Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 19:57, 04 maj 2014

Sporo jeszcze zostało do zrobienia, ale co mnie samego dziwi, jestem zadowolony tym bardziej, że wszystkie rośliny miałem. Kilka roślin jednak będzie trzeba nabyć, sporo rzeczy dokończyć itd.
W dzisiejszy słoneczny dzień rabata prezentowała się następująco.
Patrzymy w lewo i w prawo... no i piesek się załapał.

Mój jakże ukochany płot po części będzie przykryty, a za ciurkadełko dosadze jeszcze czerwonego berberysa... troche ciasno ale jakoś go tam wcisne

Są tutaj lilie, liliowce, trawy i naparstnica(ta delikwentka przyszłą tu na gape, taka rada nie wrzucajcie nasienników naparstnic na kompost, rosną wszędzie, chociaż czasem to zaleta

malgorzata_s... 20:02, 04 maj 2014

Łukasz piękna ta rabata Jestem zachwycona
dominika_rew 20:07, 04 maj 2014

Super efekt, a to "tylko" za sparawą własnych roślinek i pracy, także powinieneś być z siebie dumny, bo wyszło naprawdę ładnie
atena35 20:19, 04 maj 2014

Łukasz coraz piękniej w Twoim ogrodzie
Mam tylko jedną obawę, że moment w którym uznasz ogród za "dokończony" nie nadejdzie nigdy
Luki 20:29, 04 maj 2014

Kolejna nieplanowana na ten sezon zmiana, ale przez nornice konieczna. Wykopałem co zostało, a reszte zaorałem, aby zlikwidować wszystkie tunel, w pozostałe na wszelki wypadek dosypałem trutki i zakopałem, ale mimo wszystko troszkę się wycwaniłem. Lili już mi nie zje bo posadziłem w twardych doniczkach, teraz niech mnie... no wiecie co

Tutaj na efekt będzie trzeba troszke poczekać, ale jesienią dosadze troche tulipanów.
Posadzone tylko różowe rośliny, firletka, astry, lilie, orlik, bukszpany, troszke traw, pysznogłówka, rozchodnik coś co nie wiem czym jest . Ma być busz i tyle.

anna_g 20:36, 04 maj 2014

Nooo Łukaszu jestem pod wrażeniem wykonanych przez Ciebie prac. Strasznie dużo zrobiłeś i ślicznie wyszło... Na pewno będziesz jeszcze przerabiał i wykańczał bo taki to już "nasz los" ale jest fajnie. I może on na zdjęciu wygląda lepiej - niemniej jednak ten płot naprawdę nie jest taki straszny... By nie rzec że ma coś w sobie Świetnie wszystko wyszło - gratuluję zapału i siły Pozdrówka
Luki 20:41, 04 maj 2014

Kilka innych widoczków z ogrodu.

Zajawka rabaty przybuksikowej, już niedługo będzie ukończona co mnie bardzo cieszy. Teraz w sumie nie mam powodów do marudzenia

Jałowiec jednak zniknie jesienią. Azalie i Rh muszą być rozsadzone, a bylinówka zyska więcej słoneczka

Już niedługo dojdzie duuuużo koloru.
leon60 20:43, 04 maj 2014

Luki napisał(a)

WoW ! jak tu pięknie
baraga1904 20:43, 04 maj 2014

...świetnie to wszystko wygląda...pracuś z Ciebie kolory czyli?
TeresaSz 20:45, 04 maj 2014

Wow, przepiękny i już kolorowy jest Twój ogród, piękny trawnik i widać Twoje starania i serce jakie w to wkładasz,