Prosze o pomoc bo mam watplwosci, jaki rodzaje traw sa w brzozowym zakatku, widze rozplenice japonska, a te rozczochrane z przodu, zielone z zoltym paskiem te najnizsze z przodu i pomiedzy rozplenicami wysokie? A pomiedzy trawami jest chyba berberys, wicie moze jaki?
Oj, trafiłam na imieniny??? Wszystkiego naj naj naj!
W wolnej chwili zajrzyj do mnie-wstawiłam zdjęcie przyciętej Limki, ale mam wrażenie, że ja źle ciachnęłam...wypowiedz się w tej kwestii...bo anabelki przycięłam nisko-na1-2 oczka.
Alinka, no muszę to zrobić, bo mnie nerw na to bierze
Będę u ciebie i po drodze u Agnieszki, tego sobie nie odpuszczę
zaraz pooglądam twoją wiosnę, w twoim buszu mają ciepło, to pewnie z kopyta ruszyły
i dalej, co zmieniam
widok z innej strony
muszę wykopać wszystkie rośliny, jest tego pełno, teraz łyso, w sezonie busz i ładnie je połączyć
Aniu, durnoty likwiduję...dążę do jak najmniej absorbującego ogrodu, a robię co innego
o jednym miejscu pisałam, koło glicynii, teraz pokażę kolejne
popatrz na to, bzdurne, same rośliny w sezonie jak rozwinięte, ok, ślicznie, ale technicznie głupio, zatem likwiduję te 3 kółka i zmieniam , gdzie dam rośliny, jeszcze nie wiem, będzie wygodnie kosić i chodzić
teraz tu, wszystkie koła do likwidacji, rabaty będą mieć tylko linie proste, wszędzie, muszę to w całość połączyć, te 3 koła i prostokąt, jeszcze nie wiem jak..... na drugim czarno-białym widać kółko z trawami i różami, to połączę i będzie aleja pomiędzy tym a bukszpanowymi kulkami]
Teraz faktycznie widzę, że to Natasha R.
U mnie kwiat jest taki
Faktycznie taki sam
Już w pierwszym sezonie ładnie się rozkrzewiła i kwitła . Będziesz zadowolona z niej
ANIU -robi się taki kołnierz koło każdego szpikulca jak najszerszy i szpikulec do ziemi miał ok . 50 cm..
i jest jeszcze od kołnierza do kołnierza dodatkowe wzmocnienie
po takich wichurach teraz jest i widze że siedzi mocno ... zresztą to nie jest wiatrem podszyte tylko bardzo ciężka konstrukcja
Natasha R? Też ją mam, jedną, nie poznałam . Jest piękna , jedna z moich ukochanych! Będziesz z niej zadowolona
Oto moja
To młoda roślina- to był jej pierwszy sezon u mnie ma piękne, subtelne kwiaty!
A ja posadziłam Solero ( cytrynowa), Novalis (taka lila róż) i Parole ( ciemny róż i oooogromny kwiat podobno!)
Ja tak odnosnie ciecia rozanecznikow. Po poprzedniej wlascicielce odziedziczylam duze, ponad metrowe azalie. Ale liscie byly tylko na koncach pedow. Wygladaly sucho i brzydko. Przesadzilam, dokarmilam i drastycznie przycielam. Krzewy mialy 12 lat. Pieknie odbily.
Pewnie, że pędzi teraz po deszczu jeszcze przyśpieszy
Udanego poniedziałku
w następny weekend ciacham mój jałowiec, robię taki geometryczny wzór
i z tej kosodrzewiny bonsai będę robić, no może bliżej, co sezon będę świeczki ułamywać , tak około 2.3