 60 zł wyszły taniej niż moje po 15....i bądź tu mądrym ..nie wiem czy jeszcze siem nie wkurzę i zamówię u niej sarę i inne . wprawdzie tyle odmian zamówiłam że w takie cenie to poszłabym z torbami ale sadzony mnie zauroczyły
krokusy po przekwitnięciu sadzę w obwódki , bo okrutnie mi się to u ciebie spodobało ....
roboty ci jednak już ubywa ...róże posadzone ...przycięte wrzosy ...pewnie gdybyś była bliżej to bym wpadła z pomocą ....

Alina.. wrzosów do cięcia mam na bity dzień..

Zakupy zamówione, trzeba posadzić i aby posadzić trzeba zrobić przemarsz wojsk.. czyli prawa flanka na lewą.. eMusiowi dziś pokazywałam co pasuje zrobić na już . na zaraz i natychmiast.. mam roboty na 2 miesiace tego co na już i natychmiast... wiec nie ma sprawy.. na dzień nie opłaca sie jechać, ale na tydzień zapraszam.. pokój do spania już mam Jeszcze nie ogarniety, ale na dniach zrobię porządek...
Na razie goście mieszkają, jak to sie śmieje eMuś.. czyli moje wszystkie rozsady

Od ogrodu do łąki i stawu 22:21, 20 mar 2014

Do góry
Na tulipany i narcyzy trzeba jeszcze poczekać

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:21, 20 mar 2014

Do góry
mira napisał(a)
Pierwszy dzień wiosny pokazany jak należy - a dodatkowo słoneczko - cudnie kolorowo
widziałam drabinkę pod drzewem - co to za patent

Chyba był powojnik, a czy jest to nie wiem.. bo go niechcący upierdutałam.. jak zwykle zresztą..
Pod drugim drzewem też jest.. i tego przycięłam bez upierdutania Ale tu drabinka sie rozleciała.. ale powojnik wzorowo.. tylko troszkę sie zniszczyło

taki jest latem..

Ania Monte na FB dała linka jak ciąć powojniki, wiec wziąłem sie książkowo do tematu I wyszło jak zwykle
Od ogrodu do łąki i stawu 22:11, 20 mar 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:04, 20 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Wschodzi mi taka roślinka, ale nie pamietam bo tam siedziało kto wie co to?

To orliki
Foto krokusków białych cudne.. a 6 stron o farbie.. nie mój temat.. wiec się nie wypowiadam..
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:01, 20 mar 2014

Do góry
Pozdrawiamy na swojską oranżadkę zapraszamy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:57, 20 mar 2014

Do góry
Aby przejść od linii prostych do kółek to może tak zrób rabatę.. z dwóch jedną..

Od ogrodu do łąki i stawu 21:55, 20 mar 2014

Do góry
Dzięki, że zaglądacie, chociaż u mnie cisza, bo staram się skupić na pisaniu pracy... ale nie za bardzo mi to wychodzi, więc dziś zmobilizowałam się do zrobienia zdjęć i pokażę, co u nas wiosennego

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:51, 20 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Nie leży mi ta rabata po lewej... te wcięcia na 3 półkola.. nie wiem dlaczego, ale mi nie pasi..

Do sąsiada też nic, tylko strzelać..

We Wrocławiu drzewa kwitną.. szok..
Ania i róże i cała reszta :) 21:50, 20 mar 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Aniu - to ja Cię jeszcze pomęczę Strasznie się różano zrobiło na O. - duża część ogrodomaniaków zapadła na "różyczkę" i ja też między innymi Ale że na razie mogę kupić tylko kilka krzaczków to muszę wybrać takie co mi będą pasowały... no taki mój los że się musze "umarudzić" zanim coś zrobię
Aneczko - jak wysoka rośnie Aphrodite - bo jest tak piękna że nie mogę oderwać od niej oczu... a jeśli chodzi o te wysokości róż podane w internecie czasem bardzo różnią się od rzeczywistości... np. myślałam o róży Beverly która też mi sie bardzo podoba i pachnie w dodatku i wyczytalam że rośnie na 80 cm (to jest na razie moja górna norma ) a w opiniach ludzie piszą że ma u nich 1,60 - noooo taka jakby ciut różnica Aphrodite, Beverly, Senteur Royale, z rabatowych Bailando, Baronesse, Melusina.... możesz słówko o nich napisać... zastanawiałam się też nad różami miniaturowymi - dałabym je na przód rabatki - takie do 50 cm to mnie by nawet wystarczyły - Heidi Klum - w której nadal jestem zakochana i choć wiem że może chorować to ja ją chyba muszę kupić Biedermeier, Honeymilk...
Anuś - no przepraszam, ale już chyba taki los Królowej Różanej że się wszyscy przychodzą pytać buziaki

Aneczko, Aphrodite u mnie jeszcze ani razu nie przekroczyła metra, tak wygląda w sezonie w całej okazałości:

Tu akurat już przekwita, więc nie wygląda najlepiej.

Bailando i Baronesse polecam, stawiałabym także na Leonarda, wspaniale kwitnie, History, Pastella, Augusta Luise. Biedermeier się rzadko sprawdza, jego pąki bardzo długo się rozwijają i byle deszcz je niszczy, u mnie dopiero zaczęła się jako tako sprawdzać po przesadzeniu pod ścianę domu, gdzie prawie wcale nie pada, na rabacie wciąż mi chorowała a kwiaty łapała pleśń.
Pozostałe róże, które podałaś rosną różnie, opinie też mają różne .

anna_g napisał(a)

Rozumiem o co chodziło Rabata była fajna ta będzie też fajna ale po prostu inna - z cisami faktycznie bedzie świetne tło i osłona i od wiatur i od drogi tylko jakieś wąskie je tam dać musisz albo formować i ciąć. Ciekawa jestem jak to wyjdzie Tym bardziej że ja róze chcę sadzić przy płotku (takim drewnianym) a za płotkiem chcę dać cisy - bo w razie jak się płotek rozleci - już nie jest pierwszej młodości to będzie taki zielony ekran. Ale ostatnio wyczytałam, że róż nie powinno się sadzić blisko krzewów no to się zastanawiałam czy to dobry pomysł. Ale jak widzę to u Ciebie to jestem spokojna że można tak zrobić

Myślę nad wąskimi odmianami, wciąż sie nie mogę połapać, które z tych cisów będą najlepsze. Odpada na pewno Hilli, jest droższy od innych a rośnie wolniej. Potrzebuję min. 20 szt tych cisów, więc muszę się dobrze rozejrzeć. Ta rabata teraz była zbyt kolorowa, jak robiłam zmiany przed domem, wszystko na co nie miałam miejsca posadziłam właśnie tam, w lecie było tu mydło i powidło, aż po oczach raziło kolorami.
Dwa ogrody 21:37, 20 mar 2014

Do góry
Śliczności, szkoda że muszą przekwitnąć

Moje "Ranczo Akapulko" 21:37, 20 mar 2014

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki stawiamy wszystkim mojej roboty oranżadkę , bo dziś mamy święto naszej ulicy Al.JózefaPiłsudskiego.
prosty przepis
10L. wody zagotować W dużym garnku
-Cukier (cukru dać według swojego uznania aby nie za mało
-Mięta może być suszona (można też dodać esencję smakową)
-Drożdze( połowę tej malutkiej kosteczki rozmieszać w ugotowanej zimnej lemoniadzie w szklance )i wlać to do naszej oranżadki w garnku.Później rozlać do butelek i odstawić na noc w ciepłe miejsce a na drugi dzień przenieść w miejsce chłodne. Nie miałam smaku landrynkowej i nie miałam barwnika z mięty miała słabą zieleń Moja oranżadka nie ma żadnej chemii smakowo jest super i jest mocno gazowana.

Rewolucje ogrodowe Pauli 21:34, 20 mar 2014

Do góry
Paulaa napisał(a)
Byłam dziś w super szkółce, zamówiłam 2 stożki cisowe i zastanawiam się nad kupnem tych ( foty poniżej), natomiast na przyszły tydzień zamówiłam dodatkowo 3 kule na pniu wysokość ok 140 cm

Serby pytałam u nich przywiozą mi wysokość 1,20 cm ale nie widziałam ich na oczy więc nie mogę powiedzieć jak wyglądają, dostarczą mi foto i w przyszłym tygodniu będę widziała na żywo

Ale cudne kulki Nie widziałam takich u nas choć parę szkółek odwiedziłam ciekawa jestem ceny takiego stożka i kulki na pniu. Jeśli możesz zdradzić na pw będę dzwięczna
Ogródeczek 21:34, 20 mar 2014

Do góry
Dwa ogrody 21:20, 20 mar 2014

Do góry
Ale wiosennie się u Ciebie zrobiło iryski super, latem dokupię żeby więcej było pozdrawiam
Piaskownia na zakręcie 21:18, 20 mar 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Pustynnik już mi kwitł ten pomarańczowy, choć spisałam go na straty bo nie wiedziałam,że po kwitnieniu zanika
dla Ciebie

Bardzo dziękuję, piękny jest. Jeszcze kiedyś z nim spróbuję
Ogródek mleczajki 21:17, 20 mar 2014

Do góry
Działka wkoło Lubczyka :) 21:15, 20 mar 2014

Do góry
Miało być bez szaleństw! Chyba nie potrafię
Zakupy z biedry

I z ogrodniczego

Męża Kolega z pracy dał nam jeżyne w weekend mamy jeszcze do niego podjechac po maliny

Jeżyna to ta w worku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies