Gdzie nie wejdę to idealne kanciki i skoszona traweczka i piękna zieleń i to jest chyba fundament sukcesu tak sobie myślę - a dodatkowo piękne kompozycje - to zdjęcie z narcyzami piękne
Vivo, mnie już brak oznak zachwytu, gdy oglądam Twój ogród. A co będzie, jak zakwitną róże!?
A propos róż. Niemal nie ma strat z tych patyczków. Butelki zdejmę po przymrozkach, bo listki takie delikatne, że nie chcę ich narażać. Bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy. I będę się musiała uzbroić w cierpliwość do momentu, kiedy zobaczę pierwsze kwiaty.
Ożanki ładnie rosną ale w pojemnikach, nie wysadzone. Stanie się to niebawem, bo miejsce przygotowane
Rutewka wysiana
Vivo ! Nie spodziewałam się takiej szybkiej reakcji ,padam z zachwytu i zapuszczam u ciebie korzenie !
Dzięki serdeczne....takich widoków mi brakowało !!! Dzięki !
Fantastycznie wygląda ogród, ach!
Kukliki już kwitną. Podzieliłam go na tyle sadzonek ile się dało i posadziłam na zmianę z liliowcem Stella d'Oro, powinno być dobrze, szybko rosną.
Arcydzięgiel nie wzszedł, więc będę znowu próbować, ożanka jest i dzwonek też.
Ożanka jest bardzo podobna do agastache, tylko nie pachnie. Posiałam w rządku obok siebie i tylko po tym ją rozróżniałam.
Masz rację te jałowce to Gold Cone, będę ograniczać ich wzrost. Muszę je też leczyć, bo przez ostatnie dwa sezony coś je dopada, chyba przędziorki.
Ula, jeśli ich nie przemroziłaś ani nie były chłodzone tak jak Ci pisałam to raczej nic z nich nie będzie
Masz rację, wiosna to bardzo pracowity czas w ogrodzie ale jakże miły
Dorotko, trawniczki o tej porze wszędzie są ładne Kanciki zrobione ale wnętrza rabat jeszcze nie do końca
Miro, taka pora roku, że wszędzie jest przyjemna zieleń. Tak ona cieszy po zimie, że nawet kwiatuszków nie trzeba