Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Pogubiłam się po drodze... 10:10, 16 gru 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Reniu tak, będą naturalne albo z jodły albo z jemioły

Ja też zrobiłam z jodły, taki goły bez żadnych dodatków
Z Pszenicznej ... 10:05, 16 gru 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A to wybacz mi, ze nie pamiętałam o Twoim remoncie ... no tak ... w takiej sytuacji rozumiem, ze ciężko poczuć Święta ...
Zdaję sobie sprawę, że ciężko będzie przywrócić atmosferę Świąt z dzieciństwa ... rzadko kiedy jest tak jak było kiedyś ... chyba tu już nie chodzi o "postęp cywilizacyjny" ale o emocje, które są zupełnie inne kiedy było się dzieckiem ... ale wydaje mi się, że to teraz, chociaż może gorsze, jest równie ważne i trzeba o to zadbać, trzeba pielęgnować nawet to "inne" bo przecież nasze dzieci też będą miały wspomnienia ... musimy zadbać o to by były one jak najlepsze
Tego Tobie i sobie życzę

Wiem o tym Renatko, dlatego są i mikołaje i ozdoby i choinka też będzie.
Będą wspólne rodzinne święta, bo cieszymy się chwilami że mamy jeszcze tylu bliskich przy sobie
Z Pszenicznej ... 09:57, 16 gru 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Renatka, mam składowisko sprzętu i wciąż sypialnię w salonie, no i biuro też, do tego prace wykończeniowe na górze to nawet mi się nie chce choinki ubierać.
Bo to na zasadzie kwiatek do kożucha

Poza tym święta kiedyś, gdy ja byłam mała, były zupełnie inne - rodzina cała to ponad 20 osób było, wspólne przygotowania do Wigilii miały coś z magii, wyczekane zapachy i smaki. Choinka z bombkami tak dopracowanym we wzorkach, że każdą oglądać można było wciąż i wciąż od nowa. Stół składał się z 3 lub 4 różnych mebli, nakryty obrusem mieścił wszystkich bez wyjątku. Kolacja trwała godzinami, bo każdy chciał z każdym porozmawiać, aż do północy, gdy dzwony przerywały dyskusję i przypominały o Pasterce. Śnieg, czarne rozgwieżdżone niebo, podsłuchiwanie zwierząt w oborze czy może coś powiedzą w końcu i sen w białej, wykrochmalonej pościeli... tak ja to pamiętam... dziś jest inaczej...

A to wybacz mi, ze nie pamiętałam o Twoim remoncie ... no tak ... w takiej sytuacji rozumiem, ze ciężko poczuć Święta ...
Zdaję sobie sprawę, że ciężko będzie przywrócić atmosferę Świąt z dzieciństwa ... rzadko kiedy jest tak jak było kiedyś ... chyba tu już nie chodzi o "postęp cywilizacyjny" ale o emocje, które są zupełnie inne kiedy było się dzieckiem ... ale wydaje mi się, że to teraz, chociaż może gorsze, jest równie ważne i trzeba o to zadbać, trzeba pielęgnować nawet to "inne" bo przecież nasze dzieci też będą miały wspomnienia ... musimy zadbać o to by były one jak najlepsze
Tego Tobie i sobie życzę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:30, 16 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A ja nie. Nie wyobrażam sobie podnosić dźwiczki, potem mikrofalę, by na 30 sekund podgrzać szklankę mleka.

ja też nie
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:25, 16 gru 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

A też masz tego DualCooka??
Ja myślałam o takim:
http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/samsung-nv70h5787cb.bhtml

ale też np taka Amica też fajna:
http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/amica-eb525vba-in.bhtml?from=criteo&p=1499.00&utm_source=criteo.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=retargeting

Jak widzisz rozstrzał cenowy jest.

jak dla mnie wizualnie Samsung wygrywa
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:23, 16 gru 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Będę:
zmywarka Bosh-to napewno
lodówka w zabudowie-Electrolux
płyta nie wiem,
piekarnik i mikro-nie wiem(tutaj akurat zależy mi, żeby były tego samego producenta-wizualnie, żeby grały ze sobą)-trochę ogranicza mnie wybór mikrofali-z bosha np. bardzo drogie

Jeden dzień mnie nie było na forum a tu taka dyskusja sie rozwinęła
Ja mam od 12 lat ten sam zestaw zmywarka i lodówka co Ty ... zmywarka spoko (chociaż była raz awaria) ale z lodówki nie jestem zadowolona, mikrofalę mam Bosha (bezawaryjna) ale teraz chciałabym dobrać piekarnik, mikrofalę i kawiarkę z jednej firmy, lodówka i zmywarka w zabudowie więc nie zależy mi za bardzo - tutaj najważniejsza funkcjonalnośc ... czekam na Twoje wybory
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:00, 16 gru 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Hola hola do odpicowaniu okien to mi jeszcze kilka dni zostało i skakanie po drabinie.... Całe pietro wewnętrznej czesci ogrodu zimowego czeka....

Ale jak nie dam rady po prostu żaluzji nie będe podnosić tylko odsłaniać

Hippeastrum daja czadu!

Musiałam im już doniczke wymienic bo była nieproporcjonalnie mała do kwiatów...chyba przydałoby sie to jeszcze raz zrobić, ale juz ich nie ruszam... Kolejne na świeta czekaja w przechowalni

Piękny jest ten amarylis Może się skuszę w przyszłym roku ... nigdy go wcześniej nie maiałam u siebie ... zawsze królowała u mnie gwiazda betlejemska ta limonkowa
Pozdrawiam
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:45, 15 gru 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Kasia A to będziesz mieszała firmy?

Będę:
zmywarka Bosh-to napewno
lodówka w zabudowie-Electrolux
płyta nie wiem,
piekarnik i mikro-nie wiem(tutaj akurat zależy mi, żeby były tego samego producenta-wizualnie, żeby grały ze sobą)-trochę ogranicza mnie wybór mikrofali-z bosha np. bardzo drogie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:00, 15 gru 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Wiem wiem bo właśnie widząc u Ciebie się skusiłam

ooo to super
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:46, 15 gru 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

No Samsung jest na mojej liście typów jeśli chodzi o piekarnik.

Kasia A to będziesz mieszała firmy?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:33, 14 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Rąbek wianka na kominku ale jeszcze nie skończony więc na całość trzeba poczekać

Zapowiada się kolejne cacuszko)))
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:23, 14 gru 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Mam ten piekarnik i też polecam

Brałam pod uwagę Samsung ... a wszystko masz z tej serii?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:22, 14 gru 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Taki http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/cooking-appliances/standard-oven/BQ1D4T081/XEO

aaa dual Cook ...coś tam słyszałam ale nie miała m pojęcia jak to się sprawdza
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:15, 14 gru 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
śliczne ozdoby

Dziękuję Olu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:14, 14 gru 2016

Do góry
bdan napisał(a)

Śliczne ozdoby pokazujesz. Chciałam dopytac o świece, potrzebuje białe ale takie większe, nie wiem ile u Ciebie ma ta duża. Kupowałaś gdzieś wysyłkowo może, czy już w komplecie z latarenkami były?

Ikea ... jak będę w domu to zmierzę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:12, 14 gru 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
też chciałam te kule na oświetlenie, ale miętowe i szmaragdowe
szybko wykupili z biedry i już nie ma

moje z ubiegłego roku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:11, 14 gru 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Polinkowe mam i ja

ślicznie skomponowane dekoracje

Wiem wiem bo właśnie widząc u Ciebie się skusiłam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:06, 14 gru 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Jak zobaczyłam te anioły to zaczęłam się zastanawiać czy wątków nie pomyliłam bo dopiero co pisałam że są super u Kasi z Nowocześnie u Kasi. Ma identyczne.

Bardzo mi się podobają. U Ciebie też

Lawendowy zawrót głowy 14:32, 14 gru 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

to pokaż wianek

)
jakies dziwne zielone te foty zrobie jutro )
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:15, 14 gru 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Aniu
A co to znaczy podwójny piekarnik?

Taki http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/cooking-appliances/standard-oven/BQ1D4T081/XEO
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies