Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

mira 18:15, 04 maj 2014

Gdzie nie wejdę to idealne kanciki i skoszona traweczka i piękna zieleń i to jest chyba fundament sukcesu tak sobie myślę - a dodatkowo piękne kompozycje - to zdjęcie z narcyzami piękne

pozdrawiam
barbara_kraj... 19:26, 04 maj 2014

Vivo, mnie już brak oznak zachwytu, gdy oglądam Twój ogród. A co będzie, jak zakwitną róże!?

A propos róż. Niemal nie ma strat z tych patyczków. Butelki zdejmę po przymrozkach, bo listki takie delikatne, że nie chcę ich narażać. Bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy. I będę się musiała uzbroić w cierpliwość do momentu, kiedy zobaczę pierwsze kwiaty.
Ożanki ładnie rosną ale w pojemnikach, nie wysadzone. Stanie się to niebawem, bo miejsce przygotowane
Rutewka wysiana
Basia_1987 19:32, 04 maj 2014

Patrzę i wzdycham, pięknie......
akanta 20:40, 04 maj 2014

viva napisał(a)
To nie post to tylko totalny brak czasu i mocy przerobowych.
Myślę o Was i zdjęć trochę mam

Vivo ! Nie spodziewałam się takiej szybkiej reakcji ,padam z zachwytu i zapuszczam u ciebie korzenie !
Dzięki serdeczne....takich widoków mi brakowało !!! Dzięki !
leon60 20:40, 04 maj 2014

Cudnie !
baraga1904 20:42, 04 maj 2014

...oj...jak tu ładnie, zostanę na dłużej.....:
Gabriela 21:19, 04 maj 2014

Fantastycznie wygląda ogród, ach!
Kukliki już kwitną. Podzieliłam go na tyle sadzonek ile się dało i posadziłam na zmianę z liliowcem Stella d'Oro, powinno być dobrze, szybko rosną.
Arcydzięgiel nie wzszedł, więc będę znowu próbować, ożanka jest i dzwonek też.
Ożanka jest bardzo podobna do agastache, tylko nie pachnie. Posiałam w rządku obok siebie i tylko po tym ją rozróżniałam.
Kondzio 21:21, 04 maj 2014

Ale ogrodowy czad poprostu bajka
agniecha973 22:57, 05 maj 2014

Vivo, ależ piękne miejsca pokazujesz!
Melduję, że i u mnie arcydzięgiel nie pokazał się, ale ożanka w ilości hurtowej! Czy Tobie się udało z arcy?
viva 22:54, 06 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Wow.

Iwonko wow, dziękuję

Joku napisał(a)
Przepięknie u ciebie Vivo. Patrzę i wzdycham.Wszystko dopieszczone, idealny porządek.
Zauważyłam dwa przycięte od góry jałowce. To chyba Gold Cone?

Jolu

Masz rację te jałowce to Gold Cone, będę ograniczać ich wzrost. Muszę je też leczyć, bo przez ostatnie dwa sezony coś je dopada, chyba przędziorki.

Urszulla napisał(a)
nie przemroziłam nasion i co będzie????

Nie dziwię się że jesteś nieczasowa, ale przy tak dużym ogrodzie jest co robić wiosną

Ula, jeśli ich nie przemroziłaś ani nie były chłodzone tak jak Ci pisałam to raczej nic z nich nie będzie

Masz rację, wiosna to bardzo pracowity czas w ogrodzie ale jakże miły

Dorota123 napisał(a)
Ale pięknie Trawniczek pierwsza klasa, przycięty no i te kanciki, aż mi wstyd.

Dorotko, trawniczki o tej porze wszędzie są ładne Kanciki zrobione ale wnętrza rabat jeszcze nie do końca

mira napisał(a)
Gdzie nie wejdę to idealne kanciki i skoszona traweczka i piękna zieleń i to jest chyba fundament sukcesu tak sobie myślę - a dodatkowo piękne kompozycje - to zdjęcie z narcyzami piękne

pozdrawiam

Miro, taka pora roku, że wszędzie jest przyjemna zieleń. Tak ona cieszy po zimie, że nawet kwiatuszków nie trzeba