Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

ivo 11:44, 15 gru 2016

kasja83 napisał(a)

Właśnie nigdzie nie zgłaszałam nawet zrobię zdjęcie jak wróce z pracy .
kasja83 11:45, 15 gru 2016

ren133 napisał(a)

Kasia A to będziesz mieszała firmy?

Będę:
zmywarka Bosh-to napewno
lodówka w zabudowie-Electrolux
płyta nie wiem,
piekarnik i mikro-nie wiem(tutaj akurat zależy mi, żeby były tego samego producenta-wizualnie, żeby grały ze sobą)-trochę ogranicza mnie wybór mikrofali-z bosha np. bardzo drogie
kasja83 11:46, 15 gru 2016

leon60 napisał(a)

U mnie piekarnik i indukcja też electroluxa. Pierwotnie miał być samsung albo bosh ale za 50% ceny ciężko było nie skorzystać

Olu, a to napisz mi jaki to piekarnik będzie z tego Electroluxa-a mikro też bierzesz?
kasja83 11:48, 15 gru 2016

Makao_J napisał(a)

No to tak jak ja. Piekąca nie jestem a mięso też pieczemy rzadko więc kupiłam najprostszy i najtańszy electrolux. Działa już rok a piekłam w nim może 10 razy. Szkoda mi było kasy na coś czego nie będę używała. Wolałam lepszą indukcję też wybrałam electrolux.

Ja ogólnie wybredna byłam bo chciałam by każdy palnik w indukcji miał oddzielny pasek regulacyjny. Zawsze gdy patrzyłam jak sąsiadka przed każdym przełączeniem musi włączać tą całą serię przekierowującą na konkretny palnik to mnie głowa bolałam. Czasem coś kipi i szybko mogę wyłączyć jednym dotknięciem a tak to szukaj wiatru w polu. Jej to nie przeszkadza ale mnie by denerwowało.

Aniu ja jeśli chodzi o piekarnik-to też nie szukam jakiegoś wypasu-bardzo zwracam też uwagę na estetykę-szukam maksymalnie czarnego i prostego frontu.
Co do indukcji-to pochwal się co masz-bo nawet nie wiedziałam o tym pstykaniu o,którym piszesz-no,ale do tej pory operowałam na gazie.
kasja83 11:51, 15 gru 2016

AngelikaX napisał(a)

Sprawdziłam u siebie i nic nie spuchło.

Ja z Samsunga procz piekarnika i mikro mam też pralkę (naprawdę daje radę - żadnej awarii przez 7 lat) i dwa tv (jeden użytkujemy aż 15 lat też bezawaryjnie) .

A też masz tego DualCooka??
Ja myślałam o takim:
http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/samsung-nv70h5787cb.bhtml

ale też np taka Amica też fajna:
http://www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/amica-eb525vba-in.bhtml?from=criteo&p=1499.00&utm_source=criteo.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=retargeting

Jak widzisz rozstrzał cenowy jest.
kasja83 11:53, 15 gru 2016

Zagajanka napisał(a)

Samsunga piekarnik dwupoziomowy oraz mikrofalę mam i ja. Jeden model piekarnika (w mieszkaniu) użytkujemy od 7 lat - nic się nie dzieje, drugi od 3,5 i też jest (tfu tfu) ok - polecam. Mikrowela natomiast jest ulokowana trochę za wysoko w zabudowie (nad piekarnikiem), a do tego otwierana do przodu, więc korzystanie z niej dla ludzi niewysokich jest niełatwe
Niestety prawie wszystkie nowoczesne modele piekarników i mikroweli są dotykowe, a co za tym idzie - cały czas masz odciski paluchów na panelach, bierzesz to pod uwagę?

Też mamy sprzęciory z różnych firm: zamrażarka szufladowa AEG, oddzielnie chłodziarka Electrolux, piekarnik i mikrowela Samsung, zmywarkę wybraliśmy Bosch, płytę Mastercook, okap kolumnowy Amica. A zlew i młynek na odpady Franke

Biorę pod uwagę-ale ciężko kupić coś teraz na pokrętła.
Ja po prostu trochę na łatwiznę idę-oglądam strony z opiniami o sprzęcie plus włączam np. wg popularności-zakładam-że jak jakiś sprzęt jest często kupowany to musi być fajny.
leon60 12:05, 15 gru 2016

kasja83 napisał(a)

Olu, a to napisz mi jaki to piekarnik będzie z tego Electroluxa-a mikro też bierzesz?

piekarnik z funkcją pary ale nie jest czarny a mikrofali nie używamy
nawigatorka 12:22, 15 gru 2016

kasja83 napisał(a)

Ale pewnie lata z niego korzystała,bo teraz nowy to chyba nie do kupienia?
owszem lata.zbyt długie lata...już patrzeć nie szlo
Makao_J 12:23, 15 gru 2016

Płytę ma taką http://www.ceneo.pl/23904362

Chodzi o to że jak masz taką z jednym paskiem sterowania np. http://plyta-indukcyjna.pl/bosch/bosch-pie611f17e to nim zmniejszysz moc lub wyłączysz to musisz najpierw wybrać którego palnika potrzebujesz. Wiem to bzdet ale mnie by denerwowało.

Kasia patrz jeszcze na to że takie całe szklane powierzchnie trzeba często przecierać bo każdy odcisk widać. One są piękne i eleganckie ale... Chyba że lubisz
nawigatorka 12:24, 15 gru 2016

ivo napisał(a)
Odnośnie Samsunga Dual Cook kilka słów. Też mam już ok. 5 lat i wszystko jest w porządku pomimo jednej rzeczy. Jeżeli macie go w zabudowie zobaczcie czy ta płyta meblowa która jest bezpośrednio pod piekarnikiem nie jest spuchnięta jakby wilgoci dostała. Tak jest u mnie i ja tez tego nie zauważyłam. Przyjechał Szwagier który tez ma ten piekarnik i u niego tak spuchło i chciał zobaczyć czy u nas tez a tu szok u mnie to samo ! To jakoś od tej wilgoci się dzieje ale jak pojęcia nie mam.
Ivko miałam to samo w whirrlpoolu.ale tylko na obcji grill.woda ciekła po szybie i wylatywala dołem.polecam zafoliowac te płytę pod spodem taka aluminiowa taśma jaka zabezpiecza też zmywarkę.
Zgłosiła to obejrzeli piekarnik stwierdzili ze działa i olali nas...
Po 5latach i piekarnik i zmywarkavtej firmy miała już wymieniane czesci