Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Nallar 20:32, 04 maj 2014

Katkak napisał(a)

Ewuś po orzechu wspina się glicynia.

Widziałam glicynię w fazie kwitnienia, piękna, szkoda tylko że jest trująca.
Katkak 20:38, 04 maj 2014

Puszkowe latarenki przeprowadzone do ogródka, ale jakość zdjęć kiepska.
Katkak 20:40, 04 maj 2014

Nallar napisał(a)

Widziałam glicynię w fazie kwitnienia, piękna, szkoda tylko że jest trująca.

Ja mam dwie gdzieś od 3-4 lat i jeszcze nigdy nie kwitły, ale może kiedyś się doczekam. Milina mam przy starej gruszy, ale jest jeszcze maleńki. Sadziłam go na jesieni dopiero.
Katkak 20:43, 04 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
No to dobrze ,bo już myślałam ze nie tylko jesteś artystka ale i rzemieślnik ,ulżyło mi

Daj spokój, taka ze mnie artystka jak z koziej,,, Szkoda, że nie umiem jakichś typowo majsterkowych rzeczy robić. Chętnie bym się np. zaprzyjaźniła z wyrzynarką, ale jakoś przeraża mnie to urządzenie. Jakoś mi się wydaje, że zaraz bym sobie paluchy poucinała, brrrr
Jag_58 20:52, 04 maj 2014

Katkak napisał(a)

Ja mam dwie gdzieś od 3-4 lat i jeszcze nigdy nie kwitły, ale może kiedyś się doczekam. Milina mam przy starej gruszy, ale jest jeszcze maleńki. Sadziłam go na jesieni dopiero.

Kasiu chyba wiesz że milin jest bardzo silnymi pnączem mocno się rozrastającym i w razie rezygnacji trudnym do pozbycia
Katkak 21:01, 04 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Kasiu chyba wiesz że milin jest bardzo silnymi pnączem mocno się rozrastającym i w razie rezygnacji trudnym do pozbycia

A niech sobie rośnie chłopina
Katkak 21:09, 04 maj 2014

Katkak 21:14, 04 maj 2014

W sierpniu zeszłego roku coś niedobrego zacęło się dziać z moim klonem. Jakby gałązki mu usychały. Poobcinałam mu je wtedy. E tym roku początkowo wydawało mi się, że wszystko z nim ok, ale jak zaczął puszczać liście to już nie jest tak optymistycznie. Na gałęzi pojawia się taka czarna plama jak powyżej, a potem gałązka zamiera. toś wie o to może być za draństwo?
Nallar 21:17, 04 maj 2014

U mnie z pnączy rosną tylko wiciokrzewy, jeden właśnie kwitnie (dodałam zdjęcie). Testowałam już powojniki ale coś im nie pasowało. Mam nadzieję że moja pnąca hortka którą ukorzeniłam przetrzyma majowe przymrozki i będzie pięknie pięła się na przygotowanej pergoli.
Katkak 21:21, 04 maj 2014

Ja miałam kiedyś wiciokrzew, ale zima dała mu radę (choć nie była to jego pierwsza). Z powojnikami u mnie też bez szału, dlatego w tym roku testuję jednoroczne - groszek pachnący, wilca i dynię ozdobną butelkową. Jak się nie uda to przynajmniej kosztowało mnie to grosze. A jak się uda to tylko się cieszyć. I co roku można mieć coś innego Glicynie na razie nie kwitły, a milin dopiero zaczyna przygodę u mnie więc zobaczymy. Aaaa, no jak mogłam zapomnieć o moich niezawodnych winobluszczach - trójklapowy i pięciolistkowy. Ale one wszędzie chyba dadzą radę.