Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród z uśmiechem 23:22, 03 paź 2016

Do góry
Jolu, zakątek dereniowy bardzo będzie ładny. Nie wiem dlaczego, ale to miejsce kojarzy mi się z tym u Danusi:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712386837569/
Byłoby całkiem ładnie
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:06, 03 paź 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Ja też nie wiedziałam co to jest ta listwa ale już się dowiedziałam Elewację robiłam 4 lata temu, listwy nie mam ( mam się martwić ?), pamiętam, że strasznie marudziłam jeśli chodzi o rośliny- najbardziej żal mi było wisterii, ale przeżyła.

Iwk4 napisał(a)
Witaj, co to jest ta listwa startująca? Bo ja chyba też jej nie mam na gospodarczym budynku?

Listwa startująca chroni przed przedostaniem się np. gryzoni pomiędzy ocieplenie a mur budynku, jednocześnie zapewniając utrzymanie wentylacji. Niestety w przypadku braku takiej listwy wszelkie gryzonie w łatwy sposób dostają się pod ocieplenie i buszują, bo mają tam idealne warunki. Niestety u mnie myszy (lub coś z rodziny myszowatych bo były zdecydowanie ciemniejsze) potrafiły wejść właśnie w te szczeliny (po odkopaniu widać było dziesiątki korytarzy w ziemi, które prowadziły pod ocieplenie) a następnie buszowały pod steropianem i jakby tego było mało przegryzły się przez piankę montażową wokół okna kuchennego i przeżyłam "wizytę" dwóch "myszowatych" w kuchni. Horror! Przez dwa dni było polowanie w kuchni na tych nieproszonych gości. Nie wspomnę już o wygryzionych dziurach w szpalecie okiennej oraz przede wszystkim o ubykach w ociepleniu
Podobno nawet kuna jest w stanie wejść pod tak niezabezpieczone ocieplenie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 03 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A u ciebie nie padało? Bo ja dziś kawkę w domu wypiłam
Nawet kotek przerzucił się z łowienia ptaszków na rybki w akwarium

Nooo, te graby widziałam wielkie. Ogród potężny, same drzewa i zieleń. Dostałam kilka sadzonek i teraz boję się je sadzić.
Będziesz musiała je chyba po jakimś czasie podcinać

Padało ... pięknie padało nawadnianie na kilka dni można wyłączyć
Ja będę je cały czas podcinać żeby formowac i jednocześnie ograniczać wzrost ... może nie będzie tak źle
NewLife w ogrodzie 22:55, 03 paź 2016

Do góry
Fajnie Was widzieć dziewczyny
Macham serdecznie
Do raju daleko - u Ewy 22:47, 03 paź 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Gosiu, dużo naparstnic mi teraz zakwitło. One są z moich wiosennych wysiewów.

Potwierdzam, naparstnice nadal kwitną U mnie to samo.
Do raju daleko - u Ewy 22:45, 03 paź 2016

Do góry
Jakie wielkie dynie Fajnie Dorotka wyszła
Ewuniu, miło spędziliście czas
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 03 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Iwonko, ale taras masz tuż tuż, usiądź sobie wygodnie na wypoczynku a ja Ci kawkę zrobię
Miło się czyta takie słowa

A u ciebie nie padało? Bo ja dziś kawkę w domu wypiłam
Nawet kotek przerzucił się z łowienia ptaszków na rybki w akwarium

Nooo, te graby widziałam wielkie. Ogród potężny, same drzewa i zieleń. Dostałam kilka sadzonek i teraz boję się je sadzić.
Będziesz musiała je chyba po jakimś czasie podcinać
Ogród z pergolą 22:35, 03 paź 2016

Do góry
Ale się narobiło. Kilka fotek pociągnęło sporo tematów ogrodowych. Aniu, częściej musisz fotki dawać
Zaraz w ruch dobre rady poszły
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:27, 03 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Piękny widok. Mogłabym ta stać, i stać i siem gapić ... Renia, nogi już mnie bolą od tego gapienia się
Buziak

Iwonko, ale taras masz tuż tuż, usiądź sobie wygodnie na wypoczynku a ja Ci kawkę zrobię
Miło się czyta takie slowa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:25, 03 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, te graby wsadziłaś kilka sztuk razem?
A co, jak podrosną i zaczną się wypychać i przechylać ?
Kurcze podoba mi się.
Ale widziałam duże drzewa i wiatrołomy, bo nie dały rady ... Tylko nie wiem, ile lat miały. Były spore ...

Tak Iwonko, mam trzy w jednym dołku ... mówisz, że olbrzymy z nich będą? kurczę no nie wiem ... no ale też mi sie podoba W sumie to nie zastanawiam się co będzie jak drzewa podrosną ... bo czy ja dożyję? A może wielopniowe nie rosną tak szybko bo mniej czerpią z dołka?
W kamiennym kręgu od początku 22:18, 03 paź 2016

Do góry
Aniu, piękne zmiany przeszedł kamienny. Dzięki za fotki porównawcze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 03 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Piękny widok. Mogłabym ta stać, i stać i siem gapić ... Renia, nogi już mnie bolą od tego gapienia się
Buziak
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:13, 03 paź 2016

Do góry
Reniu, te graby wsadziłaś kilka sztuk razem?
A co, jak podrosną i zaczną się wypychać i przechylać ?
Kurcze podoba mi się.
Ale widziałam duże drzewa i wiatrołomy, bo nie dały rady ... Tylko nie wiem, ile lat miały. Były spore ...
Ogródek Iwony II 22:02, 03 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Ja chyba też posadzę cebule dopiero jak się ociepli.
Teraz cieszę się deszczem
Pozdrawiam Iwonko

Aniu, masz rację. Tylko, żeby to było jeszcze przed zimą
U mnie też pada.
Ogródek Iwony II 22:01, 03 paź 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)

nasz syn tez duzo pomaga, zaczelo sie od podaj srobke a teraz juz duzo potrafi sam i chetnie nas zastepuje i pomaga

ja sie tez przymierzam do remontu kuchni i bedzie duzo szuflad u mnie

Ale masz fajnie
Moi by tylko przy kompie siedzieli ( za mamusią )
Dlatego się cieszę, jak inne rzeczy ich zajmują
Ogródek Iwony II 21:59, 03 paź 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka poradź proszę. Mam żurawki Zipper 16 sztuk, które miały być w ogrodzie przy biurze. Zrezygnowałam z sadzenia tam kolejnej hortensji i żurawek. Rośliny te znajdą miejsce w ogrodzie przydomowym.
Iwonka czy żurawki mogą być posadzone na obwódce? Myślę, żeby posadzić je w przedogródku na największej rabacie. Dodadzą trochę koloru, bo same tam iglaki, jedna hortka i dwa rh.
Co o tym myślisz?

Mirelko, nie znam tych żurawek Zipper, jak po zimie będą wyglądać.
U mnie po zimie żurawki wyglądały różnie. Większość musiałam przyciąć, ale bardzo szybko wystartowały. Bynajmniej większość ...
Jeśli ci opuchlaki nie pożerają roślinek, to możesz spróbować.
Wprawdzie to ni Zipper, ale efekt jest: Lime Marmalade rozmnożone z żurawek od Ewy

Ogródek Iwony II 20:14, 03 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko ja z cebulowymi zacznę chyba po tym ochłodzeniu, bo przyszły tydzień podobno zapowiada się cieplejszy... podobno
Chociaż na samą myśl o tym ile tego mam i ile jeszcze planuję to mnie głowa boli, ale przynajmniej mam zaplanowane co i gdzie

Łuki, przed chwilą sprawdziłam 10-dniową pogodę. Do niedzieli ma padać ...
Dziś pada cały dzień. Potem u mnie ma być tak samo zimno, ale zza chmur ma być słoneczko, w dzień 11 - 12 stopni, w nocy 2 stopnie. Brrr..... Jak pomyślę o cebulowych, zimniej mi jest...
Jak tylko pokaże się bezdeszczowo, zaraz zabieram się za wykopanie gladioli i wsadzanie cebul.
I szczęściarzem Łuki jesteś, jak wiesz, gdzie co posadzisz.
Ja jak zwykle zagubiona jestem
Znowu będę chodzić z kartonikami między rabatami i rozkładać paczuszki
Rok temu sadziłam po kilka w jednym miejscu, teraz planuję pojedynczo, ale więcej na rabacie w danym kolorze ... Czy się uda, nie wiem, bo ilość ograniczona.
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:05, 03 paź 2016

Do góry
Dominiko, Agnieszko, dziękuję za info o malinkach. Zawsze cięłam wyżej, albo dopiero wiosną. Teraz tez przytnę jesienią
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 19:52, 03 paź 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Niestety trwają prace przy zakładaniu listwy startującej (o której zapomniała firma wykonująca ocieplenie i elewację budynku).

Witaj, co to jest ta listwa startująca? Bo ja chyba też jej nie mam na gospodarczym budynku?
Ogródek Iwony II 19:41, 03 paź 2016

Do góry
Zani odpowiem na dzisiejsze posty, chcę się podzielić nową wiedzą
Umiałąm do tej pory znajdować posty konkretnej osoby wpisując Jej Nick w budkę u góry i pokaż posty. W ten sam sposób wyszukiwałam konkretny problem wpisując nazwę roślinki, choroby, czy pojęcie.
Dziś czytajac wątek Anidowiedziałąm sie, ze można w ten sposób znaleźć na forum obrazki wg kolejności wstawienia ze wszystkich wątków
O tak:
Rojodziejowa napisał(a)

Sprawdziłam, działa, ale zostawiłam na chwilkę pismo obrazkowe, żeby mnie na tydzień nie wciągnęło czasem
edit: Nie wiem, czy będę korzystać często, bo miszmasz zdjęciowy jest ... Pełno fotek bez segregacji, czasami wrzucane, aby było ...
Nie dziwie się Danusi, ze często ma problem z mulącym serwerem. ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies