Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:47, 19 mar 2014

Do góry
Aniu, poszalałaś z zakupami ale to takie miłe i sympatyczne szaleństwo. Sama bym mu uległa, ale skutecznie areałem jestem ograniczona
Z Sary Bernard będziesz bardzo zadowolona. Moja siostra bardzo ją chwali. Ma ogromne kwiaty i długo kwitnie.
Fotka tej piwonii od siostry

Kubusiowo II 21:31, 19 mar 2014

Do góry

Doświadczenia brak:( 21:30, 19 mar 2014

Do góry
Witam wszystkich! Wraz z pojawieniem się cieplejszych dni, przyszła ochota na prace w ogródku. A że ogródek świeży, bo budowa zakończyła się dwa lata temu, to jest w nim niewiele przypadkowych nasadzeń, więc mnóstwo pola do popisu. Ale tu pojawił się problem, tzn. brak doświadczenia, a co za tym idzie brak zdecydowania. Tysiąc pomysłów na minutę, tylko jak to wykonać, od czego zacząć? Ale od czego jest internet?? Tak też trafiłam do ogrodowiska i......... wsiąkłam Od kilku dni regularnie co wieczór przeglądam różne wątki w poszukiwaniu inspiracji. Nadziwić się nie mogę, co jeden ogród, to piękniejszy. Mam też kilka ulubionych, do których regularnie wracam i próbuję conieco skopiować do siebie. Jednak jakoś mi to nie wychodzi. Stąd moja prośba - spójrzcie proszę na zdjęcia, może podpowiecie mi jakie rośliny widzielibyście przy płocie od forntu. Działka ma prawie 12 arów, pas pod płotem to około 20 metrów. Po prawej domu stronie posadzone w zeszłym roku thuje Columna, posadziliśmy je, bo sąsiad ma takie same, ale już dorosłe - okołe 6-letnie (po lewej stronie naszego domu). Mam jakiś pomysł, zaczęłam już nawet kopać, ale wolałabym poznać najpierw Waszą opinię. Liczę na pomoc i nie ukrywam, że najbardziej na zdanie Szefowej Pozdrawiam i życzę słońca w jutrzejszy dzień, a takie się podobno zapowiada
Ogrodowa przygoda Majeny:) 21:24, 19 mar 2014

Do góry
Majena napisał(a)
Moniko bardzo dziękujeZmykam pod prysznic i zaraz wracam zalukać do ciebie:*

Umnie na razie trochę zakupowo..ale w działaniach na razie stoimy pogoda i finanse niepozwlaja robic wszystkiego od razu ale pochwale się po kolei a wiec mój zdolny mąż robił sąsiadowi budki caly tydzień ja wierna żona mu pomagałam i malowałam wszystkie deski uff miałam dość...a wiec niemiałam sił na ogrdowisko..i jeszcze gości na 5 dni się zjechało

ale dzisiaj troszkę sobie pokupiłam i humor od razu jak najbardziej ogrodowy..

A no właśnie i co najważniejsze zaczynamy nasze prace od zrobienia ogrodzenia i zamówiliśmy material musimy czekac 2 tyg az do nas dotrze a mianowicie wybraliśmy taki...

A wiec teraz czekam na troszkę cieplejsze dni i biore się za kopanie w głowie mam plan zobaczymy jak nam wyjdzie...trzymajcie kciuki
fajnie to wyszło gratulacje ja próbuje szukać stolarza do zrobienia kurnika i tu nie ma nigdzie ale co tam moze jeszcze znajdę
Ogród przy lesie początek 2012/2013 21:15, 19 mar 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Przyszły ,moje zamówione róże i jeżówki .Ładne sadzonki ,właśnie się ,moczą .
Marysiu ,7.99 i 9.99 więc taniej niż w np.rosarium .

Bardzo ładne sadzonki Renatko i cena rzeczywiście atrakcyjna.
Swoich jeszcze nie posadziłam, czasu mało a ostatnie weekendy nie sprzyjały pracom w ogrodzie. Przymierzam się do soboty ale pracy tyle, że nie wiem czy się ze wszystkim wyrobię
A sadzonki jeżówek ładne?
pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:11, 19 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Muminka nie było.. pogoda kiepska na wyjazdy

Przylaszczki od Bogdzi znów cudne są.. kwitną na całego.. przy okazji dostałąm fiołki i zawilca, ma już pąka... może sie rozmnoży
Tak si z prezentu cieszę, ze aż 3 fotki wrzucę.. wybaczcie..

To u Ciebie deszcz nie padał że tak kwitną? Moje pozamykane.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:06, 19 mar 2014

Do góry
Bardzo Was prosze i Ciebie Danusiu jesli znajdziecie czas prosze o mala konsultacje, chcialabym uzupelnic te rabate o trawy i nowe roslinki, zerknijcie czy to ma sens:
-za katalpa dwa lub trzy miskanty zebrinus lub morning light
- przed katalpa dwie trzy jezowki purpurowe lilliput lub wyzsze
- pomiedzy hortensja a rh i za glazem rozplenica japonska hameln
- przed lub pomiedzy lawendami ameria
Wybralam ciemno rozowa jezowke i amerie bo rh kwitnie na rozowo i te kolory ladnie by sie odbijaly na tle bialych hortensji. Z tylu nie moge nasadzac za duzo bo brama sie tam rozsuwa.
Czy to ma sens? Pomozcie prosze
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:05, 19 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudności Uwielbiam obglądowywać twoje fotki

No to jeszcze coś poszukam

Tu w literę L rosną krokusy, tulipany, liliowce i irysy... kupiłam mega paczkę 500szt, i myślałam, żę po 30 gr to kupuję botaniczne, a to kupiłam wielkokwiatowe.. i dlatego dopiero kwitną Trochę kiepsko, bo liście tulipanów je zasłaniać zaczynają..

Jeden boczek

Drugi boczek

I wystarczy na dziś

Ogródek Anity 21:05, 19 mar 2014

Do góry
Proszę Krysiu
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:01, 19 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wiosnę mamy w tej samej fazie

Włąsnie o Tobie myślałam, że dziś u Ciebie nie byłam i ja kto tak????

Ciemierniki.... bo jak ich nie pokazywać ? Też jeszcze liści nie przycięłam.... czasu brak bo na forum siedzę

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:58, 19 mar 2014

Do góry
Wrzośce nigdy tak pięknie nie kwitły.. po prostu cud-miód-malina.. kilka fotek, nie mogę sie zdedydować którą wstawić..

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:55, 19 mar 2014

Do góry
Muminka nie było.. pogoda kiepska na wyjazdy

Przylaszczki od Bogdzi znów cudne są.. kwitną na całego.. przy okazji dostałąm fiołki i zawilca, ma już pąka... może sie rozmnoży
Tak si z prezentu cieszę, ze aż 3 fotki wrzucę.. wybaczcie..

Dwa ogrody 20:54, 19 mar 2014

Do góry
Nasiona powojnika zebrane trzy tygodnie temu i posiane na próbę

nowa piwonia, ciekawe, czy zakwitnie w tym roku, kiełki są dorodne

tulipany

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:53, 19 mar 2014

Do góry
A teraz foty dzisiejsze.. chyba muszę mega plan naprawczy wprowadzić..

Narcyzy miniaturowe kwitną na całego.. niestety przetrzebione tak jak i reszta.. trudno .. będą inne kwiatki.. iryski mam do przesadzenia z głupich miejsc..

Magnolii gwiaździstej pękają pąki.. szok..

Hiacynty prawie gotowe do pokazu

Oczar jeszcze kwitnie..

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:53, 19 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Uwielbiam Twoje miskanty, stale zaglądam w poszukiwnaiu kolejnych pieknych zdjęć.

Posortowałam sobie właśnie zdjęcia i zrobiłam galerię najładniejszych moim zdaniem Dla Ciebie moje margaretki w miskancie

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:49, 19 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
nie wiem jak to jest, ale krokusy kwitną 2 tygodnie tulipany tyle samo, u wielu kwiatów czas kwitnienia jest podobny, a mamy w ogrodzie i piejemy do nich z zachwytu... idąc tym tropem trzeba byłoby zrezygnować z większości

Aneta.. to samo miałam napisać..
Sztuką jest stworzyć ogród który cały czas będzie czymś zaskakiwał... bo to mi sie podoba w ogrodzie najbardziej, że widać pory roku.. różne zdarzenia z życia pamiętam właśnie po tym co kwitło w ogrodzie
Ogród jest jak zmieniający sie obraz.. a to dają kwiaty które kwitną i przestają, a w ich miejsce zaczynają inne... dlatego lubię byliny i liściaste, bo to one nadają zmienność ogrodowi. Jaka przyjemnosć patrzeć cały rok na to samo?? To tak jak oglądać na okrągło ten sam film..... mi nie przeszkadza, że one kwitną krótko.. ale jedne są wczesne, inne późne.. i w rezultacie kwitnienie trwa grubo ponad miesiąc.. Dlatego musi być szkielet ogrodu.. i wypełnienie..

Miały być dzisiejsze foty.. będą stare... to jest praktycznie to samo ujęcie.. w odstępie 2 może 3 tygodni..

W pierwszym wątku (dużo już nieaktualne) pokazywałam zmienność w czasie.. historia 1 rabaty, a tu pokazywałam w prawo i lewo patrz

Miało być krótko..
Ogrodowa przygoda Majeny:) 20:43, 19 mar 2014

Do góry
Moniko bardzo dziękujeZmykam pod prysznic i zaraz wracam zalukać do ciebie:*

Umnie na razie trochę zakupowo..ale w działaniach na razie stoimy pogoda i finanse niepozwlaja robic wszystkiego od razu ale pochwale się po kolei a wiec mój zdolny mąż robił sąsiadowi budki caly tydzień ja wierna żona mu pomagałam i malowałam wszystkie deski uff miałam dość...a wiec niemiałam sił na ogrdowisko..i jeszcze gości na 5 dni się zjechało

ale dzisiaj troszkę sobie pokupiłam i humor od razu jak najbardziej ogrodowy..

A no właśnie i co najważniejsze zaczynamy nasze prace od zrobienia ogrodzenia i zamówiliśmy material musimy czekac 2 tyg az do nas dotrze a mianowicie wybraliśmy taki...

A wiec teraz czekam na troszkę cieplejsze dni i biore się za kopanie w głowie mam plan zobaczymy jak nam wyjdzie...trzymajcie kciuki
Ostnica - Stipa 20:39, 19 mar 2014

Do góry
Stipa 10 dni po pikowaniu

Wszystko o czym ... Marzysz 20:27, 19 mar 2014

Do góry

zostańmy zatem na froncie ...
Bajkowy ogród Weroniki 20:25, 19 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Takie niezbyt dobre zdjecia hortensji znalazlam

Bogdziu, dziękuję za zdjęcia i za żywe, teraz czekam z ciekawością i w cierpliwość się uzbrajam. Zapytam, czy żółta piwonia może kazać czekać na kwiaty 4 lata?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies